CHAMPIONS LEAGUE

Champions League: Τα σενάρια για το φινάλε της διοργάνωσης

The trophy is displayed on the field before the Champions League Final soccer match between Real Madrid and Liverpool at the Olimpiyskiy Stadium in Kiev, Ukraine, Saturday, May 26, 2018. (AP Photo/Pavel Golovkin)
The trophy is displayed on the field before the Champions League Final soccer match between Real Madrid and Liverpool at the Olimpiyskiy Stadium in Kiev, Ukraine, Saturday, May 26, 2018. (AP Photo/Pavel Golovkin) AP PHOTO/PAVEL GOLOVKIN

Στην UEFA ακόμα δεν έχουν καταλήξει στο πώς θα ολοκληρωθεί η σεζόν στο Champions League και οι άνθρωποί της επεξεργάζονται διάφορα σενάρια, μέχρι να πάρουν την τελική απόφαση.

Η μόνη απόφαση που έχει πάρει μέχρι σήμερα η UEFA για το Champions League, είναι πως θα ολοκληρωθεί κανονικά μετά το τέλος των εγχώριων πρωταθλημάτων. Από 'κει και πέρα, αποτελεί σπαζοκεφαλιά το format για τα εναπομείναντα παιχνίδια της διοργάνωσης.

Όπως αναφέρει η "AS" σε δημοσίευμά της, οι άνθρωποι της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας επεξεργάζονται διάφορα σενάρια και η καταληκτική ημερομηνία για την οριστική απόφαση είναι η 17η Ιουνίου. Η αλήθεια είναι πως ο κορονοϊός διαφέρει από χώρα σε χώρα και δεν αντιμετωπίζουν όλες το ίδιο πρόβλημα, κάτι που δυσκολεύει την τελική απόφαση της UEFA.

Το ένα σενάριο, το οποίο έχει και τις λιγότερες πιθανότητες, είναι να διεξαχθούν κανονικά οι αγώνες όπως μέχρι σήμερα. Εν ολίγοις, να ολοκληρωθεί η φάση των "16" και μετέπειτα να γίνουν διπλοί αγώνες σε προημιτελικά και ημιτελικά στις έδρες της κάθε ομάδας, προτού φτάσουμε στον τελικό, που φέτος είναι προγραμματισμένος να γίνει στην Κωνσταντινούπολη, αλλά δεν αποκλείεται να αλλάξει η πόλη. Το Μόναχο και η Λισσαβώνα αποτελούν εναλλακτικές επιλογές.

Το δεύτερο σενάριο είναι η διεξαγωγή Final-4 και αυτό φέρεται να συγκεντρώνει τις πιο πολλές πιθανότητες στην παρούσα φάση, χωρίς όμως να έχει "κλειδώσει" αυτή η λύση. Όταν φτάσουμε στα ημιτελικά, να επιλεχθεί μια ουδέτερη έδρα, να γίνουν οι δυο ημιτελικοί και μετέπειτα ο τελικός στο ίδιο γήπεδο. Δεδομένα οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών, αυτό πρέπει να διευκρινιστεί.

Το τρίτο σενάριο είναι το Final-8. Σε αυτή την περίπτωση, οι ομάδες που θα έχουν φτάσει στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, θα βρεθούν σε μια πόλη που θα επιλεχθεί από τους ανθρώπους της UEFA, θα δώσουν μονούς αγώνες σε οκτάδα και τετράδα και θα ακολουθήσει ο μεγάλος τελικός.

AP Photo/Pavel Golovkin

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ