CHAMPIONS LEAGUE

Champions League: "Καθάρισε" Ντόρτμουντ και πρόκριση η Μπάρτσα, πέρασε η Λειψία

Barcelona's Luis Suarez is congratulated by Lionel Messi, right, after scoring the opening goal during a Champions League soccer match Group F between Barcelona and Dortmund at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Wednesday, Nov. 27, 2019. (AP Photo/Joan Monfort)
Barcelona's Luis Suarez is congratulated by Lionel Messi, right, after scoring the opening goal during a Champions League soccer match Group F between Barcelona and Dortmund at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Wednesday, Nov. 27, 2019. (AP Photo/Joan Monfort) AP

Η Μπαρτσελόνα με τον Μέσι στο 700ο του παιχνίδι να έχει ένα γκολ και δύο ασίστ επικράτησε 3-1 της Ντόρτμουντ και πήρε ήδη την πρόκριση. Στη Γερμανία η Λειψία γύρισε το ματς με τη Μπενφίκα στις καθυστερήσεις (2-2) και είναι ήδη στους "16". (VIDEOS)

Μόλις δύο εισιτήρια πρόκρισης ξεκαθάρισαν μετά τα ματς της Τετάρτης για το Champions League. Αρχικά η Μπαρτσελόνα "καθάρισε" την Ντόρτμουντ με 3-1 και πέρασε ως πρώτη από τον όμιλο της ενώ η Λειψία γύρισε το ματς με τη Μπένφικα στις καθυστερήσεις και επίσης βρίσκεται στους "16" του θεσμού.

Από εκεί και πέρα στα υπόλοιπα ματς ξεχωρίζει η νίκη της Ίντερ επί της Σλάβια με 4-1 ενώ το ματς στο Άνφιλντ ανάμεσα στη Λίβερπουλ και τη Νάπολι έληξε ισόπαλο 1-1.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ - ΝΑΠΟΛΙ 1-1

Η Νάπολι μπήκε καλύτερα στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τη Λίβερπουλ και κατάφερε να πετύχει το γκολ που την έφερε μπροστά στο σκορ στο 21' σε μια φάση που τσεκαρίστηκε εις διπλούν στο VAR. Σε κάθετη πάσα από το κέντρο ο Μέρτενς μπήκε από τα δεξιά και με διαγώνιο πλασέ νίκησε τον Άλισον. Ο διαιτητής τσέκαρε αρχικά αν είχε γίνει φάουλ στον Φαν Ντάικ στην αρχή της φάσης και εν συνεχεία αν υπήρχε οφσάιντ αλλά τελικά το γκολ μέτρησε κανονικά. Οι γηπεδούχοι που δεν έπαιξαν καθόλου καλά στο πρώτο ημίχρονο απείλησαν στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Μίλνερ αλλά ο γκολκίπερ της Νάπολι απομάκρυνε τη μπάλα.

Οι παίκτες του Κλοπ μπήκαν καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο, πήραν τον έλεγχο και άρχισαν να χάνουν τη μια ευκαιρία πίσω από την άλλη στην προσπάθεια τους να ισοφαρίσουν. Στο 55' μάλιστα ο Κουλιμπαλί έδιωξε πάνω στη γραμμή την προβολή του Φιρμίνιο.

Το γκολ για τους γηπεδούχους όμως ήρθε στο 65' μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά και κεφαλιά του Λόβρεν που έκανε το 1-1. Η Λίβερπουλ παρά τις προσπάθειες που έκανε μέχρι το τέλος του αγώνα για να πετύχει ένα ακόμη γκολ δεν τα κατάφερε και το 1-1 παρέμεινε μέχρι τέλους.

ΓΚΕΝΚ - ΖΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ 1-4

Με δύο γκολ σε δύο λεπτά στα τέλη του πρώτου μέρους η Ζάλτσμπουργκ μπήκε προβάδισμα επί της Γκενκ και πήγε προηγούμενη με 2-0 στα αποδυτήρια. Αρχικά στο 43' ο Ντάκα εκμεταλλεύτηκε λάθος του γκολκίπερ των γηπεδούχων και με κοντινή προβολή άνοιξε το σκορ. Δύο λεπτά αργότερα ο Μιναμίνο μπήκε από τα δεξιά και με διαγώνιο σουτ έγραψε το 2-0 για τους Αυστριακούς.

Στο δεύτερο μέρος η Ζάλτσμπουργκ έφτασε στο 3-0 με γκολ του Τσαν μετά από ασίστ του Χάαλαντ. Η Γκενκ κατάφερε απλά να μειώσει στο 84' μέχρι να έρθει ο Χάαλαντ για να σκοράρει σε πέμπτο σερί ματς του Champions League στο 87' με πλασέ με το αριστερό και να διαμορφώσει το τελικό 4-1.

Η Ζάλτσμπουργκ μάλιστα που εξασφάλισε έτσι την παρουσία της στο Europa League έχει ελπίδες πρόκρισης και στο Champions League αν την τελευταία αγωνιστική κερδίσει τη Λίβερπουλ.

Η 5Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ 5ου ΟΜΙΛΟΥ

Λίβερπουλ - Νάπολι 1-1 (65' Λόβρεν/21' Μέρτενς)

Γκενκ - Ζάλτσμπουργκ 1-4 (84' Σαματά/43' Ντάκα, 45' Μιναμίνο, 69' Τσαν, 87' Χάαλαντ)

H ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Νάπολι - Γκενκ (19:55)

Ζάλτσμπουργκ - Λίβερπουλ (19:55)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 5ου ΟΜΙΛΟΥ

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ 3-1

Με τον Μέσι να παίζει για 700η φορά με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα οι γηπεδούχοι αν και άργησαν να ανεβάσουν ρυθμούς κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα στο σκορ στο 29' της αναμέτρησης. Ο Αργεντινός με ωραία κάθετη πάσα βρήκε τον Σουάρες που βγήκε τετ α τετ και με πλασέ άνοιξε το σκορ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μέσι πέτυχε το γκολ νούμερο 613 με τη Μπαρτσελόνα όταν έκλεψε τη μπάλα, έπαιξε το ένα-δυο με τον Σουάρες μπήκε από τα αριστερά και με διαγώνιο σουτ διαμόρφωσε το 2-0 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος η Μπαρτσελόνα βρήκε και ένα ακόμη γκολ, το τρίτο, με τον Μέσι να δίνει στον Γκριζμάν και αυτός με διαγώνιο πλασέ έγραψε το 3-0. Το μόνο που κατάφερε να κάνει η Ντόρτμουντ ήταν να μειώσει στο 77' με πανέμορφο γκολ του Σάντσο μέσα από την περιοχή.

Μετά το τελικό 3-1 η Μπαρτσελόνα εξασφάλισε την πρόκριση αλλά η Ντόρτμουντ πλέον και μετά τη νίκη της Ίντερ μπήκε σε περιπέτειες.

ΣΛΑΒΙΑ ΠΡΑΓΑΣ - ΙΝΤΕΡ 1-3

Σπουδαίο παιχνίδι έγινε στην Πράγα με τις δύο ομάδες να θέλουν τη νίκη, να τη διεκδικούν μέχρι τέλος και το τελικό 3-1 υπέρ των Ιταλών να μην δείχνει πλήρως την εικόνα της αναμέτρησης.

Η Ίντερ μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι με τη Σλάβια Πράγας και πήρε προβάδισμα στο σκορ λίγο πριν τη συμπλήρωση 20 λεπτών στην αναμέτρηση. Ο Λουκάκου έγινε αποδέκτης της μπάλας στα δεξιά και παρά τα μαρκαρίσματα των γηπεδούχων μπήκε στην περιοχή, έκανε τη σέντρα από τα δεξιά προς τον Μαρτίνες που έγραψε το 1-0 για τους Ιταλούς.

Οι Τσέχοι που δεν έχουν δείξει "φόβο" κόντρα σε κανέναν αντίπαλο βγήκαν στην επίθεση και μπόρεσαν να ισοφαρίσουν σε μια περίεργη φάση στο 37' με τον Σούτσεκ μετά από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Ένα πέναλτι που δόθηκε όμως με τη χρήση VAR και μάλιστα ακύρωσε γκολ της Ίντερ στην ίδια φάση από τον Λουκάκου, για να υποδείξει την εσχάτη των ποινών υπέρ των Τσέχων.

Στο δεύτερο μέρος και οι δύο ομάδες είχαν αρκετές ευκαιρίες για να πάρουν το προβάδισμα και έπρεπε να φτάσουμε στο 81' ώστε ο Λουκακού να εκμεταλλευτεί ένα λάθος της άμυνας, να περάσει τον αντίπαλο γκολκίπερ και να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του.

Στο επόμενο λεπτό η Σλάβια έχασε τεράστια ευκαιρία για να κάνει το 2-2 και στο 87' η Ίντερ με πρωταγωνιστές πάλι τους Λουκακού και Μαρτίνες έφτασε στο 3-1 με τον δεύτερο να σκοράρει με βολέ μετά από ασίστ του Βέλγου.

Η 5Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ 6ου ΟΜΙΛΟΥ

Μπαρτσελόνα - Ντόρτμουντ 3-1 (29' Σουάρες, 33' Μέσι, 67' Γκριζμάν/77' Σάντσο)

Σλάβια Πράγας - Ίντερ 1-3 (37' Σούτσεκ/19' Μαρτίνες, 81' Λουκακού, 87' Μαρτίνες)

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Ντόρτμουντ - Σλάβια Πράγας (22:00)

Ίντερ - Μπαρτσελόνα (22:00)

H ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 6ου ΟΜΙΛΟΥ

ΛΕΙΨΙΑ - ΜΠΕΝΦΙΚΑ 2-2

Ματς για γερά νεύρα έγινε στη Γερμανία ανάμεσα στη Λειψία και τη Μπενφίκα με το τελικό 2-2 να δίνει την πρόκριση στους Γερμανούς και να αφήνει εκτός Champions League την Μπενφίκα.

Με τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο να υπερασπίζεται σε ένα ακόμη παιχνίδι την εστία της Μπενφίκα οι Πορτογάλοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος του αγώνα με τη Λειψία όταν κατάφεραν να προηγηθούν με τον Πίζι ενώ είχαν και δοκάρι με τον ίδιο παίκτη.

Το γκολ για τους "αετούς" ήρθε στο 20' όταν σε μια όμορφη αντεπίθεση και παράλληλη μπαλιά από τα αριστερά η μπάλα κόντραρε με τον Πίζι να γίνεται αποδέκτης μέσα στην περιοχή, έκανε το συρτό σουτ και έγραψε το 1-0 για τη Μπενφίκα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους καλύτερους "οιωνούς" για τη Μπενφίκα που βρήκε και δεύτερο γκολ στο 59' με τον Βινίσιους.

Η Λειψία όμως κατάφερε στις καθυστερήσεις του αγώνα να βάλει δύο γκολ, να πάρει την ισοπαλία και την πρόκριση. Αρχικά στο 89' ο Φόρσμπεργκ με πέναλτι νίκησε τον Βλαχοδήμο και μείωσε σε 2-1. Εν συνεχεία στο 90+5, είχαν δοθεί εννιά λεπτά καθυστερήσεις εξαιτίας ενός τραυματισμού του Έλληνα γκολκίπερ, με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι ισοφάρισε για τη Λειψία.

Η 5Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ 7ου ΟΜΙΛΟΥ

Λειψία - Μπενφίκα 2-2 (89'-90+5' Φόρσμπεργκ/20' Πίζι, 59' Βινίσιους)

Ζενίτ - Λιόν 2-0 (42' Ντζιούμπα, 84' Οζντόεβ)

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Λιόν - Λειψία (22:00)

Μπενφίκα - Ζενίτ (22:00)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 7ου ΟΜΙΛΟΥ

ΛΙΛ - ΑΓΙΑΞ 0-2

Ο Άγιαξ γνώριζε πως με νίκη στη Γαλλία θα έκανε καθοριστικό βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση και για αυτό μπήκε δυνατά στο παιχνίδι. Κατάφερε μάλιστα να πετύχει το γρηγορότερο φετινό τέρμα στο Champions League με τον Ζιγιές στο 2' να ολοκληρώνει με όμορφο πλασέ την επίθεση του Άγιαξ και να γράφει το 1-0.

Οι Γάλλοι πήραν την υπεροχή στο παιχνίδι, έχασαν σωρεία ευκαιριών μέχρι τη λήξη του πρώτου 45λεπτου με το 0-1 να παραμένει.

Στο δεύτερο μέρος όμως και κόντρα στη ροή του αγώνα ο "Αίαντας" βρήκε και ένα δεύτερο γκολ μετά από σέντρα του Ζιγιές και κεφαλιά του Πρόμες για το 2-0 που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Η 5Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ 8ου ΟΜΙΛΟΥ

Λίλ - Άγιαξ 0-2 (2' Ζιγιές, 59' Πρόμες)

Βαλένθια - Τσέλσι 2-2 (40' Σολέρ, 82΄Βας/41' Κόβατσιτς, 50' Πούλισιτς)

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Τσέλσι - Λιλ (22:00)

Άγιαξ - Βαλένθια (22:00)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ