CHAMPIONS LEAGUE

Champions League: Στους 16 η Αταλάντα των θαυμάτων!

Atalanta's Timothy Castagne, second right, celebrates after scoring his side's opening goal during the Group C Champions League soccer match between FC Shakhtar Donetsk and Atalanta in Kharkiv, Ukraine, Wednesday, Dec. 11, 2019. (AP Photo/Efrem Lukatsky)
Atalanta's Timothy Castagne, second right, celebrates after scoring his side's opening goal during the Group C Champions League soccer match between FC Shakhtar Donetsk and Atalanta in Kharkiv, Ukraine, Wednesday, Dec. 11, 2019. (AP Photo/Efrem Lukatsky) AP

Η Αταλάντα του ενός βαθμού στα πρώτα τέσσερα ματς, έκανε το θαύμα, νίκησε 3-0 στο Χάρκοβο τη Σαχτάρ και σε συνδυασμό με τη νίκη (1-4) της Μάντσεστερ Σίτι στο Ζάγκρεμπ προκρίθηκε στους 16 του Champions League στην παρθενική της συμμετοχή! Στο Europa League οι Ουκρανοί.

Μετά την Παρί Σεν-Ζερμέν, την Μπάγερν, τη Μάντσεστερ Σίτι, τη Γιουβέντους, την Μπαρτσελόνα, τη Ρεάλ, την Τότεναμ και τη Λίβερπουλ, τη Νάπολι, την Ντόρτμουντ, τη Λιόν, τη Βαλένθια, τη Λειψία, την Τσέλσι και η σταχτοπούτα του Champions League, Αταλάντα, έκλεισε θέση για τους 16 της διοργάνωσης.

Τι κι αν ξεκίνησε την παρθενική της συμμετοχή στη διοργάνωση με τρεις ήττες; Τι κι αν είχε μόνο ένα βαθμό μετά τα τέσσερα πρώτα ματς. Μετά την ισοπαλία εντός με τη Μάντσεστερ Σίτι, τη νίκη εντός επί της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, η Αταλάντα νίκησε και τη Σαχτάρ στο Χάρκοβο και σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα στο Μάκσιμιρ προκρίθηκε στους 16!

Η ομάδα του Μπέργκαμο βρήκε το δρόμο για τα δίχτυα στο 65ο λεπτό με το γκολ του Τιμοτί Καστάν. Το γκολ του Βέλγου ακυρώθηκε αρχικά ως οφσάιντ, όμως στην συνέχεια με την εξέταση του VAR μέτρησε κανονικά. Στο 77' ο Ντοντό αντίκρισε την κόκκινη κάρτα κι άφησε την ομάδα του Ντόνετσκ με αριθμητικό μειονέκτημα.

Ο Μάριο Πάσαλιτς καθάρισε τη νίκη και την πρόκριση της ιταλικής ομάδας με γκολ στην αντεπίθεση στο 80ό λεπτό. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Ρόμπιν Γκόζενς στο τέταρτο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου και διαμόρφωσε το τελικό σκορ (0-3). Η Αταλάντα έφθασε στους επτά βαθμούς και κατέλαβε τη δεύτερη θέση, η Σαχτάρ έμεινε στους έξι και θα συνεχίσει στους 32 του Europa League, ενώ η Ντινάμο Ζάγκρεμπ έμεινε στους 5 και εκτός Ευρώπης.

Οι Κροάτες υποδέχθηκαν τη Μάντσεστερ Σίτι στο Μάκσιμιρ, άνοιξαν το σκορ με τον Ντάνι Όλμο μόλις δέκα λεπτά μετά από την έναρξη της αναμέτρησης, αλλά στη συνέχεια παραδόθηκαν στον Γκαμπριέλ Ζεζούς.

Ο Βραζιλιάνος ισοφάρισε με κεφαλιά στο 34ο λεπτό σε μια φάση που οι Άγγλοι δεν τήρησαν το fair play καθώς όταν εκδηλώθηκε η επίθεση ο Εμίρ Ντιλαβέρ ήταν περασμένος στο έδαφος. Στο 50ό λεπτό ο Γκαμπριέλ Ζεζούς μπήκε στην μεγάλη περιοχή, απέφυγε τον Γκόγιακ με εξαιρετική προσπάθεια και στη συνέχεια με πλασέ από πλάγια θέση έκανε το Ντινάμο Ζάγκρεμπ - Μάντσεστερ Σίτι 1-2.

Ο 22χρονος έφθασε στο χατ τρικ στο 54ο λεπτό. Ο Φόντεν άνοιξε την μπάλα στον Μεντί εκείνος έκανε την σέντρα από τα αριστερά και ο Γκαμπριέλ Ζεζούς από κοντά ολοκλήρωσε το χατ τρικ του. Το τελικό σκορ (1-4) διαμόρφωσε ο Φιλ Φόντεν στο 84ο λεπτό.

Η 6Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Ντινάμο Ζάγκρεμπ - Μάντσεστερ Σίτι 1-4 (10' Όλμο /34',50', 54'Ζεζούς, 84' Φόντεν)

Σαχτάρ - Αταλάντα 0-3 (65' Καστάν, 80' Πάσαλιτς, 90+4' Γκόζενς)

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ