CHAMPIONS LEAGUE

Champions League: Μανωλάς εναντίον Μέσι και επανάληψη τελικού του 2012

Champions League: Μανωλάς εναντίον Μέσι και επανάληψη τελικού του 2012

Το πρόγραμμα της Τρίτης (25/2, 22:00) περιέχει δύο μεγάλες μάχες για τη φάση των 16 του Champions League. Στο Λονδίνο η Τσέλσι του Φρανκ Λάμπαρντ υποδέχεται την Μπάγερν Μονάχου, ενώ στην Ιταλία η Νάπολι του Μανωλά αντιμετωπίζει την Μπαρτσελόνα του Λιονέλ Μέσι.

Η φάση των 16 του Champions League συνεχίζεται με δύο μεγάλες αναμετρήσεις. Στο Στάμφορντ Μπριτζ η Τσέλσι υποδέχεται την Μπάγερν Μονάχου σε ένα ζευγάρι "φωτιά", ενώ στο Σαν Πάολο η Νάπολι θα αντιμετωπίσει έναν πάρα πολύ δυνατό αντίπαλο, την Μπαρτσελόνα του Λιονέλ Μέσι.

Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΜΩΝΑΛΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΤΟΥ ΜΕΣΙ

Μία μεγάλη αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο θρυλικό Στάδιο Σαν Πάολο της Νάπολι. Εκεί η ομάδα του Τζενάρο Γκατούζο θα αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα σε ένα παιχνίδι που αναμένεται με πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Οι "παρτενοπέι" έρχονται να παίξουν με τους Καταλανούς έχοντας τρεις σερί νίκες σε μία σεζόν που προσπαθούν να βρουν σταθερότητα και ηρεμία. Πάντως στο Champions League έχουν κάνει μεγάλα παιχνίδια τη φετινή σεζόν με μία χρυσή ισοπαλία στο Άνφιλντ απέναντι στη Λίβερπουλ, ενώ φυσικά επικράτησαν των Reds με 2-0 στην Ιταλία. Η αρμάδα του "Ρίνο" με τον Κώστα Μανωλά "ηγέτη" της άμυνας θα ψάξουν ακόμη ένα μεγάλο αποτέλεσμα. Εκτός των πλάνων του Ιταλού τεχνικού είναι ο Κουλιμπαλί, ενώ αμφίβολοι είναι οι Μίλικ, Λοσάνο, Χισάι και Γιορέντε.

Η Μπαρτσελόνα θα αντιμετωπίσει γι' ακόμη μία φορά φέτος ιταλική ομάδα. Στους ομίλους αγωνίστηκε απέναντι στην Ίντερ μετρώντας δύο νίκες σε Καμπ Νου και Τζιουζέπε Μεάτσα. Το μεγάλο "όπλο" των Καταλανών ακούει φυσικά στο όνομα Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντίνος έρχεται στο παιχνίδι ενώ βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα έχοντας σκοράρει τέσσερα γκολ απέναντι στην Έιμπαρ το Σάββατο (22/2). Η ομάδα του Κίκε Σετιέν καλείται να διαχειριστεί αρκετά προβλήματα, αφού Σουάρες, Ντεμπελέ, Άλμπα, Ρομπέρτο είναι εκτός.

Οι πιθανές ενδεκάδες

Νάπολι: Μερέτ, Ντι Λορένζο, Μανωλάς, Μαξίμοβιτς, Μάριο Ρουί, Ντέμε, Ζιελίνσκι, Καγιεχόν, Μέρτενς, Ινσίνιε

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Σεμέντο, Πικέ, Λενγκλέ, Φίρπο, Άρθουρ, Μπούσκετς, Ντε Γιόνγκ, Μέσι, Γκριεζμάν, Φατί

Η ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΤΟΥ 2012

Τελευταία φορά που η Τσέλσι αντιμετώπισε την Μπαρτσελόνα σε επίπεδο Champions League ήταν στον τελικό του Μονάχου το 2012. Τότε, η ομάδα του Ντιντιέ Ντρογκμπά είχε κερδίσει την παρέα του Γιούπ Χάινκες και είχε σηκώσει την κούπα μέσα στο σπίτι της Μπάγερν Μονάχου.

Φυσικά οι συνθήκες που συναντιούνται οι δύο ομάδες είναι διαφορετικές. Η Τσέλσι μετά την επιστροφή της στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, έπειτα από τη σεζόν 2017-2018, θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω και να βρεθεί στα προημιτελικά, όπου έχει να φτάσει από το 2014. Ο Φρανκ Λάμπαρντ έχει σημαντικές απουσίες αφού δεν μπορεί να υπολογίζει τους Καντέ, Οντόι και Πούλισιτς, αλλά και τον Φαν Γκίνκελ. Στα θετικά, ο Τάμι Έιμπραχ έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του και αναμένεται να ξεκινήσει βασικός.

Στον αντίποδα η Μπάγερν θέλει να ξεπεράσει τον περσινό αποκλεισμό στη φάση των "16" από τη Λίβερπουλ. Για να το κάνει αυτό θα πρέπει να περάσει το εμπόδιο μίας ακόμη αγγλικής ομάδας. Η γερμανική ομάδα έχει αναμορφωθεί πλήρως υπό τις οδηγίες του Χάνσι Φλικ και έχοντας πατήσει κορυφή στην Bundesliga, πλέον στρέφει την προσοχή της στην Ευρώπη. Ο παίκτης που θέλει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο η Μπάγερν είναι φυσικά ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι, ένας από τους κορυφαίους στράικερ του πλανήτη και αν βρεθεί σε καλή μέρα θα προκαλέσει αρκετά προβλήματα στην άμυνα των Λονδρέζων. Ο Φλικ έχει τα γνωστά προβλήματα με τους Μαρτίνες, Σούλε και Πέρισιτς να τίθενται εκτός των πλάνων του.

Οι πιθανές ενδεκάδες

ΤΣΕΛΣΙ: Καμπαγιέρο, Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν, Ρούντιγκερ, Τζέιμς, Ζορζίνιο, Κόβατσιτς, Αλόνσο, Μάουντ, Έιμπραχαμ, Γούιλιαν

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Παβάρ, Μπόατενγκ, Αλάμπα, Ντέιβις, Κίμιχ, Τιάγκο, Κομάν, Μίλερ, Γκνάμπρι, Λεβαντόβσκι

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

ΤΡΙΤΗ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

22:00Ατλέτικο - Λίβερπουλ 1-0

22:00Ντόρτμουντ - Παρί Σεν Ζερμέν 2-1

ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

22:00Αταλάντα - Βαλένθια 4-1

22:00Τότεναμ - Λειψία 0-1

ΤΡΙΤΗ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

22:00Τσέλσι - Μπάγερν

22:00Νάπολι - Μπαρτσελόνα

ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

22:00Λιόν - Γιουβέντους

22:00Ρεάλ - Μάντσεστερ Σίτι

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ