CHAMPIONS LEAGUE

Champions League: Καραντίνα στην Λισσαβώνα, ανησυχία ενόψει του Final-8

Liverpool's Divock Origi kisses the trophy after winning the Champions League final soccer match between Tottenham Hotspur and Liverpool at the Wanda Metropolitano Stadium in Madrid, Saturday, June 1, 2019. (AP Photo/Manu Fernandez)
Liverpool's Divock Origi kisses the trophy after winning the Champions League final soccer match between Tottenham Hotspur and Liverpool at the Wanda Metropolitano Stadium in Madrid, Saturday, June 1, 2019. (AP Photo/Manu Fernandez) AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

H UEFA ανακοίνωσε τη διεξαγωγή Final-8 στην Λισσαβώνα για την ολοκλήρωση του Champions League, όμως η επιβολή lockdown στο μεγαλύτερο μέρος της πορτογαλικής πρωτεύουσας ελέω κορονοϊού προκαλεί έντονη ανησυχία.

Μπορεί η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να έδωσε τη λύση για την ολοκλήρωση του φετινού Champions League, αποφασίζοντας την περασμένη εβδομάδα τη διεξαγωγή Final-8 (με μονούς προημιτελικούς και ημιτελικούς) στην Λισσαβώνα, ωστόσο τίποτα δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο στην παρούσα φάση.

Και αυτό γιατί την ώρα που το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός γενικότερα προσπαθεί σιγά σιγά να σταθεί στα πόδια του μετά από τον κορονοϊό που σάρωσε όλο τον πλανήτη, η πανδημία έρχεται να θυμίσει σε όλους πως δεν έχει φύγει από τη ζωή μας.

Πώς; Για τέταρτη διαδοχική ημέρα στην Πορτογαλία, ο αριθμός των ανθρώπων που προσβάλλονται από τον ιό είναι μεγαλύτερος από εκείνους που θεραπεύονται, με την πορτογαλική κυβέρνηση να επιβάλλει μάλιστα καραντίνα στους 19 από τους 24 δήμους της πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με την "El Pais", από τα 311 νέα κρούσματα που καταγράφτηκαν την Τετάρτη 24 Ιουνίου, το 77% προέρχονταν από την Λισσαβώνα, όπως και οι τέσσερις από τους έξι συνολικά θανάτους. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση ζήτησε από τον κόσμο να βγαίνει έξω μόνο για δουλειά ή ψώνια, στέλνοντας το μήνυμα πως η κατάσταση είναι αρκετά σοβαρή και δεν επιτρέπεται πισωγύρισμα.

The Champions League trophy is displayed before the UEFA group stage draw at the Grimaldi Forum, in Monaco, Thursday, Aug. 29, 2019. (AP Photo/Daniel Cole)
The Champions League trophy is displayed before the UEFA group stage draw at the Grimaldi Forum, in Monaco, Thursday, Aug. 29, 2019. (AP Photo/Daniel Cole) AP PHOTO/DANIEL COLE

Πλέον, η καραντίνα στην Λισσαβώνα έχει προκαλέσει συναγερμό και στα γραφεία της UEFA που παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της πανδημίας στην Πορτογαλία, με τον πρόεδρο της χώρας, Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα, να διαβεβαιώνει πάντως ότι η κατάσταση στην χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου είναι υπό έλεγχο:

"Οι αριθμοί δείχνουν ότι δεν υπάρχει έλλειψη ελέγχου. Θα είναι, αν υπάρξει υπερδιπλασιασμός του αριθμού των κρουσμάτων που πιέζει τον αριθμό αυτών που εισήχθησαν σε ΜΕΘ", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται πως οι προημιτελικοί του φετινού Champions League είναι προγραμματισμένοι για το διάστημα μεταξύ 12 και 15 Αυγούστου, με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία να καλείται σε περίπτωση που δεν λυθεί το πρόβλημα με την πανδημία στην Πορτογαλία, να αναζητήσει εγκαίρως νέα έδρα για να στεγάσει τα ματς που θα κρίνουν τη νέα κάτοχο του βαρύτιμου τροπαίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ