CHAMPIONS LEAGUE

Champions League: Με Σουτιέσκα το ΑΠΟΕΛ

Champions League: Με Σουτιέσκα το ΑΠΟΕΛ

Η Σουτιέσκα από το Μαυροβούνιο πήρε την πρόκριση στα πέναλτι επί της Σλόβαν και είναι η αντίπαλος του ΑΠΟΕΛ στο δεύτερο προκριματικό του Champions League. Πρόκριση και για ΜΠΑΤΕ, ΑΪΚ, Σέλτικ, οριστικά στους αδύναμους ο ΠΑΟΚ. Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα του επόμενου γύρου.

Οριστικά από γκρουπ των αδυνάτων θα ξεκινήσει ο ΠΑΟΚ την περιπέτειά του στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, καθώς θα μάθει τη Δευτέρα στην κλήρωση τον αντίπαλό του.

Ο Δικέφαλος θ' αντιμετωπίσει μία εκ των Άγιαξ, Σέλτικ ή Νόμε Κάλιου, Κομπεγχάγη - Δε Νιου Σεντς, Ντίναμο Ζάγκρεμπ - Σαμπούρταλο, ΜΠΑΤΕ - Ρόσενμποργκ, ΑΠΟΕΛ - Σουτιέσκα.

Η ομάδα της Λευκωσίας ήδη γνωρίζει την αντίπαλό της στον επόμενο (δεύτερο) προκριματικό, καθώς ολοκληρώθηκε ο πρώτος. Το ματς στην Μπρατισλάβα ήταν θρίλερ ως προς την εξέλιξή του, καθώς η Σουτιέσκα είχε ισοφαρίσει στο 90+5' την Σλόβα.

Ομοίως συναρπαστική ήταν η εξέλιξη και στη ρεβάνς του Μαυροβουνίου. Οι Σλοβάκοι άνοιξαν το σκορ με τον Σπόραρ στο 49' και κρατούσαν τα εισιτήρια στα χέρια. Ο Σόφρανατς στο 90+3' έστειλε το ματς στην παράταση και καθώς δεν είχαμε άλλο γκολ στα πέναλτι.

Ματς-θρίλερ στη Ρίγα, καθώς η ομάδα της πρωτεύουσας αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με την Ντάνταλκ - σκορ ίδιο με του πρώτου ματς - και η πρόκριση οδηγήθηκε σε παράταση και πέναλτι. Τελικά, αποδείχθηκαν πιο ψύχραιμοι στη διαδικασία κι έφυγαν με την πρόκριση από τη Λετονία.

Η ΑΪΚ υποδέχθηκε στη Στοκχόλμη την Αραρά κι ανέτρεψε το αποτέλεσμα της ήττας στην Αρμενία. Με τον αρχηγό, Χένοκ Γκόιτομ, να πετυχαίνει τα δύο πρώτα γκολ και τον Σεμπάστιαν Λάρσον το τρίτο με πέναλτι οι Σουηδοί πήραν τη νίκη (3-1) και την πρόκριση.

Η Καραμπάχ είχε φύγει με το 0-0 από την Αλβανία και στο Μπακού "καθάρισε" την Παρτιζάνι. Όζομπιτς και Κιντάνα με τα γκολ τους έστειλαν τους Αζέρους στο δεύτερο προκριματικό γύρο, πάνω στην Ντάνταλκ.

Η Ρόσενμποργκ είχε "καθαρίσει" την πρόκριση από τη Βόρεια Ιρλανδία. Συνέτριψε με 4-0 χάρη στα γκολ των Κόνραντσεν (δύο), Ακιντόλα και Χέλαντ στο Τρόντχαϊμ τη Λίνφιλντ. Η Φερεντσβάρος σόκαρε τη Λουντογκόρετς στο Ράζγκραντ.

Μπορεί οι Βούλγαροι να είχαν φύγει με τη νίκη από το πρώτο ματς, οι Ούγγροι έκαναν το ίδιο και με το 3-2 και τα εκτός έδρας γκολ έφυγαν με την πρόκριση από τη γειτονική χώρα. Η Κλουζ πανηγύρισε την πρόκριση στην έδρα της.

Είχε γνωρίζει την ήττα στο Καζακστάν, αλλά έκαμψε στο Κλουζ με 3-1 την αντίσταση της Αστανά και σφράγισε τα εισιτήρια. Το 1-1 στο Μπορίσοβ έχριζε την Πιαστ φαβορί. Η ομάδα από το Γκλίβιτσε άνοιξε το σκορ με τον Τσερβίσνκι στο 21' και οι Πολωνοί είχαν ξεκινήσει να πανηγυρίζουν (μαζί και ο ΠΑΟΚ γιατί θα πήγαινε στους δυνατούς).

Η ΜΠΑΤΕ απέδειξε την εμπειρία της - γύρισε το ματς μέσα σε πέντε λεπτά με τα γκολ των Μούκαμ και Βολκόβ - και έφυγε με την πρόκριση χάρη στο 2-1 της ανατροπής. Τυπική διαδικασία ήταν η ρεβάνς του Μάριμπορ, καθώς η σλοβενικήμάδα είχε κλειδώσει την πρόκριση από την Ισλανδία, νίκησε απλά με 2-0 τη Βαλούρ.

Ομοίως και στη Γλασκώβη. Η Σέλτικ είχε νικήσει στο Σαράγεβο με 3-1 την τοπική ομάδα. Τη νίκησε με 2-1 και στο Σέλτικ Παρκ χάρη στα γκολ των Κρίστι και ΜακΓκρέγκορ, ενώ οι Βόσνιοι είχαν ισοφαρίσει προσωρινά με τον Τάταρ.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Α' ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΥ ΓΥΡΟΥ (ΜΕ BOLD ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΤΟ Β'):

Τρίτη 16 Ιουλίου

Σκεντίγια (Βόρεια Μακεδονία) - Νόμε Κάλιου (Εσθονία) 1-2 (1-0)

Σαμπούρταλο (Γεωργία) - Σέριφ (Μολσαβία) 1-3 (3-0)

Βαλέτα (Μάλτα) - Ντουντελάνζ (Λουξεμβούργο) 1-1 (2-2)

Τόρσαβν (Νήσοι Φερόε) - Ελσίνκι (Φινλανδία) 2-2 (0-3)

Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) - Σούντουβα (Λιθουανία) 2-1 (0-0)

Φερονικέλι (Κόσοβο) - Νιου Σεντς (Ουαλία) 0-1 (2-2)

Τετάρτη 17 Ιουλίου

Ρίγα (Λετονία) - Ντάνταλκ (Ιρλανδία) 0-0, 4-5 πεν. (0-0)

ΑΪΚ (Σουηδία) - Αραράτ (Αρμενία) 3-1 (1-2)

Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν) - Παρτιζάνι (Αλβανία) 2-0 (0-0)

Ρόσενμποργκ (Νορβηγία) - Λίνφιλντ (Βόρεια Ιρλανδία) 4-0 (2-0)

Λουντογκόρετς (Βουλγαρία) - Φερεντσβάρος (Ουγγαρία) 2-3 (1-2)

Κλουζ (Ρουμανία) - Αστανά (Καζακστάν) 3-1 (0-1)

Πιαστ (Πολωνία) - ΜΠΑΤΕ (Λευκορωσία) 1-2 (1-1)

Μάριμπορ (Σλοβενία) - Βαλούρ (Ισλανδία) 2-0 (3-0)

Σουτιέσκα (Μαυροβούνιο) - Σλόβαν Μπρατισλάβας 1-1 (1-1)

Σέλτικ (Σκωτία) - Σαράγεβο (Βοσνία) 1-1 (3-1)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ Β' ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΥ ΓΥΡΟΥ

Μονοπάτι πρωταθλητών

Κλουζ (Ρουμανία) - Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)

ΜΠΑΤΕ (Λευκορωσία) - Ρόσενμποργκ (Νορβηγία)

Δε Νιου Σεντς (Ουαλία) - Κοπεγχάγη (Δανία)

Φερεντσβάρος (Ουγγαρία) - Βαλέτα (Μάλτα)

Ντάνταλκ (Ιρλανδία) - Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν)

Σαμπουρτάλο (Γεωργία) - Ντίναμο Ζάγκρεμπ (Κροατία)

Σέλτικ (Σκωτία) - Νόμε Κάλιου (Εσθονία)

Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) - Ελσίνκι (Φινλανδία)

Σουτιέσκα (Μαυροβούνιο) - ΑΠΟΕΛ (Κύπρος)

Μάριμπορ (Σλοβενία) - ΑΪΚ (Σουδία)

Μονοπάτι μη πρωταθλητών

Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία) - Ολυμπιακός (Ελλάδα)

Αϊντχόφεν (Ολλανδία) - Βασιλεία (Ελβετία)

*Τα πρώτα ματς 23/24 Ιουλίου, οι ρεβάνς 30 και 31 του ίδιου μήνα

Photo Credits: AP Photo/Marko Drobnjakovic

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ