ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Champions League: Στους 16 με Σαλάχ-Άλισον για Λίβερπουλ, "αυτοκτόνησε" η Ίντερ και πρόκριση για Τότεναμ

Tottenham midfielder Christian Eriksen, midfielder Son Heung-min and forward Fernando Llorente, from left to right, celebrate at the end of the Champions League group B soccer match between FC Barcelona and Tottenham Hotspur at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Tuesday, Dec. 11, 2018. (AP Photo/Emilio Morenatti)
Tottenham midfielder Christian Eriksen, midfielder Son Heung-min and forward Fernando Llorente, from left to right, celebrate at the end of the Champions League group B soccer match between FC Barcelona and Tottenham Hotspur at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Tuesday, Dec. 11, 2018. (AP Photo/Emilio Morenatti) AP

Η Λίβερπουλ νίκησε 1-0 τη Νάπολι με τον Μοχάμεντ Σαλάχ και προκρίθηκε στους 16 του Champions League, μαζί με την Παρί Σεν-Ζερμέν η οποία πέρασε (1-4) από το Βελιγράδι. Η Ίντερ "αυτοκτόνησε", έμεινε στο 1-1 με την Αϊντχόφεν και η πρόκριση πήγε στην Τότεναμ που έφυγε με το ίδιο σκορ από το "Camp Nou".

Συγκλονιστικό ήταν το πρώτο σκέλος της τελευταίας έκτης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League. Η Λίβερπουλ προκρίθηκε με το 1-0 επί της Νάπολι κι ακολούθησε την Παρί Σεν-Ζερμέν στους 16, ενώ η Τότεναμ πήρε την πρόκριση με την ισοπαλία στη Βαρκελώνη, καθώς η Ίντερ "αυτοκτόνησε" κι έμεινε ισόπαλη με την Αϊντχόφεν στο Μιλάνο.

Ένα γκολ και τη νίκη ήθελε η Λίβερπουλ απέναντι στη Νάπολι για να πάρει την πρόκριση. Και το πέτυχε. Μπορεί το πρώτο μισό του πρώτου ημιχρόνου στο "Anfield" να ήταν ισορροπημένο, αλλά στο 34ο λεπτό ήλθε η ώρα του Μοχάμεντ Σαλάχ.

Ο Αιγύπτιος υποδέχτηκε υπέροχα τη μπάλα από τα δεξιά, μπήκε στην περιοχή και από πλάγια την ώρα που ο Οσπίνα περίμενε σέντρα έστειλε με πλασέ τη μπάλα κάτω από τα πόδια του και στο βάθος της εστίας της Νάπολι για το 1-0 των "κόκκινων".

Αυτό το αποτέλεσμα, έμελλε να είναι και το τελικό. Κι αν για τη μισή πρόκριση ευθύνεται ο Σαλάχ, για την άλλη μισή ευθύνεται ο Άλισον. Ο Βραζιλιάνος γκολκίπερ των "ρεντς" κράτησε απαραβίαστη την εστία του με απίθανη απόκρουσε σε πλασέ του Αρκάντιους Μίλικ στο δεύτερο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ (90' Λόβρεν), Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Βαϊνάλντουμ, Χέντερσον, Μίλνερ (85' Μίλνερ), Σαλάχ, Ρομπέρτο Φιρμίνο (79' Κεϊτά), Μανέ.

ΝΑΠΟΛΙ: Οσπίνα, Μακσίμοβιτς, Ραούλ Αλμπιόλ, Κουλιμπαλί, Μάριο Ρουί (70' Γκουλάμ), Καγιεγόν, Αλάν, Χάμσικ, Φαμπιάν Ρουίθ (62' Ζελίνσκι), Ινσίνιε, Μέρτενς (67' Μίλικ).

Η Παρί Σεν-Ζερμέν είχε φαινομενικά το πιο εύκολο έργο, καθώς φιλοξενήθηκε στο Ράικο Μίτιτς από τον Ερυθρό Αστέρα. Η ομάδα της γαλλικής πρωτεύουσας άνοιξε το σκορ με τον Έντινσον Καβάνι στο 10ο λεπτό, ενώ διεύρυνε το προβάδισμά της με τον Νεϊμάρ στο 40ό. Έπρεπε, όμως, να ιδρώσει από το άγχος. Κι αυτό γιατί ο Μάρκο Γκόμπελιτς μείωσε για την ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς στο 56ο λεπτό, με τον Τζανλουίτζι Μπουφόν να φέρει ευθύνη. Ο Μαρκίνιος στο 74ο λεπτό διέλυσε κάθε αμφιβολία για τους φιλοξενούμενους, ενώ ο Κιλιάν Εμπαπέ διαμόρφωσε το τελικό σκορ (1-4) στις καθυστερήσεις.

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Μπόριαν, Γκόμπελιτς, Στόικοβιτς, Ντέγκενεκ, Ρόντιτς, Γιόβαντσιτς, Τσάουσιτς, Σίμιτς (72' Εμπεσίλιο), Μάριν (86' Γιόβελιτς), Μπεν, Παβκόβ (72' Μπόακι).

ΠΑΡΙ ΣΕΝ-ΖΕΡΜΕΝ: Μπουφόν, Κέρερ, Τιάγκο Σίλβα, Κιμπεμπέ, Μπερνάτ, Μαρκίνιος, Βεράτι (83' Ραμπιό), Άνχελ Ντι Μαρία (88' Ντράξλερ), Εμπαπέ, Καβάνι.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 6ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Λίβερπουλ - Νάπολι 1-0 (34' Σαλάχ)

Ερυθρός Αστέρας Παρί Σεν-Ζερμέν 1-4 (56' Γκόμπελιτς / 10' Καβάνι, 40' Νεϊμάρ, 74' Μαρκίνιος, 90'+2' Εμπαπέ)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Παρί Σεν-Ζερμέν 11 (17:9)

2. Λίβερπουλ 9 (9:7)

3. Νάπολι 9 (7:5)

4. Ερυθρός Αστέρας 4 (5:17)

Τι κι αν ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα, Ερνέστο Βαλβέρδε, παρέταξε αρκετούς αναπληρωματικούς στο αρχικό σχήμα (Λιονέλ Μέσι, Λουίς Σουάρες, Μαρκ-Αντρέ Τερ Στέγκεν, Ζεράρ Πικέ, Σέρχιο Μπουσκέτς και Τζόρντι Άλμπα δεν ξεκίνησαν); Οι "μπλαουγκράνα" άνοιξαν το σκορ κόντρα στην Τότεναμ.

Το γκολ για την ομάδα της Βαρκελώνης ο Ουσμάν Ντεμπελέ, ο οποίος μπορεί να είναι επιρρεπής (την Κυριακή έφθασε στην προπόνηση με δίωρη καθυστέρηση), αλλά εντός αγωνιστικών χώρων διαπρέπει κι επιβεβαιώνει την αγωνιστική του άνοδο. Γι' αυτό και η διοίκηση της Μπαρτσελόνα του επέβαλε πρόστιμο άνω των 100.000 ευρώ και δεν τον απέκλεισε. Οι Λονδρέζοι απείλησαν εις διπλούν με τον Λούκας Μόουρα, δεν έφθαναν στην ισοφάριση. Και το κατάφεραν με τον Βραζιλιάνο στο 85ο λεπτό.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Σίλεσεν, Σεμέδο, Βερμάλεν, Λενγκλέ, Μιράντα, Ράκιτιτς (46' Μπουσκέτς), Αλενιά, Αρτούρ, Μουνίρ (63' Μέσι), Ντεμπελέ (76' Ντένις Σουάρεθ), Κοουτίνιο.

ΤΟΤΕΝΑM: Λορίς, Ουόκερ-Πίτερς (61' Λαμέλα), Αλντερβάιρελντ, Βερντόνχεν, Ρόουζ, Γουίνκς (83' Γιορέντε), Σισοκό, Έρικσεν, Ντέλε Άλι, Σον (71' Λούκας Μόουρα), Κέιν.

Πήραν, μάλιστα, ολλανδικό "δώρο" από το Μιλάνο. Ο Ίρβινχ Λοσάνο άνοιξε το σκορ επί της Ίντερ. Οι "νερατζούρι" ισοφάρισαν με τον Ικάρντι, αλλά δεν κατάφεραν να πετύχουν το γκολ της νίκης - πρόκρισης. Απίθανη "αυτοκτονία" για τους "νερατζούρι", οι οποίοι φάνηκαν ασυνεπείς στο ραντεβού τους.

ΙΝΤΕΡ: Χαντάνοβιτς, Ντ'Αμπρόζιο, Ντε Φράι, Σκρίνιαρ, Ασαμόα (Λαουτάρο Μαρτίνες), Καντρέβα (56' Κεϊτά), Μπρόζοβιτς, Μπόρχα Βαλέρο, Πολιτάνο (83' Βρσάλκο), Ικάρντι, Πέρισιτς.

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ: Ζουτ, Ντούμφρις, Σένσμπουρι, Βίρχεφερ, Ανχελίνιο, Ροσάριο, Χέντριξ, Λοσάνο (90'+5' Περέιρο), Γκουτιέρες (65' Σαντιλέκ), Μπέρχβιν (71' Μάλεν), Ντε Γιονγκ.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 6ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Μπαρτσελόνα - Τότεναμ 1-1 (7' Ντεμπελέ / 85' Λούκας Μόουρα)

Ίντερ - Αϊντχόφεν 1-1 (73' Ικάρντι / 13' Λοσάνο)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Μπαρτσελόνα 14 (14:5)

2. Τότεναμ 8 (9:10)

3. Ίντερ 8 (6:7)

4. Αϊντχόφεν 2 (6:13)

Ντόρτμουντ και Ατλέτικο είχαν ήδη προκριθεί στους 16 του Champions League. Αυτό που διακυβεύτηκε ήταν η πρωτιά του ομίλου και κατέληξε στους Γερμανούς. Η ομάδα από τη Βεστφαλία έφυγε με τη νίκη από το Πριγκιπάτο, καθώς επικράτησε 1-0 της ουραγού του ομίλου χάρη στο γκολ του Ραφαέλ Γκερέιρο.

ΜΟΝΑΚΟ: Μπενάλιο, Μπιανκόνε (78' Σερανό), Γκλικ, Μπαντιασιλέ, Ράγκι, Χένρικς, Τίλεμανς, Μπενασέρ, Μασενγκό (69' Τουράμ-Ιλιάν), Ντιόπ, Φαλκάο (64' Σιλά).

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Χιτζ, Χακίμι, Τόπρακ, Ντιαλό, Σμέλτσερ, Βάιγκλ, Νταχούντ (76' Βολφ), Πούλισιτς, Γκέτσε, Γκερέιρο (90'+2' Γκόμεθ), Φιλίπ (79' Πάκο Αλκάθερ).

Αντίθετα, οι "κολτσονέρος" έμειναν στο 0-0 στο Μπριζ με την τοπική ομάδα και μοιραία συμβιβάστηκαν με τη δεύτερη θέση. Οι Βέλγοι έτσι κι αλλιώς γνώριζαν από πριν ότι θα συνέχιζαν στο Europa League.

ΜΠΡΙΖ: Χόρβατ, Πουλέν, Μεχελέ, Ντενσβίλ, Φόρμερ, Αμραμπάτ, Νακάμπα, Βανάκεν (90'+1' Ριτς), Ενγκονζέ (69' Πέρες), Οπεντά (74' Σχρίβερς), Ουέσλεϊ.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Όμπλακ, Άριας, Γκοντίν, Μοντέρο Ρούμπιο, Σαούλ, Λεμάρ (61' Βιτόλο), Ροντρίγο, Πάρτεϊ (69' Κάλινιτς), Κόκε, Ζέλσον Μαρτίνς (60' Κορέα), Γκριεζμάν.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 6ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Μπριζ - Ατλέτικο 0-0

Μονακό - Ντόρτμουντ 0-2 (15', 88' Ραφαέλ Γκερέιρο)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ντόρτμουντ 13 (10:2)

2. Ατλέτικο 13 (9:6)

3. Μπριζ 6 (6:5)

4. Μονακό 1 (2:14)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ