ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Champions League: Η Παρί στρίμωξε στα σχοινιά την Λίβερπουλ, ο Έρικσεν λύτρωσε την Τότεναμ με την Ίντερ

PSG's Neymar, left, celebrates with teammate Kylian Mbappe his side's second goal during the Champions League Group C second leg soccer match between Paris Saint Germain and Liverpool at the Parc des Princes stadium in Paris, Wednesday, Nov. 28, 2018. (AP Photo/Thibault Camus)
PSG's Neymar, left, celebrates with teammate Kylian Mbappe his side's second goal during the Champions League Group C second leg soccer match between Paris Saint Germain and Liverpool at the Parc des Princes stadium in Paris, Wednesday, Nov. 28, 2018. (AP Photo/Thibault Camus) AP PHOTO/THIBAULT CAMUS

Η Παρί Σεν Ζερμέν πήρε το μεγάλο ντέρμπι με την Λίβερπουλ (2-1) και στέλνει τους "κόκκινους" σε τελικό... επιβίωσης κόντρα στην Νάπολι. Γκολ-λύτρωση για Τότεναμ κόντρα στην Ίντερ με τον Έρικσεν.

Το δεύτερο πιάτο της 5ης αγωνιστικης των ομίλων του Champions League ήταν άκρως χορταστικό, με το φινάλε των αναμετρήσεων να βρίσκει ήδη 12 ομάδες να έχουν στα χέρια τους το μαγικό εισιτήριο για τη νοκ-άουτ φάση της διοργάνωσης.

Αυτές είναι οι Άγιαξ, Ατλέτικο, Μπαρτσελόνα (ως πρώτη), Μπάγερν, Μάντσεστερ Σίτι, Ντόρτμουντ, Γιουβέντους, Πόρτο (ως πρώτη), Ρεάλ (ως πρώτη), Ρόμα (ως δεύτερη), Σάλκε (ως δεύτερη), Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ οριστικά τέταρτες και εκτός ευρωπαϊκής συνέχειας έμειναν οι ΑΕΚ, Μονακό, Αϊντχόφεν και Γιουνγκ Μπόις.

Ντέρμπι με τα... όλα του ήταν αυτό που έλαβε χώρα στο "Παρκ Ντε Πρενς", με τις Παρί Σεν Ζερμέν και Λίβερπουλ να τα δίνουν όλα (αμέτρητες οι προσωπικές μονομαχίες και μεγάλη ένταση στο παιχνίδι) και τους παίκτες του Τούχελ να επικρατούν στο φινάλε.

Ο Μπερνάτ στο 13' και ο Νεϊμάρ στο 37' τιμώρησαν τους "κόκκινους" για τις αμυντικές τους ολιγωρίες δίνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα τους, με τον "Νέι" να γίνεται μάλιστα ο πρώτος Βραζιλιάνος σκόρερ στην ιστορία του Champions League με 31 γκολ, αφήνοντας στη 2η θέση τον Κακά (30 γκολ) και στην τρίτη τον Ριβάλντο (27 γκολ).

Η Λίβερπουλ κατάφερε να μειώσει στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με εύστοχο πέναλτι του σπεσιαλίστα Μίλνερ, ομως στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε κάτι (για πρώτη φορά στην ιστορία της στο Champions League η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ μετράει τρεις ήττες στα ισάριθμα εκτός έδρας ματς της φάσης των ομίλων) και πλέον το Λίβερπουλ-Νάπολι στο "Άνφιλντ" αποκτά τον χαρακτήρα τελικού.

Ποια είναι τα σενάρια; Η Παρί Σεν-Ζερμέν περνά εάν νικήσει στο Βελιγράδι τον Ερυθρό Αστέρα. Η Λίβερπουλ περνά εάν νικήσει τη Νάπολι στο "Anfield" με 1-0 ή με πάνω από ένα γκολ διαφορά. Η Νάπολι περνά εάν δεν χάσει στο Λίβερπουλ. Σε τριπλή ισοβαθμία Νάπολι - Λίβερπουλ - Παρί, μένει εκτός η Λίβερπουλ.

Για να φτάσουμε πάντως να μελετάμε όλα αυτά τα σενάρια, χρειάστηκε η Νάπολι να κάνει το καθήκον της απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, με τους "παρτενοπέι" να επικρατούν 3-1 και να παίρνουν έτσι μία άτυπη ρεβάνς για τη γκέλα που έκαναν στην πρεμιέρα στο Βελιγράδι όταν είχαν "κολλήσει" στο 0-0.

Μέρτενς (δύο γκολ) και Χάμσικ (έπιασε τον Καβάνι στην 3η θέση του πίνακα των σκόρερ της Νάπολι στο Champions League με 5 γκολ) οι σκόρερ για τους "παρτενοπέι", με τους Σέρβους να μειώνουν με γκολ του Μπεν από εκπληκτική ασίστ του Μάρκο Μάριν (αμφότεροι έπαιξαν στον Ολυμπιακό τα προηγούμενα χρόνια).

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ: Μπουφόν, Κέχρερ, Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα, Κιμπεμπέ, Μπερνάτ, Βεράτι, Ντι Μαρία (65' Ντάνι Άλβες), Εμπαπέ (85' Ραμπιό), Νεϊμάρ, Καβάνι (65' Τσουπό-Μοτίνγκ)

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Γκόμεζ, Λόβρεν, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Μίλνερ (77' Σακίρι), Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ (66' Κεϊτά), Σαλάχ, Μανέ, Ρομπέρτο Φιρμίνο (71' Στάριτζ)

ΝΑΠΟΛΙ: Οσπίνα, Μακσίμοβιτς, Ραούλ Αλμπιόλ (46' Χισάι), Κουλιμπαλί, Μάριο Ρουί, Χάμσικ, Αλάν, Καγεχόν (86' Ρογκ), Φαμπιάν Ρουίθ, Ινσίνιε (77' Ζιελίνσκι), Μέρτενς

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Μπόριαν, Σρνιτς (64' Γιόβαντσιτς), Μπάμπιτς, Ντέγκενεκ, Ρόντιτς, Γκόμπελιτς, Κρίστιτσιτς, Μπεν, Μάριν, Σίμιτς (77' Εμπετσίλιο), Στολίκοβιτς (46' Γιόβελιτς)

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ 3ΟΥ ΟΜΙΛΟΥ:

Παρί Σεν Ζερμέν - Λίβερπουλ 2-1 (13' Μπερνάτ, 37' Νεϊμάρ / 45+1' πεν. Μίλνερ)

Νάπολι - Ερυθρός Αστέρας 3-1 (11' Χάμσικ, 34', 52'Μέρτενς / 57' Μπεν)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

1. Νάπολι 9 (7-4)

2. Παρί Σεν Ζερμέν 8 (13-8)

3. Λίβερπουλ 6 (8-7)

4. Ερυθρός Αστέρας 4 (4-13)

ΝΙΚΗΣΕ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΠΑΙΖΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Η Ίντερ κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο του "Γουέμπλεϊ" έχοντας ως μοναδικό στόχο να μη χάσει για να κάνει άλμα πρόκρισης για τους "16" του Champions League και να πανηγυρίσει μία επιτυχία που της λείπει εδώ και χρόνια, ενώ στον αντίποδα η Τότεναμ ήξερε πως η νίκη ήταν μονόδρομος. Για 79 λεπτά οι "νερατζούρι" ήταν εκείνοι που χαμογελούσαν καθώς άντεχαν στην πίεση (ασφυκτική σε κάποια διαστήματα) των Λονδρέζων, όμως στο 80' όλα ανατράπηκαν, με τους παίκτες του Ποτσετίνο να βρίσκουν το γκολ που έψαχναν με μανία! Δράστης ο Έρικσεν που εκτέλεσε με σουτ μέσα από την περιοχή τον Χαντάνοβιτς, με το 1-0 να φέρνει τις δύο ομάδες ισόβαθμες αλλά τους Λονδρέζους να έχουν αυτή τη στιγμή το πάνω χέρι στην ισοβαθμία (είχαν χάσει με 2-1 στο Μιλάνο). Φυσικά, το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής επιτρέπει στην ομάδα του Σπαλέτι να αισιοδοξεί πως θα ξαναπάρει τη 2η θέση αφού υποδέχεται την Αϊντχόφεν και την ίδια ώρα η Τότεναμ παίζει στο "Καμπ Νόου" με την Μπαρτσελόνα.

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Μπαρτσελόνα "καθάρισε" την πρώτη θέση καθως πέρασε νικηφόρα από το Αϊντχόφεν επικρατώντας 2-1 της ουραγού του ομίλου PSV, με τον Μέσι να ανοίγει το δρόμο προς τη νίκη για τους "μπλαουγκράνα" με υπέροχη ενέργεια και σουτ μέσα από την περιοχή και τον Πικέ να γράφει το 2-0, για να γίνει ο πρώτος σκόρερ αμυντικός στην ιστορία της Μπαρτσελόνα στο Champions League (έφτασε τα 11 γκολ, με τον Ρόναλντ Κούμαν να μένει στα 10). Το μόνο που κατάφεραν οι Ολλανδοί ήταν να πετύχουν το γκολ της τιμής στο τελευταίο δεκάλεπτο με εξαιρετική γυριστή κεφαλιά του Ντε Γιονγκ.

ΤΟΤΕΝΑΜ: Λορίς, Οριέ, Βερτόνχεν, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνχεν, Ντέιβις, Γουίνκς (87' Ντάιερ), Σισοκό, Λούκας Μόουρα (62' Σον), Λαμέλα (70' Έρικσεν), Ντέλε Άλι, Κέιν

ΙΝΤΕΡ: Χαντάνοβιτς, Ντ' Αμπρόζιο, Ντε Φράι (82' Μιράντα), Σκρίνιαρ, Ασαμόα, Βεσίνο, Μπρόζοβιτς, Πολιτάνο (83' Μπαλντέ), Ναϊνγκολάν (44' Βαλέρο), Πέρισιτς, Ικάρντι

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ: Ζουτ, Ντούμφρις, Σβάαμπ, Βίρχεβερ, Ανχελίνο, Ροσάριο, Χέντριξ (71' Γκουτιέρες), Λοσάνο, Γκαστόν Περέιρο (71' Μάλεν), Μπέρχβιν (79' Ρομέρο), Ντε Γιόνγκ

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Νέλσον Σεμέδο, Πικέ, Λενγκλέ, Τζόρντι Άλμπα, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς, Βιδάλ, Ντεμπελέ (80' Ντένις Σουάρες), Μέσι, Φιλίπε Κοουτίνιο (70' Μάλκομ)

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ 2ΟΥ ΟΜΙΛΟΥ:

Αϊντχόφεν - Μπαρτσελόνα 1-2 (82' Ντε Γιονγκ / 61' Μέσι, 70' Πικέ)

Τότεναμ - Ίντερ 1-0 (80' Έρικσεν)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

1. Μπαρτσελόνα 13 (13-4)

2. Τότεναμ 7 (8-9)

3. Ίντερ 7 (5-6)

4. Αϊντχόφεν 1 (5-12)

Η ΠΡΩΤΙΑ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ ΑΤΛΕΤΙΚΟ

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ ήθελε απλά να μη χάσει κόντρα στην Μπριζ για πιάσει από το χέρι την Ατλέτικο και να περάσουν μαζί την πύλη των νοκ-άουτ αγώνων του Champions League και το πέτυχε. Η πρωτοπόρος της φετινής Μπουντεσλίγκα, που έχει αφήσει μάλιστα εννέα βαθμούς πίσω της την Μπάγερν, δεν έθελξε με την απόδοσή της, όμως το 0-0 στην Βεστφαλία απέναντι στους Βέλγους έκανε τους οπαδούς της να χαμογελούν, βλεποντας την ομάδα τους να πρωταγωνιστεί φέτος σε όλες τις διοργανώσεις.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Μπίρκι, Πίστσεκ, Ντιαλό (80' Χακίμι), Ακάντζι, Ζαγκαντού, Βιτσέλ (90' Ντιλέινι), Ντάχουντ, Πούλισιτς, Ρόις, Ραφαέλ Γκερέιρο (73' Σάντσο), Πάκο Αλκάθερ

ΜΠΡΙΖ: Χόρβατ, Μάτα, Πουλέν, Μέχελε, Ντένσβιλ, Φόρμερ (90' Ντεκάρλι), Νακαμπά, Ντένις (76' Ριτς), Αμραμπάτ, Ουέσλεϊ (90' Οπέντα), Βάνακεν

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ 1ΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

Ατλέτικο Μαδρίτης - Μονακό 2-0 (2' Κόκε, 24 Γκριεζμάν)

Μπορούσια Ντόρτμουντ - Μπριζ 0-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ατλέτικο Μαδρίτης 12 (9-6)

2. Μπορούσια Ντόρτμουντ 10 (8-2)

3. Μπριζ 5 (6-5)

4. Μονακό 1 (2-12)

ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΕΝΤΡΑ, ΠΡΩΤΙΑ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ

Η νίκη της Λοκομοτίβ επί της Γαλατάσαραϊ στη Μόσχα επέτρεψε στις Πόρτο και Σάλκε να πανηγυρίσουν πρόωρα την πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες του Champions League, με τους οπαδούς των "δράκων" να παίρνουν πάντως και δεύτερη χαρά. Αυτή ήρθε μέσα από την αναμέτρηση του "Ντραγκάο", με τους Πορτογάλους να επικρατούν με 3-1 χάρη σε ένα επιθετικό ξέσπασμα διάρκειας τεσσάρων λεπτών (Μιλιτάο στο 52' και Κορόνα στο 55' την έκαναν ουσιαστικά αφεντικό στο ματς) και να κλειδώνουν την πρώτη θέση, αφήνοντας δεύτερη την ομάδα από το Γκελζενκίρχεν.

ΠΟΡΤΟ: Κασίγιας, Μάχι Περέιρα, Φελίπε, Έντερ Μιλιτάο, Αλέξ Τέλες, Έκτορ Ερέρα (85' Ερνάνι), Ντανίλο, Όλιβερ Τόρες, Χεσούς Κορόνα (79' Οτάβιο), Μαρεγκά, Μπραχιμί (74' Λόπες)

ΣΑΛΚΕ: Φέρμαν, Καλιτζούρι (62' Σεπφ), Σταμπουλί (71' Ρούντι), Νάλντο, Νάστασιτς, Μεντίλ, Όσκαρ Μασκαρέλ, Μπενταλέμπ, Κονοπιλάνκα, Σκρζίμπσκι (46' Χάριτ), Ντι Σάντο

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ 4ΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

Λοκομοτίβ Μόσχας - Γαλατάσαραϊ 2-0 (43' αυτ. Ντονκ, 54' Ιγκνατίεβ)

Πόρτο - Σάλκε 3-1 (52' Έντερ Μιλιτάο, 55' Χεσούς Κορόνα, 94' Μαρενγκά / 88' πεν. Μπενταλέμπ)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Πόρτο 13 (12-4)

2. Σάλκε 8 (5-4)

3. Γαλατάσαραϊ 4 (3-5)

4. Λοκομοτίβ Μόσχας 3 (4-11)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ