ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Champions League: Πρόκριση για Λιόν, ματσάρα με έξι γκολ στο Άγιαξ-Μπάγερν, ήττες για Γιουβέντους και Γιουνάιτεντ

Bayern's Robert Lewandowski, center, scores his side's opening goal during the Champions League group E soccer match between Ajax and FC Bayern Munich at the Johan Cruyff Arena in Amsterdam, Netherlands, Wednesday, Dec. 12, 2018. (AP Photo/Peter Dejong)
Bayern's Robert Lewandowski, center, scores his side's opening goal during the Champions League group E soccer match between Ajax and FC Bayern Munich at the Johan Cruyff Arena in Amsterdam, Netherlands, Wednesday, Dec. 12, 2018. (AP Photo/Peter Dejong) AP PHOTO/PETER DEJONG

Η Λιόν έμεινε όρθια στο παγωμένο Κίεβο και με το 1-1 με αντίπαλο την Σαχτάρ ακολούθησε την Σίτι στην επόμενη φάση. Χωρίς ήττα πάνε στους "16" Μπάγερν και Άγιαξ, δεύτερη φετινή ήττα για Γιουβέντους.

Σαχτάρ και Λιόν αναμετρήθηκαν στο Κίεβο με έπαθλο ένα μαγικό εισιτήριο για τη φάση των "16" του Champions League και οι "γκονς" ήταν εκείνοι που πανηγύρισαν στο φινάλε καθώς το 1-1 τους επέτρεψε να αφήσουν πίσω τους την ομάδα του Ντόνετσκ για να συνεχίσουν την ευρωπαϊκή τους περιπέτεια και το 2019. Στο άλλο ματς του 6ου ομίλου, η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε με 2-1 την Χόφενχαϊμ με ανατροπή έχοντας για πρωταγωνιστή τον Λιρόι Σανέ που πέτυχε και τα δύο γκολ.

Στον 5ο όμιλο, Άγιαξ και Μπάγερν αναδείχτηκαν ισόπαλοι 3-3 και προκρίθηκαν στους "16" χωρίς ούτε μία ήττα στα έξι ματς που έδωσαν, ενώ η ΑΕΚ ηττήθηκε από την Μπενφίκα με το γκολ του Γκριμάλδο στο 88' και αποχαιρέτησε τη διοργάνωση μετρώντας έξι ήττες σε ισάριθμους αγώνες στους ομίλους.

Στον 8ο όμιλο, Γιουβέντους και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ηττήθηκαν με 2-1 στις έδρες των Γιουνγκ Μπόις και Βαλένθια αντίστοιχα, ωστόσο είχαν εξασφαλίσει ήδη την πρόκριση στην επόμενη φάση.

5ος όμιλος

Μπάγερν και Άγιαξ ήταν με διαφορά οι δύο κορυφαίες ομάδες στον 5ο όμιλο και το απέδειξαν με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο και στο μεταξύ τους παιχνίδι στο Άμστερνταμ, με το ματς να μην βγάζει νικητή όπως και στην πρόσφατη μονομαχία τους στο Μόναχο (1-1) και τις δύο ομάδες να προκρίνονται στην νοκ-άουτ φάση του Champions League ως αήττητες. Ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι στο 20' έβαλε μπροστά στο σκορ τους Βαυαρούς (πρώτος που έφτασε τα 20 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις στα πέντε τοπ ευρωπαϊκά πρωταθλήματα), ο Τάντιτς έκανε την ανατροπή για τον "Αίαντα" με δύο γκολ στο 61' και στο 82', Λεβαντόβσκι και Κομάν έκαναν νέα ανατροπή με τέρματα στο 87' και στο 90', για να έρθει τελικά ο Νικολάς Ταλιαφίκο και να γράψει το 3-3 στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, σε ένα σούπερ χορταστικό παιχνίδι.

ΑΓΙΑΞ: Ονάνα, Μαζραουί, Ντε Λιχτ, Γουέμπερ, Ταλιαφίκο, Ντε Γιονγκ, Μπλιντ, Φαν ντε Μπεκ (78' Ντόλμπεργκ), Ζιγές, Τάντιτς, Νέρες (89' Χούντελααρ)

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Ραφίνια, Σούλε, Μπόατενγκ, Αλάμπα, Κίμιχ, Γκορέτσκα (89' Ρενάτο Σάντσες), Ναμπρί (62' Αλκάνταρα), Μίλερ, Ριμπερί (71' Κομάν), Λεβαντόβσκι

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 6ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Άγιαξ - Μπάγερν 3-3 (62' 81' πεν. Τάντιτς, 95' Ταλιαφίκο / 13' Λεβαντόβσκι, 86' πεν. Λεβαντόβσκι, 90' Κομάν)

Μπενφίκα - ΑΕΚ 1-0 (88' Γκριμάλδο)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

1. Μπάγερν Μονάχου 14 (15-5)

2. Άγιαξ 12 (11-5)

3. Μπενφίκα 7 (6-11)

4. ΑΕΚ 0 (2-13)

6ος όμιλος

Η Σαχτάρ Ντόνετσκ ήθελε μόνο τρίποντο για να πάρει το εισιτήριο για τους "16" του Champions League και από το 22ο λεπτό του αγώνα με την Λιόν κρατούσε την τύχη στα χέρια της με το γκολ του Ζούνιορ Μοράες. Ωστόσο, στο 65' ήρθε η ώρα του Φεκίρ να μπει στο κάδρο των πρωταγωνιστών μ'ένα εκπληκτικό σουτ με το αριστερό από το ύψος της μεγάλης περιοχής και με το 1-1 που έμεινε μέχρι το φινάλε, η πρόκριση πήγε στη Λιόν. Οι "γκονς" ακολούθησαν την Μάντσεστερ Σίτι, που την ίδια ώρα έκανε την ανατροπή κόντρα στην Χόφενχαϊμ με τα δύο γκολ του Λιρόι Σανέ (2-1) και άφηνε πίσω τη άσχημη γεύση που είχε από την πρώτη ήττα της στην Premier League από την Τσέλσι που την έριξε από την κορυφή.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον Μοράες, Στόουνς (46' Γουόκερ), Οταμέντι, Λαπόρτ, Ζιντσένκο (64' Ντελφ), Μπερνάντο Σίλβα (85' Κομπανί), Γκιουντογκάν, Φοντέν, Στέρλινγκ, Γκαμπριέλ Ζεζούς, Σανέ

ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ: Μπάουμαν, Μπρένετ (46' Νέλσον), Νούχου, Χούμπνερ, Καντέραμπεκ, Γκρίλιτς, Γκέιγκερ (63' Αμίρι), Μπιτενκούρτ (70' Μπελφοντίλ), Σουλτζ, Ζοέλιντον, Κράμαριτς

ΣΑΧΤΑΡ ΝΤΟΝΕΤΣΚ: Πιάτοβ, Ματβιγένκο, Κριβτσόβ, Κοτσολάβα (46' Μπούτκο), Ισμαΐλι, Μαϊκόν, Στεπανένκο, Μάρλος (87' Μπολμπάτ), Κοβαλένκο (83' Καγιόντε), Τάισον, Μοράες

ΛΙΟΝ: Λόπες, Ντεναγέρ, Μαρσέλο, Μάρσαλ, Τετέ, Τουσάρ, Αουάρ, Μεντί, Φεκίρ (89' Ντουμπουά), Ντεπάι (80' Ντεμπελέ), Τραορέ (72' Εντομπελέ)

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 6ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Μάντσεστερ Σίτι - Χόφενχαϊμ 2-1 (45+1' 61' Σανέ / 16' πεν. Κράμαριτς)

Σαχτάρ Ντόνετσκ - Λιόν 1-1 (22' Ζούνιορ Μοράες / 65' Φεκίρ)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

1. Μάντσεστερ Σίτι 13 (16-6)

2. Λιόν 8 (12-11)

3. Σαχτάρ Ντόνετσκ 6 (8-16)

4. Χόφενχαϊμ 3 (11-14)

8ος όμιλος

Γιουβέντους και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχαν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στα νοκ-άουτ παιχνίδια του Champions League και το γεγονός αυτό θα πρέπει να τις... γλύκανε μετά την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων όπου αμφότερες γνώρισαν τη δεύτερη ήττα τους. Η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο, τέσσερα 24ωρα πριν το μεγάλο ντέρμπι με την Λίβερπουλ στην Premier League, ηττήθηκε με 2-1 στο "Μεστάγια" από την Βαλένθια (συνεχίζει στο Europa League), ενώ εκείνη του Αλέγκρι, λίγες ημέρες μετά την επικράτηση επί της Ίντερ στο Καμπιονάτο, γνώρισε την ήττα με 2-1 στη Βέρνη από την Γιουνγκ Μπόις (αποκλείστηκε ως τελευταία στον όμιλο).

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Χάουμε, Πιτσίνι, Βέθο, Ντιακαμπί, Λάτο (51' Γκαράι), Παρέχο, Κοντογκμπιά, Σολέρ, Τσερίσεβ (66' Τόρες), Μπατσουαγί, Μίνα (68' Ροντρίγο)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ρομέρο, Βαλένσια, Τζόουνς, Μπεγί, Ρόχο (46' Γιανγκ), Φελαϊνί, Πογκμπά, Περέιρα, Μάτα, Φρεντ (57' Ράσφορντ), Λουκακού (69' Λίνγκαρντ)

ΓΙΟΥΝΓΚ ΜΠΟΙΣ: Βοέλφλι, Εμπαμπού, Αλί Καμαρά, Μπενίτο, Γκαρσία, Σο (90' Γουέτρικ), Λάουπερ, Αέμπισερ, Ενγκαμαλέου (85' Σικ), Οαρό, Φάσναχτ (80' Μπερτόνε)

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Στσέσνι, Ντε Σίλιο (72' Ντιμπάλα), Ρουγκάνι, Μπονούτσι, Κουαδράδο (23' Σάντρο), Ντόουγκλας Κόστα, Μπεντανκούρ, Πιάνιτς (65' Τζαν), Μπερναρντέσκι, Μάντζουκιτς, Ρονάλντο

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 6ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Βαλένθια - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-1 (17' Σολέρ, 47' αυτ. Τζόουνς / 80' Ντιμπάλα)

Γιουνγκ Μπόις - Γιουβέντους 2-1 (28' πεν. 68' Οαρό / 87' Ράσφορντ)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

1. Γιουβέντους 12 (9-4)

2. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 10 (7-4)

3. Βαλένθια 8 (6-6)

4. Γιουνγκ Μπόις 4 (4-12)

Photo Credits: AP Photo/Peter Dejong

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ