CHAMPIONS LEAGUE

Champions League: Ο Μοράτα λύτρωσε την Ατλέτικο, τέσσερα γκολ στο Χάρκοβο

Atletico Madrid's head coach Diego Simone celebrates after Atletico Madrid's Alvaro Morata scoring the opening goal during the Champions League Group D soccer match between Atletico Madrid and Bayer Leverkusen at Wanda Metropolitano stadium in Madrid, Spain, Tuesday, Oct. 22, 2019. (AP Photo/Bernat Armangue)
Atletico Madrid's head coach Diego Simone celebrates after Atletico Madrid's Alvaro Morata scoring the opening goal during the Champions League Group D soccer match between Atletico Madrid and Bayer Leverkusen at Wanda Metropolitano stadium in Madrid, Spain, Tuesday, Oct. 22, 2019. (AP Photo/Bernat Armangue) AP PHOTO/BERNAT ARMANGUE

Η Ατλέτικο Μαδρίτης έκαμψε με 1-0 την αντίσταση της Λεβερκούζεν με το χρυσό γκολ του Μοράτα στο 78' ενώ Σαχτάρ και Ντίναμο Ζάγκρεμπ αναδείχτηκαν ισόπαλες 2-2 στο Χάρκοβο (VIDEOS).

Την αήττητη πορεία της στους ομίλους του φετινού Champions League (2 νίκες - 1 ισοπαλία) συνέχισε η Ατλέτικο Μαδρίτης, με την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε να επικρατεί 1-0 της Μπάγερ Λεβερκούζεν για τον 4ο όμιλο, με σκόρερ τον Άλβαρο Μοράτα στο 78ο λεπτό.

Στο άλλο ματς με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 3ης αγωνιστικής, Σαχτάρ Ντόνετσκ και Ντίναμο Ζάγκρεμπ αναδείχτηκαν ισόπαλες 2-2 προσφέροντας χορταστικό θέαμα στο κοινό και έφτασαν αμφότερες τους 4 βαθμούς στον 3ο όμιλο.

3ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Στο Χάρκοβο, Σαχτάρ Ντόνετσκ και Ντίναμο Ζάγκρεμπ μπήκαν δυνατά στο τερέν του "Metalist Stadion" και πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο ημίωρο αμφότερες βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα. Οι γηπεδούχοι έκαναν το 1-0 στο 16' με άψογο πλασέ του Κονοπλιάνκα μέσα από την περιοχή (ασίστ ο Μάρλος) ενώ στο 25' ήρθε η απάντηση από τους Κροάτες, με τον Όλμο να γράφει το 1-1 με προβολή.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα του Ζάγκρεμπ κυριάρχησε από τα πρώτα λεπτά και στο 50' έχασε τεράστια διπλή ευκαιρία για το 2-1. Αρχικά, το σουτ του Όρσιτς μέσα από την περιοχή με το αριστερό σταμάτησε στο δεξί δοκάρι και στη συνέχεια η μπάλα στρώθηκε στον Όλμο που έκανε με την μία το σουτ, όμως ο Πιάτοβ με εντυπωσιακή εκτίναξη στο "παραθυράκι" της εστίας του έδιωξε σε κόρνερ.

Η φάση αυτή ήταν ουσιαστικά προμήνυμα, με την ολική ανατροπή να λαμβάνει χώρα στο 60'. Ο Πιάτοβ υπέπεσε σε ανόητο πέναλτι ρίχνοντας με τα χέρια στο έδαφος τον Γκραβράνοβιτς την ώρα που η μπάλα ήταν στον αέρα μετά από εκτέλεση κόρνερ και ο Όρσιτς δεν συγχώρεσε από την άσπρη βούλα, γράφοντας το 2-1.

Οι συγκινήσεις όμως δεν σταμάτησαν εκεί, με την Σαχτάρ Ντόνετσκ να ανεβάζει στροφές και να φτάνει στην ισοφάριση στο 75' μέσα από πανέμορφο συνδυασμό: ο Πάτρικ έβγαλε τρομερή κάθετη πάσα και ο Ντοντό απέφυγε και τον αντίπαλο τερματοφύλακα για να γράψει το 2-2.

Σκορ που έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, με την Ντίναμο Ζάγκρεμπ να έχει πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 89' αλλά να μην την μετουσιώνει σε γκολ, με τον Πιάτοβ να αποκρούει το σουτ του Όλμο από πλεονεκτική θέση έχοντας και σύμμαχο το αριστερό δοκάρι της εστίας του.

4ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Το πρώτο ημίχρονο στο "Γουάντα Μετροπολιτάνο" όχι μόνο δεν είχε κάποιο γκολ αλλά ήταν εξαιρετικά φτωχό σε θέαμα και είναι χαρακτηριστικό πως σε αυτό το διάστημα η Ατλέτικο είχε μόλις μία 1 προσπάθεια εντός εστίας και η Λεβερκούζεν καμία.

Η στιγμή που έκανε τους οπαδούς της "Ατλέτι" να σηκωθούν από τις θέσεις τους ήρθε στο 78ο λεπτό, με τον Άλβαρο Μοράτα να δικαιώνει τον Ντιέγκο Σιμεόνε που τον είχε περάσει στο ματς οκτώ λεπτά νωρίτερα (τρίτη αλλαγή για τους γηπεδούχους) νικώντας με καρφωτή κεφαλιά τον Χραντέτσκι (μετά από σέντρα του Λόντι από τα αριστερά) και κάνοντας το 1-0.

Το αποτέλεσμα αυτό έμεινε μέχρι το φινάλε και βρήκε τους Μαδριλένους να ανεβαίνουν στην κορυφή του ομίλου με 7 πόντους και να διευρύνουν σε 12 ματς το εντός έδρας αήττητό τους σε ευρωπαϊκά ματς.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ