CHAMPIONS LEAGUE

Champions League: Το πρώτο ξεκαθάρισμα στην 3η αγωνιστική των ομίλων

Juventus' Cristiano Ronaldo celebrates after scoring his side's second goal during the Serie A soccer match between Lazio and Juventus at the Olympic stadium, in Rome, Sunday, Jan. 27, 2019. (AP Photo/Gregorio Borgia)
Juventus' Cristiano Ronaldo celebrates after scoring his side's second goal during the Serie A soccer match between Lazio and Juventus at the Olympic stadium, in Rome, Sunday, Jan. 27, 2019. (AP Photo/Gregorio Borgia) AP PHOTO/GREGORIO BORGIA

Η 3η αγωνιστική των ομίλων του Champions League βρίσκεται προ των πυλών της με τα φαβορί να θέλουν να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση και να πάρουν ισχυρό προβάδισμα για πρόκριση στους "16".

Μεγάλες "μάχες" αναμένονται το βράδυ (22/10) για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Δυνατά ματς, με φαβορί όπως η Ρεάλ Μαδρίτης και η Τότεναμ που έχουν μείνει πίσω και θέλουν να ανατρέψουν την κατάσταση και άλλες παραδοσιακές δυνάμεις τις διοργάνωσης όπως η Μπάγερν Μονάχου, η Γιουβέντους και η Παρί Σεν Ζερμέν που θέλουν να πάρουν προβάδισμα για μία θέση στις "16" καλύτερες ομάδες.

1ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Στον πρώτο όμιλο τα πράγματα είναι πολύ σύνθετα και ασυνήθιστα. Η Παρί Σεν Ζερμέν μπορεί να έχει κάνει το δύο στα δύο και να βρίσκεται στην κορυφή του ομίλου, από την άλλη όμως συναντάμε την Ρεάλ Μαδρίτης που έχει μείνει στην τελευταία θέση του ομίλου με μόλις έναν βαθμό συγκομιδή.

Γαλατασαράι - Ρεάλ Μαδρίτης

Ο Ζινεντίν Ζιντάν "παίζει το κεφάλι" του απέναντι στην "Τσιμ Μπομ" στην Κωνσταντινούπολη, αφού για τους "μερένγκες" υπάρχει μόνο η νίκη στο σημερινό παιχνίδι εάν θέλει να παραμείνει στην "μάχη" της πρόκρισης. Σε αντίθετη περίπτωση ο 47χρονος τεχνικός που έχει τραυματίες τους Μπέιλ και Μόντριτς, αλλά ετοιμοπόλεμους τους Εντέν Αζάρ και Κρόος θα είναι με το ενάμισι πόδι εκτός Σαντιάγο Μπερναμπέου.

Για την Γαλατασαράι εκτός αναμένεται ο Ραδαμέλ Φαλκάο με τον Μάριο Λεμινά λόγω τραυματισμού.

Κλαμπ Μπριζ - Παρί Σεν Ζερμέν

Η Παρί έχει το απόλυτο μέχρι στιγμής στον πρώτο όμιλο με δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες και θέλει να πάρει την νίκη απέναντι στην όχι και τόσο αδύναμη Μπριζ, έτσι ώστε να πάρει ένα σημαντικό πλεονέκτημα ενόψει της συνέχειας. Οι Βέλγοι έδειξαν τι μπορούν να κάνουν απέναντι στην Ρεάλ, όμως οι Παριζιάνοι θα έχουν όλα τα όπλα στην φαρέτρα τους με εξαίρεση τον Νεϊμάρ, που μπορεί να εξέτισε την ποινή των δύο αγωνιστικών, όμως τραυματίστηκε στο παιχνίδι της Βραζιλίας με την Νιγηρία. Για την Κλαμπ Μπριζ δεν υπολογίζεται ο αρχηγός και βασικότατος μέσος Φόρμερ που αποβλήθηκε στην Μαδρίτη.

2ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Ολυμπιακός - Μπάγερν Μονάχου

Στον δεύτερο όμιλο συναντάμε τον Ολυμπιακό, που έχει δύσκολη αποστολή με την Μπάγερν Μονάχου στο στάδιο Γεώργιος Καραϊσκάκης, με τον Πέδρο Μαρτίνς να μην υπολογίζει στον τραυματία, Ματιέ Βαλμπουενά. Οι παίκτες του Πορτογάλου τεχνικού θέλουν να κάνουν την υπέρβαση απέναντι στους Βαυαρούς, που προελαύνουν στην πρώτη θέση με έξι βαθμούς, όμως δεν βρίσκονται και στην καλύτερη κατάσταση αφού προέρχονται από δύο σερί αρνητικά αποτελέσματα στην Bundesliga. Ο Νίκο Κόβατς δεν μπορεί να υπολογίζει στον τραυματία Νίκλας Σούλε που έπαθε ρήξη χιαστών στο Σαββατιάτικο παιχνίδι με την Άουγκσμπουργκ.

Τότεναμ - Ερυθρός Αστέρας

Από το κακό στο χειρότερο πάει η Τότεναμ του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο που προέρχεται από συνεχή άσχημα αποτελέσματα στην Premier League. Οι "Σπερς" δέχτηκαν δυνατή "σφαλιάρα" από την Μπάγερν την προηγούμενη αγωνιστική με την εντός έδρας ήττα με 7-2 και ο αγώνας απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα τους δίνει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να εξιλεωθούν και να πάρουν την πρώτη τους νίκη στην φετινή διοργάνωση. Επέστρεψαν οι τραυματίες Έρικσεν και Λο Σέλσο, όμως η φιναλίστ του περσινού τελικού θα στερηθεί τις υπηρεσίες του βασικού τερματοφύλακά της και αρχηγού Ούγκο Γιορίς.

Η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγιεβιτς προέρχεται από συνεχόμενες νίκες σε Σερβία αλλά και μετά την νίκη επί του Ολυμπιακού, δεν θα έχει στην αποστολή της τον Μποάκιε που σκόραρε στο Βελιγράδι εναντίον των "ερυθρόλευκων", λόγω τραυματισμού.

3ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Μάντσεστερ Σίτι - Αταλάντα

Η Μάντσεστερ Σίτι υποδέχεται την πάντα επικίνδυνη Αταλάντα, που έχει δύο πρόσωπα, αφού στην Ιταλία μπορεί να τα πηγαίνει περίφημα θυμίζοντας την ομάδα που θαυμάσαμε πέρυσι, όμως στο Champions League φαίνεται πως δυσκολεύεται λόγω απειρίας. Αυτό έδειξε και στον αγώνα απέναντι στην Σαχτάρ Ντόνετσκ που έχασε στο 90+5 μετά από τραγικό λάθος της άμυνας. Η ομάδα του Γκασπερίνι δεν μπορεί να χωρέσει δύο καρπούζια σε μία μασχάλη, όμως απέναντι στους χτυπημένους από τραυματισμούς ειδικά στην άμυνα "Πολίτες", μπορεί να προκαλέσει προβλήματα.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα θέλει να κάνει το τρία στα τρία και να παραμείνει πρώτη και αήττητη, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει δεχθεί γκολ σε δύο αγωνιστικές. Επιστρέφουν στην βασική ενδεκάδα οι Οταμέντι και Στόουνς, με την άμυνα της Σίτι να βρίσκει ενδεχομένως ισορροπία. Από την άλλη η Αταλάντα θα στερηθεί τον Ντουβάν Ζαπάτα λόγω τραυ,ατισμού, όπως και τον βασικό κεντρικό της αμυντικό Παλομίνο.

Σαχτάρ Ντόνετσκ - Ντινάμο Ζάγκρεμπ

Αμφότερες έχουν κερδίσει την Αταλάντα, με την Ντινάμο να της βάζει και τέσσερα τέρματα, όμως έχουν χάσει με κάτω τα χέρια από την Σίτι. Η "μονομαχία" τους φαίνεται πως μπορεί να καθορίσει ποια ομάδα θα ακολουθήσει το σύνολο του Πεπ Γκουαρδιόλα, αφού όποιος πάρει την νίκη παίρνει και το πλεονέκτημα ενόψει της συνέχειας.

Ο προπονητής της Σαχτάρ, Λουίς Κάστρο πονοκεφαλιάζει, καθώς θα στερηθεί τις υπηρεσίες του υπερπολύτιμου Ισμαίλι, όμως επιστρέφει ο Στεπανένκο. Για την Ντινάμο εκτός παραμένουν οι Πέτκοβιτς και Αντέμι.

4ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Ατλέτικο Μαδρίτης - Μπάγερ Λεβερκούζεν

Η Ατλέτικο Μαδρίτης υποδέχεται την Μπάγερ Λεβερκούζεν στο Γουάντα Μετροπολιτάνο, με στόχο να πάρει την νίκη και να παραμείνει στην κορυφή του ομίλου και στην ισοβαθμία με την Γιουβέντους. Οι "ροχιμπλάνκος" που δεν μπορούν να βρουν σταθερότητα, παίζουν με μία αλλοπρόσαλλη ομάδα, που μπορεί να κάνει την ζημιά στην καλή της μέρα.

Το απουσιολόγιο του Σιμεόνε δεν είναι μεγάλο, έχει όμως σημαντικούς ποδοσφαιριστές μέσα, καθώς ο Ζοάο Φέλιξ τραυματίστηκε και θα μείνει εκτός για περίπου τρεις εβδομάδες, όπως και ο κεντρικός αμυντικός Σάβιτς.

Από την άλλη η Λεβερκούζεν υπέστη πλήγμα με τον τραυματισμό του Μπέιλι που θα λείψει, ενώ εκτός παραμένουν οι Γουέντελ και Αράνγκιζ.

Γιουβέντους - Λοκομοτίβ Μόσχας

Η Γιουβέντους θα υποδεχτεί την Λοκομοτίβ Μόσχας με την ψυχολογία στα ύψη, αφού βρίσκεται μόνη πρώτη στην Ιταλία, ενώ σιγά σιγά αρχίζει να αποδίδει και το ποδόσφαιρο του Μαουρίτσιο Σάρι. Οι "μπιανκονέρι" βρίσκονται στην πρώτη θέση στην ισοβαθμία με την Ατλέτικο και θέλουν να πάρουν την νίκη έτσι ώστε να πλησιάσουν την πρόκριση στην επόμενη φάση. Απώτερος στόχος της ομάδας του Σάρι, είναι να κατακτήσει το φετινό Champions League, γι΄αυτό έχει φτιαχτεί άλλωστε και η φετινή ομάδα και το παιχνίδι με τους Ρώσους ίσως ξεκαθαρίσει την κατάσταση.

Μοναδικός απών για την Γιουβέντους, ο Τζόρτζιο Κιελίνι. Για την Λοκομοτίβ τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Ο Σέμιν δεν μπορεί να υπολογίζει στους βασικούς Σμόλοφ, Μίραντσουκ, Ζεμαλέντινοφ, αλλά και ο Τζόρτζεβιτς και ένει να δούμε πως θα παρατάξει την ομάδα τους με τόσους τραυματίες.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Ώρα Αγώνας Κανάλι
19:55 Ατλέτικο Μαδρίτης - Μπάγερ Λεβερκούζεν COSMOTE SPORT 5 HD
19:55 Σαχτάρ Ντόνετσκ - Ντινάμο Ζάγκρεμπ COSMOTE SPORT 9 HD
22:00 Γαλατασαράι - Ρεάλ Μαδρίτης COSMOTE SPORT 4 HD
22:00 Γιουβέντους - Λοκομοτίβ Μόσχας COSMOTE SPORT 7 HD
22:00 Μάντσεστερ Σίτι - Αταλάντα COSMOTE SPORT 8 HD
22:00 Κλαμπ Μπριζ - Παρί Σεν Ζερμέν COSMOTE SPORT 9 HD
22:00 Ολυμπιακός - Μπάγερν Μονάχου COSMOTE SPORT 2 HD
22:00 Τότεναμ - Ερυθρός Αστέρας COSMOTE SPORT 3 HD
TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ