CHAMPIONS LEAGUE

Champions League: Οι παίκτες που πρέπει να προσέξετε στον μεγάλο τελικό

PSG's Neymar, left, celebrates with teammate PSG's Kylian Mbappe, right, after his team's win in the Champions League quarterfinal match between Atalanta and PSG at Luz stadium, Lisbon, Portugal, Wednesday, Aug. 12, 2020. (David Ramos/Pool Photo via AP)
PSG's Neymar, left, celebrates with teammate PSG's Kylian Mbappe, right, after his team's win in the Champions League quarterfinal match between Atalanta and PSG at Luz stadium, Lisbon, Portugal, Wednesday, Aug. 12, 2020. (David Ramos/Pool Photo via AP) AP

Ο τελικός του Champions League μεταξύ της Παρί Σεν Ζερμέν και της Μπάγερν την προσεχή Κυριακή (23/08, 22:00) θα μας προσφέρει τρομερές συγκινήσεις και το Sport24.gr σας παρουσιάζει τους ποδοσφαιριστές που θα κάνουν τη διαφορά και αξίζει να προσέξετε τα κατορθώματά τους.

Η αντίστροφη μέτρηση για τον μεγάλο τελικό μεταξύ της Παρί Σεν Ζερμέν και της Μπάγερν άρχισε. Οι Βαυαροί καλούνται να φτάσουν τα έξι Champions League στην ιστορία τους, ενώ οι Παριζιάνοι θέλουν να πανηγυρίσουν το παρθενικό τρόπαιο ύστερα από τεράστιες επενδύσεις την τελευταία δεκαετία.

Το βέβαιο είναι πως ο μεγάλος τελικός του Champions League, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 23 Αυγούστου στις 22:00, θα μας προσφέρει τρομερές συγκινήσεις, υπέροχο θέαμα και ξεχωριστές στιγμές για να συζητάμε παρέα με νέα Lay’s Ρίγανη, καθώς η νέα τους συνταγή φέρνει την καλύτερη γεύση ρίγανης που είχαν ποτέ!

Ωστόσο, για να υπάρξει νικητής, θα πρέπει να υπάρξουν και πρωταγωνιστές. Οι δύο ομάδες διαθέτουν σπουδαίες προσωπικότητες και μεγάλους σταρ, οι οποίοι είναι δεδομένο πως θα κρίνουν την εξέλιξη του αγώνα και θα οδηγήσουν την ομάδα τους στον πολυπόθητο τίτλο.

Γι'΄αυτό το λόγο, το Sport24.gr έψαξε, βρήκε και σας παρουσιάζει τους έξι ποδοσφαιριστές που θα κάνουν τη διαφορά στην αναμέτρηση. Καθίστε αναπαυτικά και απολαύστε τα κατορθώματά τους, παρέα με τη συναρπαστική γεύση της Pepsi Max με μηδέν ζάχαρη, επίσημο χορηγό του UEFA Champions Leaque.

1. ΚΙΛΙΑΝ ΕΜΠΑΠΕ

Είναι δίχως αμφιβολία ο διάδοχος των Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο ποδοσφαιριστής που θα εξελίξει το ποδόσφαιρο με τις αστείρευτες δυνάμεις του, τη μοναδική ποιότητα και την εξαιρετική επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα. Ο Κιλιάν Εμπαπέ σε ηλικία 19 ετών κατέκτησε -ως πρωταγωνιστής- το Παγκόσμιο Κύπελλο με τη Γαλλία. Δύο χρόνια αργότερα, είναι έτοιμος να φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης με την Παρί Σεν Ζερμέν.

Μαζί με τους Νεϊμάρ και Μάουρο Ικάρντι έχουν δημιουργήσει μία "φονική" τριπλέτα στην επίθεση, η οποία είναι έτοιμη να "κατασπαράξει" τον αντίπαλο, όπως κάνεις κι εσύ με τα καλύτερα Lay’s Ρίγανη που έγιναν ποτέ, με ανανεωμένη γεύση που μοσχοβολάει ρίγανη! Την εφετινή σεζόν, ο 21χρονος σούπερ σταρ ήταν εντυπωσιακός στο Champions League, μετρώντας πέντε γκολ και έξι ασίστ σε εννιά αγώνες. Μάλιστα, στον προημιτελικό με την Αταλάντα πέρασε ως αλλαγή και βοήθησε την Παρί να κάνει μία επική ανατροπή, παρότι ανέτοιμος λόγω τραυματισμού.

2. ΡΟΜΠΕΡΤ ΛΕΒΑΝΤΟΒΣΚΙ

Ο κορυφαίος στράικερ στον κόσμο θέλει να φτάσει στην κατάκτηση του Champions League για πρώτη φορά στην καριέρα του και το δείχνει με κάθε τρόπο, αφού έχει πραγματοποιήσει μία ονειρική σεζόν. Ο Πολωνός σταρ έχει διαλύσει τις αντίπαλες άμυνες και έχει "ματώσει" τα αντίπαλα δίχτυα, μετρώντας 55(!) γκολ και εννιά ασίστ σε 46 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις την εφετινή σεζόν.

Αν δεν είχε ακυρωθεί η απονομή της "Χρυσής Μπάλας" για πρώτη φορά στην ιστορία εξαιτίας του κορονοϊού, τότε ο "Λέβα" θα ήταν το απόλυτο φαβορί για να πάρει το βραβείο για πρώτη φορά στην καριέρα του. Παρ' όλα αυτά, δεν θα τον χαλάσει να πανηγυρίσει το Champions League με την Μπάγερν. Άλλωστε, στα 31 του χρόνια, είναι πιο έτοιμος από ποτέ να οδηγηθεί στην κορυφή του ποδοσφαιρικού Έβερεστ.

3. ΝΕΪΜΑΡ

Πήγε στην Παρί Σεν Ζερμέν το καλοκαίρι του 2017 για να τη βοηθήσει να κατακτήσει το Άγιο Δισκοπότηρο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, το Champions League. Τρία χρόνια αργότερα, είναι πιο κοντά από ποτέ να δικαιώσει τις προσδοκίες και να κάνει πράξη την υπόσχεσή του. Ο Νεϊμάρ δείχνει πιο ώριμος και ομαδικός από ποτέ. Έχει βάλει ξεκάθαρα το "εγώ" του κάτω από το "εμείς" κι είναι διατεθειμένος να θυσιαστεί για την κατάκτηση του Champions League.

Τα προηγούμενα χρόνια κάποιοι τραυματισμοί δεν του επέτρεψαν να βοηθήσει στην Παρί στη νοκ άουτ φάση του Champions League. Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά. Μπορεί τα νούμερά του στην κορυφαία τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης να μην είναι εντυπωσιακά, αφού έχει τρία γκολ και τέσσερις ασίστ σε έξι ματς. Ωστόσο, ήταν πρωταγωνιστής στις προκρίσεις επί της Ντόρτμουντ, της Αταλάντα και της Λειψίας. Ο μεγάλος τελικός, λοιπόν, πλησιάζει…. αλλά το παιχνίδι ποτέ δεν τελειώνει με τη γεύση της Pepsi Max με μηδέν ζάχαρη, επίσημο χορηγό του UEFA Champions Leaque.

4. ΣΕΡΤΖ ΓΚΝΑΜΠΡΙ

Ο Σερτζ Γκνάμπρι χρειάστηκε να μπει στα... παπούτσια του Άριεν Ρόμπεν, ενός εκ των κορυφαίων παικτών στην ιστορία της Μπάγερν, κι όχι μόνο τα κατάφερε, αλλά έχει "αναγκάσει" τους οπαδούς της Μπάγερν να ξεχάσουν άμεσα τον Ολλανδό. Ο Γερμανός εξτρέμ πήρε από το χέρι τους Βαυαρούς στον ημιτελικό με τη Λιόν και με δύο γκολ την οδήγησε στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

H σεζόν που έχει πραγματοποιήσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο ο Γκνάμπρι είναι μαγική, αφού έχει σημειώσει εννιά γκολ σε ισάριθμα παιχνίδια. Είναι, μάλιστα, ο δεύτερος Γερμανός σε γκολ σε μία σεζόν στο Champions League, μόνο πίσω από τον Μάριο Γκόμεζ που είχε πετύχει 12. Ο 25χρονος επιθετικός θέλει να ολοκληρωθεί η σεζόν με τον τίτλο προκειμένου να έχει ουσία και η τρομερή σεζόν του. Κι είναι βέβαιο πως ο ίδιος θα δώσει τα πάντα για να τα καταφέρουν εκείνος κι οι συμπαίκτες του.

5. ΑΝΧΕΛ ΝΤΙ ΜΑΡΙΑ

Είναι ο ορισμός του αντι-σταρ ποδοσφαιριστή. Τόσο στη Ρεάλ όσο και στην Παρί Σεν Ζερμέν ζει στην... σκιά των σούπερ σταρ, αλλά κάνει τη βρώμικη δουλειά που κάνει και τη διαφορά σε ένα τέτοιο επίπεδο. Η ποιότητά του Άνχελ Ντι Μαρία είναι αδιαμφισβήτητη, όπως και το ταλέντο του. Στον ημιτελικό με τη Λειψία τα έκανε όλα. Γκολ, ασίστ, επιβλητική παρουσία.

Στον μεγάλο τελικό θα ήταν ο παίκτης-κλειδί στα πλάνα του Τόμας Τούχελ. Είναι, άλλωστε, ένας από τους ελάχιστους παίκτες της Παρί που έχουν κατακτήσει στο παρελθόν το Champions League, ως παίκτης της Ρεάλ και μάλιστα στο "Ντα Λουζ" της Λισαβόνας. Λέτε η ιστορία να επαναληφθεί;

6. ΑΛΦΟΝΣΟ ΝΤΕΪΒΙΣ

Είναι το επόμενο μεγάλο αριστερό μπακ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Σε ηλικία 19 ετών "αναγκάζει" τον σταρ της Ρεάλ, Μαρσέλο που αγωνίζεται στην ίδια θέση να τον αποθεώνει στα social media, ενώ οι φίλοι της Μπάγερν δεν μπορούν να πιστέψουν τι "διαμάντι" έχουν στα χέρια τους. Ο Καναδός μπακ -με ρίζες από τη Λιβερία- μεγάλωσε σε hotspot προσφύγων, επομένως έμαθε από νεαρή ηλικία να παλεύει για να πετύχει τους στόχους του.

Με την εντυπωσιακή ταχύτητά του, τον διασκελισμό του και τις εξαιρετικές σέντρες του, έχει κάνει τη διαφορά για την Μπάγερν την εφετινή σεζόν και αναμένεται μεγάλη "μάχη" με τους σταρ της Παρί, όπως είναι οι Νεϊμάρ, Εμπαπέ και Ντι Μαρία. Την πρώτη σεζόν στο υψηλότερο επίπεδο, ο Αλφόνσο Ντέιβιτς συστήθηκε με τρομερό τρόπο, μετρώντας 10 ασίστ και τρία γκολ σε 44 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις. Το μέλλον του ανήκει, αλλά και το παρόν δείχνει τίτλους.

Το σίγουρο είναι πως έρχεται μια συναρπαστική βραδιά με πρωταγωνίστρια τη στρογγυλή θεά! Εφοδιαστείτε με τα καλύτερα Lay’s Ρίγανη που έγιναν ποτέ και απολαύστε τη νέα Pepsi Max με μηδέν ζάχαρη. Το Champions League θα μας στείλει στ' αστέρια!

Photo Credits: David Ramos/Pool Photo via AP

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ