CHAMPIONS LEAGUE

Champions League: Νίκη-μισή πρόκριση για ΑΠΟΕΛ

APOEL's Sebastian De Vincenti celebrates after scoring against Vardar, during their second round, second leg, qualifying soccer match of UEFA Champions League, at Philip II Arena in Skopje, Macedonia, Tuesday, July 21, 2015. (AP Photo/Boris Grdanoski)
APOEL's Sebastian De Vincenti celebrates after scoring against Vardar, during their second round, second leg, qualifying soccer match of UEFA Champions League, at Philip II Arena in Skopje, Macedonia, Tuesday, July 21, 2015. (AP Photo/Boris Grdanoski) AP

Το ΑΠΟΕΛ έφυγε με τη νίκη (0-1) από την έδρα της Σουτιέσκα χάρη στην εκτέλεση πέναλτι του Ντε Βινσέντι και είναι ακλόνητο φαβορί για πρόκριση από το δεύτερο στον τρίτο προκριματικό του Champions League. Καθάρισαν Ντίναμο Ζάγκρεμπ και Κοπεγχάγη (με γκολ Σωτηρίου) τρομερή ανατροπή η Αϊντχόφεν.

Τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης από το δεύτερο στον τρίτο προκριματικό γύρο έκανε το ΑΠΟΕΛ, καθώς έφυγε με τη νίκη (0-1) επί της Σουτιέσκα από το Κράι Μπίστριτσε του Νίκσιτς.

Οι Κύπριοι μπήκαν πιο δυνατά και πέντε λεπτά μετά από την έναρξη του ματς απείλησαν με τον Αλ Τάμαρι. Αφού γλίτωσαν από την ευκαιρία του 10ου λεπτού με τις κεφαλιές των Σόφρανατς και Νέντιτς, η ομάδα της Λευκωσίας απείλησε ξανά στο 35ο με το μακρινό σουτ του Ντε Βινσέντι που απέκρουσε ο Γκίλεν, ενώ ο Νέντιτς τελευταία στιγμή πρόλαβε τον Αλ Τάμαρι.

Στο 40' το ΑΠΟΕΛ κέρδισε πέναλτι, καθώς ο Αλ Τάμαρι μπήκε στην περιοχή από αριστερά κι ανατράπηκε από τον Σόφρανατς. Ο Ντε Βινσέντι ανέλαβε την εκτέλεση, ο διαιτητής διέταξε επανάληψη γιατί παίκτες είχαν μπει στην περιοχή πριν εκτελεστεί, ο Αργεντινός εκτέλεσε ξανά και νίκησε τον Γκίλεν για το 1-0!

Στο 67ο λεπτό οι Μαυροβούνιοι κέρδισαν πέναλτι, καθώς ο Μπέλετς ανέτρεψε τον Όσμαγιτς στην προσπάθεια να διορθώσει το λάθος του (έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του). Ο Νίκολιτς ανέλαβε την εκτέλεση, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι κι έφυγε έξω.

Το ΑΠΟΕΛ καλείται στη ρεβάνς του ΓΣΠ να διαφυλάξει το τεράστιο προβάδισμα που έχει αποκτήσει με το εκτός έδρας 1-0 και να συναντήσει στον τρίτο προκριματικό μία εκ των Ντάνταλκ και Καραμπάχ (το πρώτο ματς ανάμεσα στους Ιρλανδούς και τους Αζέρους είναι την Τετάρτη).

Η Ντίναμο καθάρισε στην Τιφλίδα την πρόκριση, νικώντας 2-0 τη Σαμπουρτάλο και ουσιαστικά μετατρέποντας τη ρεβάνς του Ζάγκρεμπ σε τυπική διαδικασία. Ο Όρσιτς στο 67' άνοιξε το σκορ, ενώ ο Πέτκοβιτς με εκτέλεση πέναλτι στο 78' διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Ομοίως και μάλιστα με το ίδιο σκορ πέρασε και η Κοπεγχάγη από το Όσβεστρι. Με γκολ του διεθνή Κύπριου επιθετικού, Πιέρου Σωτηρίου, η ομάδα της δανέζικης πρωτεύουσας άνοιξε το σκορ στο 18', ενώ η εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σκοβ στο 61' διαμόρφωσε το τελικό σκορ νίκης (0-2) επί της Δε Νιου Σεντς.

Απίθανο ματς στο Αϊντχόφεν. Η ολλανδική ομάδα άνοιξε το σκορ με τον Μπρούμα στο 14', αλλά η Βασιλεία ισοφάρισε με τον Αγέτι στο πρώτο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου του πρώτου ημιχρόνου. Ο Αλντερέτε έκανε το 1-2 στο 79', αλλά η PSV δεν είχε πει την τελευταία της λέξη.

Ο Λάμερς ισοφάρισε στο 89', ενώ έφθασε στην ανατροπή και τη νίκη (3-2) με τον Μάλεν στο τρίτο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου του δευτέρου ημιχρόνου.

ΣΑΜΠΟΥΡΤΑΛΟ: Μιγκινεϊσβίλι, Μάλι, Μαργελασβίλι, Ρεχιασβίλι, Λακβεχελιάνι, Γκονσάλβες, Ντιασαμίτζε (82' Τσνομπιλάτζε), Ατλουνασβίλι (Γκαμπεντάβα), Άλβιν (57' Κακουμπάβα), Ρόλοβιτς, Κοχρέιτζε.

ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ: Λιβάκοβιτς, Πίντο (50' Σίτουμ), Λέσκοβιτς, Πέριτς, Λέοβατς, Κατζιόρ, Αντέμι, Γκόγιακ (86' Σούνιτς), Χάιροβιτς, Γκαβράνοβιτς (68' Πέτκοβιτς), Όρσιτς.

ΔΕ ΝΙΟΥ ΣΕΝΤΣ: Χάρισον, Έντουαρντς, Χάρινγκτον, Ντέιβις, Σπέντερ, Μάλαν, Ράουτλετζ, Μπρόμπελ, Σίλεβιτς (75' Νέμπαρντ), Έμπε (56' Ντρέιπερ).

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ: Γκρίτεμπουστ, Μπάρτολετς, Νέλσον, Παπαγιαννόπουλος, Μπένγκτσον, Χόλσε, Στάγκε, Φάλκ Γένσεν (35' Ζέκα), Σκοβ, Σωτηρίου (62' Φίσερ), Εντόι (46' Βιντ).

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ: Ζουτ, Λοσάνο (82' Λάμερς), Ντούμφρις, Βίρχεβερ, Λούκασεν, Μπρούμα (77' Γκακπό), Γκουτιέρες, Ροσάριο, Σάντιλεκ, Μπέρχβαϊν, Μάλεν.

ΒΑΣΙΛΕΙΑ: Όμλιν, Βίντμερ, Κόμερτ, Αλντερέτε, Τζάκα, Φρέι, Μπαλάντα (90' Πουλούλου), Φαν Βολφσβίνκελ, Τζούφι, Στόκερ (66' Οκαφόρ), Αγέτι (89' Αντέμι).

ΣΟΥΤΙΕΣΚΑ: Γκίλιεν, Τσίγκερ, Νέντιτς, Σόφρανατς, Μπουλάτοβιτς, Εράκοβιτς, Γιάνκοβιτς, Κογιάσεβιτς, Τσέτκοβιτς (40' Όσμαγιτς), Βούτσιτς (79' Βλαϊσάβλιεβιτς), Μάρκοβιτς (66' Νίκολιτς).

ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Βούρος, Λαφρόνς, Ιωάννου, Μιχάιλοβιτς, Γιάκολις (59' Σάβιτς), Γκέντσογλου, Λούκας, Αλ-Τάμαρι, Ντε Βινσέντι (90+4' Μάτιτς), Χαλένιους (60' Πάβλοβιτς).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Β' ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΥ

Τρίτη 23 Ιουλίου

Πλζεν - Ολυμπιακός 0-0

Σαμπουρτάλο - Ντίναμο Ζάγκρεμπ 0-2 (67' Όρσιτς, 78' πεν. Πέτκοβιτς)

Δε Νιου Σεντς - Κοπεγχάγη 0-2 (18' Σωτηρίου, 61' πεν. Σκοβ)

Αϊντχόφεν - Βασιλεία 3-2 (14' Μπρούμα, 89' Λάμερς, 90+3' Μάλεν / 45+1' Αγέτι, 79' Αλντερέτε)

Σουτιέσκα - ΑΠΟΕΛ 0-1 (42' πεν. Ντε Βινσέντι)

Τετάρτη 24 Ιουλίου

ΜΠΑΤΕ - Ρόσενμποργκ

Κλουζ - Μακάμπι

Φερεντσβάρος - Βαλέτα

Μάριμπορ - ΑΪΚ

Ερυθρός Αστέρας - Ελσίνκι

Ντάνταλκ - Καραμπάχ

Σέλτικ - Νόμε Κάλιου

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ Γ' ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΥ

Μονοπάτι πρωταθλητών

Κλουζ / Μακάμπι - Σέλτικ / Νόμε Κάλιου

Σουτιέσκα / ΑΠΟΕΛ - Ντάνταλκ - Καραμπάχ

ΠΑΟΚ - Άγιαξ

Σαμπουρτάλο / Ντίναμο Ζάγκρεμπ - Φερεντσβάρος / Βαλέτα

Ερυθρός Αστέρας / Ελσίνκι - Δε Νιου Σεντς / Κοπεγχάγη

Μάριμπορ / ΑΪΚ - ΜΠΑΤΕ - Ρόσενμποργκ

Μονοπάτι μη πρωταθλητών

Μπασάκσεχιρ - Πλζεν / Ολυμπιακός

Κρασνοντάρ - Πόρτο

Μπριζ - Ντινάμο Κιέβου

Αϊντχόφεν / Βασιλεία - ΛΑΣΚ Λιντς

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ