ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Champions League: Σε Λονδίνο και Νάπολι τα παιχνίδια της ημέρας

Barcelona forward Lionel Messi reacts during the group B Champions League soccer match between FC Barcelona and PSV Eindhoven at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Tuesday, Sept. 18, 2018. (AP Photo/Manu Fernandez)
Barcelona forward Lionel Messi reacts during the group B Champions League soccer match between FC Barcelona and PSV Eindhoven at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Tuesday, Sept. 18, 2018. (AP Photo/Manu Fernandez) AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Με οκτώ αναμετρήσεις συνεχίζεται το πρόγραμμα των ομίλων του Champions League την Τετάρτη (3/10), όπου ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις Τότεναμ - Μπαρτσελόνα και Νάπολι - Λίβερπουλ.

Συνεχίζεται η δράση στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση με ακόμη οκτώ παιχνίδια να διεξάγονται απόψε (3/10) για τους τέσσερις πρώτους ομίλους του Champions League. Ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις Τότεναμ - Μπαρτσελόνα και Νάπολι - Λίβερπουλ. Δύο ματς κάνουν σέντρα στις 19:55, τα υπόλοιπα έξι στις 22:00.

Πάμε να πάρουμε μία πρώτη γεύση από τα ματς που έρχονται, μαζί με τις πιθανές συνθέσεις...

GROUP A: ΑΤΛΕΤΙΚΟ Μ. - ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ (22:00)

Βάσεις πρόκρισης από την 2η αγωνιστική ψάχνει η Ατλέτικο, κόντρα στο αουτσάιντερ του ομίλου. Οι "ροχιμπλάνκος" κέρδισαν στο Πριγκιπάτο στην πρεμιέρα και θέλουν να κάνουν το "2/2" στο Metropolitano.

Η Μπριζ δέχθηκε γκολ στο τέλος και ηττήθηκε εντός έδρας από την Ντόρτμουντ, το μόνο που μπορεί να διεκδικήσει στον όμιλο είναι την 3η θέση μαζί με τη Μονακό.

Σάβιτς και Ζέλσον είναι αμφίβολοι για την ομάδα της Μαδρίτης, όπως και ο Ρεζαεΐ για τους Βέλγους.

Πιθανές συνθέσεις:

ΑΤΛΕΤΙΚΟ Μ.: Όμπλακ, Χουάνφραν, Χιμένες, Γκοντίν, Φερναντές, Κόκε, Ροντρίγκο, Νίγκεθ, Λεμάρ, Ντιέγκο Κόστα, Γκριεζμάν.

ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ: Λετίσα, Ντένσβιλ, Μίτροβιτς, Ριτς, Πουλέν, Γκρούνεβελντ, Βάνακεν, Βόρμερ, Βλιέτινκ, Βόσεν, Ουέσλι.

GROUP A: ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ - ΜΟΝΑΚΟ (22:00)

Αν θέλει να έχει ελπίδες πρόκρισης η Μονακό, πρέπει να πάρει αποτέλεσμα στο "Signal Iduna Park". Δύσκολο, κόντρα σε μια Ντόρτμουντ που θα προσπαθήσει να εξαργυρώσει το "διπλό" της 1ης αγωνιστικής στο Βέλγιο και να αποκτήσει ξεκάθαρο προβάδισμα για ένα από τα δύο εισιτήρια του ομίλου.

Τοπράκ, Ρόντε, Καγκάουα, Σμέλτζερ είναι εκτός για την Ντόρτμουντ, που έχει αμφίβολους τους Πίστσεκ, Γκέτσε, Τόλιαν. Για τη Μονακό οι Πελέγκρι, Γιόβετιτς και Λόπες είναι τραυματίες και ο Σούμπασιτς αμφίβολος.

Πιθανές συνθέσεις:

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Μπούρκι, Χακίμι, Ζαγκαντού, Ακάνζι, Νιταλό, Νταχούντ, Βιτσέλ, Πούλισιτς, Ρόις, Σάντσο, Φίλιπ.

ΜΟΝΑΚΟ: Μπενάλιο, Σιντιμπέ, Γκλικ, Ράγκι, Ζέμερσον, Χένριτς, Τίλεμανς, Γκολόβιν, Αολού, Τσαντλί, Φαλκάο.

GROUP C: ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ - ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (19:55)

Αναμέτρηση με ξεκάθαρο φαβορί στο "Parc des Princes", ποτέ ομάδα της Σερβίας δεν έχει πάρει νίκη επί γαλλικού εδάφους σε διοργάνωση της UEFA.

Η Παρί ηττήθηκε στην πρεμιέρα των ομίλων από τη Λίβερπουλ στο "Anfield" (3-2) και ο Ερυθρός Αστέρας κράτησε στο 0-0 τη Νάπολι στο Βελιγράδι.

Μπουφόν, Κουρζαουά, Ντάνι Άλβες και Ενκουνκού είναι εκτός για τους Παριζιάνους, ο Σάβιτς αμφίβολος για τους Σέρβους.

Πιθανές συνθέσεις:

ΠΑΡΙ ΣΖ: Αρεολά, Μουνιέρ, Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος, Μπερνάτ, Βεράτι, Ραμπιό, Ντι Μαρία, Νεϊμάρ, Εμπαπέ, Καβάνι.

ΕΡ. ΑΣΤΕΡΑΣ: Μπόιραν, Στόικοβιτς, Ντεζένεκ, Σάβιτς, Ρόντιτς, Γιόβισιτς, Κρίστιτσιτς, Καφού, Μάριν, Γκόμπελιτς, Μπεν.

GROUP B: TOTENAM - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (22:00)

Σπουδαίο ματς στο Λονδίνο, κομβικό για το μέλλον της Τότεναμ στον όμιλο. Οι Spurs ηττήθηκαν στην πρεμιέρα απέναντι στην Ίντερ, καθώς δέχθηκαν γκολ στις καθυστερήσεις για το τελικό 2-1 υπέρ των "νερατζούρι", φεύγοντας με άδεια χέρια από το ματς, παρά το γεγονός ότι προηγήθηκαν στο σκορ.

Η Μπαρτσελόνα κέρδισε την Αϊντχόφεν στο "Camp Nou", ωστόσο έρχεται από τρεις σερί γκέλες στο πρωτάθλημα και δεν θέλει σε καμία περίπτωση να προσθέσει πίεση στους ώμους της χάνοντας στο "Wembley".

Οριέ, Γιάνσεν, Ντέλε Άλι, Βερτόνχεν, Ντεμπελέ και Έρικσεν είναι οι δυνατές απουσίες της Τότεναμ, που έχει αμφίβολους τους γκολκίπερ Φορμ και Λορίς, με τον Γάλλο πάντως να έχει πιθανότητες να αγωνιστεί.

Αλένια, Μάλκολμ, Σαμπέρ και Ουμτιτί δεν είναι στην διάθεση των "μπλαουγκράνα", αμφίβολος ο Σέρτζι Ρομπέρτο.

Πιθανές συνθέσεις:

ΤΟΤΕΝΑΜ: Λορίς, Τρίπιερ, Σάντσες, Αλντερβάιρελντ, Ρόουζ, Ντάιερ, Γουίνκς, Μόουρα, Λαμέλα, Σον, Κέιν.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Σεμέδο, Πικέ, Λενγκλέ, Άλμπα, Βιντάλ, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς, Κοουτίνιο, Μέσι, Σουάρες.

GROUP B: ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ - ΙΝΤΕΡ (22:00)

Η Αϊντχόφεν υπέκυψε φυσιολογικά στη Βαρκελώνη στην πρεμιέρα του ομίλου, η Ίντερ αντίθετα έκανε μια τεράστια ανατροπή απέναντι στην Τότεναμ και με γκολ στις καθυστερήσεις πήρε ένα τρίποντο που μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμο στη συνέχεια της διοργάνωσης.

Ρίγκο και Τόμας είναι εκτός για τους Ολλανδούς, ο Βρσάλκο μοναδική απουσία για τους "νερατζούρι".

Πιθανές συνθέσεις:

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ: Ζουτ, Ανχελίνιο, Βιέργκεβερ, Σβάαμπ, Ντάμφρις, Χέντριξ, Ροσάριο, Μπέργκβάιν, Περέιρο, Λοσάνο, Ντε Γιονγκ.

ΙΝΤΕΡ: Χαντάνοβιτς, Ντ' Αμπρόσιο, Σκρίνιαρ, Ντε Φράι, Ασαμόα, Μπρόζοβιτς, Βεσίνο, Πολιτάνο, Ναϊνγκολάν, Πέρισιτς, Ικάρντι.

GROUP C: ΝΑΠΟΛΙ - ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (22:00)

Δύο φύσει επιθετικές ομάδες συγκρούονται στο "San Paolo", με τους γηπεδούχους να έχουν μεγαλύτερη ανάγκη το τρίποντο, αφού η εκμετάλλευση της έδρας θα παίξει σημαντικό ρόλο στην οικονομία του ομίλου.

Μερέτ, Γκούλαμ και Κίρικες είναι απόντες για τους "παρτενοπέι", τις υπηρεσίες των Λαλάνα και Όξλεϊντ-Τσέιμπερλεν (θα λείψει μήνες) στερούνται οι "κόκκινοι".

Πιθανές συνθέσεις:

ΝΑΠΟΛΙ: Οσπίνα, Χίσαϊ, Αλμπιόλ, Κουλιμπαλί, Μάριο Ρουί, Καγιεχόν, Άλαν, Χάμσικ, Ζελίνσκι, Μίλικ, Ινσίνιε.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Γκόμεζ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Βαϊνάλντουμ, Χέντερσον, Μίλνερ, Σαλάχ, Φιρμίνο, Μανέ.

GROUP D: ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ Μ. - ΣΑΛΚΕ (19:55)

Ο πλέον ανοιχτός όμιλος της διοργάνωσης, όπου όλοι έχουν τις πιθανότητες τους για πρόκριση. Μεγαλύτερη ανάγκη για βαθμούς στην αναμέτρηση του "RZD Arena" έχουν οι γηπεδούχοι, που ηττήθηκαν εκτός έδρας από την Γαλατάσαραϊ στην πρεμιέρα.

Η Σάλκε μπαίνει στην αναμέτρηση ψάχνοντας βαθμούς, έχοντας έναν στο ενεργητικό της μετά το 1-1 με την Πόρτο στη Γερμανία.

Σμολόβ, Ρίμπους και Κολομέγτσεβ οι απουσίες της Λοκομοτίβ, αμφίβολοι και οι Φαρφάν, Ντενίσοβ, Τσόρλουκα, με τους δύο τελευταίους να έχουν καλές πιθανότητες να προλάβουν το ματς. Σκρζίμπσκι και Σταμπουλί δεν παίζουν για την Σάλκε.

Πιθανές συνθέσεις:

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ Μ.: Γκιλιέρμε, Ιγκνάτιεβ, Χέβεντες, Κβιρκβέλια, Τσόρλουκα, Ιντόβου, Μίραντσουκ, Κριχόβιακ, Ντενίσοβ, Φερνάντες, Έντερ.

ΣΑΛΚΕ: Φάρμαν, Καλιγκιούρι, Νάλντο, Νάστασιτς, Μέντιλ, ΜακΚένι, Μασκαρέλ, Χάριτ, Σερντάρ, Κονοπλιάνκα, Μπουργκστάλερ.

GROUP D: ΠΟΡΤΟ - ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ (22:00)

Στη μάχη της πρόκρισης σημαντικό ρόλο θα παίξει η εκμετάλλευση της έδρας, κάτι που έκανε η Γαλατά στην πρεμιέρα και θέλει να πετύχει η Πόρτο στο ματς της 2ης αγωνιστικής.

Για τους Τούρκους είναι ξεκάθαρο πως και ένας βαθμός θα είναι πολύτιμος, οι Πορτογάλοι θέλουν οπωσδήποτε το τρίποντο πριν πάνε στα back to back ματς με τη Λοκομοτίβ.

Έξω ο Αμπουμπακάρ για τους γηπεδούχους, αμφίβολος ο Μπαζούρ. Για τους φιλοξενούμενους δεν παίζουν οι Εντιαγέ, Ακπάμπα και αμφίβολοι παραμένουν οι Ντερντιγιόκ, Ινάν.

Πιθανές συνθέσεις:

ΠΟΡΤΟ: Κασίγιας, Μάξι, Φελίπε, Μιλιτάο, Άλεξ Τέγες, Ερέρα, Ντανίλο, Σέρτζιο Ολιβέιρα, Μπραχίμι, Οτάβιο, Μαρεγκά.

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ: Μουσλέρα, Μαριάνο, Μαϊκόν, Αζίζ, Ναγκατόμο, Φερνάντο, Ντονκ, Μπελχαντά, Φεγκουλί, Ονιεκούρου, Ροντρίγκες.

Photo credits: AP Photo/Manu Fernandez

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ