CHAMPIONS LEAGUE

Champions League: Η Νάπολι έριξε στο καναβάτσο την Λίβερπουλ

Napoli's Dries Mertens celebrates after scoring the opening goal of his team during the Champions League Group E soccer match between Napoli and Liverpool, at the San Paolo stadium in Naples, Italy, Tuesday, Sept. 17, 2019. (AP Photo/Gregorio Borgia)
Napoli's Dries Mertens celebrates after scoring the opening goal of his team during the Champions League Group E soccer match between Napoli and Liverpool, at the San Paolo stadium in Naples, Italy, Tuesday, Sept. 17, 2019. (AP Photo/Gregorio Borgia) AP PHOTO/GREGORIO BORGIA

Η Νάπολι επιβλήθηκε 2-0 της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Λίβερπουλ, με τα γκολ των Μέρτενς και Γιορέντε ενώ η Ντόρτμουντ έμεινε στο 0-0 με την Μπαρτσελόνα, με τον Ρόις να χάνει πέναλτι. Αναλυτικά τα αποτελέσματα (VIDEOS).

Με το αριστερό άρχισε η Λίβερπουλ την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου της πρωταθλήτριας Ευρώπης που πήρε τον Ιούνιο του 2019 στην Μαδρίτη, με την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ να γνωρίζει την ήττα με 2-0 από την Νάπολι του Κώστα Μανωλά (βασικός, αγωνίστηκε σε όλο το ματς) στο "Σαν Πάολο".

Ντόρτμουντ και Μπαρτσελόνα έμειναν στο 0-0 στην Βεστφαλία, σε ένα ματς που ο Τερ Στέγκεν κράτησε όρθια την πρωταθλήτρια Ισπανίας αποκρούοντας πέναλτι του Μάρκο Ρόις στο δεύτερο ημίχρονο, σπουδαία εκτος έδρας νίκη επί της Τσέλσι πανηγύρισε η Βαλένθια (1-0).

Το σκορ της βραδιάς σημειώθηκε στην Αυστρία, με την Ζάλτσμπουργκ να συνθλίβει με 6-2 την Γκενκ, ενώ η Λειψία άλωσε το "Λουζ" επικρατώντας 2-1 της Μπενφίκα και ο Άγιαξ δικαιολόγησε τον τίτλο του φαβορί επικρατώντας 3-0 της Λιλ στο Άμστερνταμ.

5ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Στο μεγάλο ματς της πρεμιέρας του 5ου ομίλου όπου αναμετρήθηκαν τα δύο φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση, επαναλήφθηκε το έργο που είχε παιχτεί και πέρυσι στο "Σαν Πάολο". Τότε (για την 2η αγωνιστική) η Νάπολι είχε επικρατήσει 1-0 της Λίβερπουλ με γκολ του Ινσίνιε στις καθυστερήσεις, τώρα οι παρτενοπέι λύγισαν τους κόκκινους και πάλι στα τελευταία λεπτά αλλά αυτή τη φορά βρίσκοντας δις το δρόμο προς τα δίχτυα.

Στο 82' ο Μέρτενς έκανε το 1-0 από την άσπρη βούλα αξιοποιώντας το πέναλτι που κέρδισε ο Καγεχόν σε μαρκάρισμά του μέσα στην περιοχή από τον Ρόμπερτσον (αμφισβήτησαν έντονα την ορθοτητα του σφυρίγματος οι Άγγλοι) ενώ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων έγραψε το τελικό 2-0 ο Φερναντο Γιορέντε με πλασέ μέσα από την περιοχή μετά από ολικό μπλακ άουτ στην κόκκινη άμυνα.

Στο έτερο ματς του 5ου ομίλου, η Ζάλτσμπουργκ έστησε τρελό πάρτι στην "Red Bull Arena" απέναντι στην Γκενκ, την οποία και συνέτριψε με 6-2 για να πανηγυρίσει την πιο ευρεία νίκη της στο Champions League. Το ματς κρίθηκε ουσιαστικά από το πρώτο 45λεπτο όπου το σκορ ήταν 5-1, με μεγάλο πρωταγωνιστή για τους γηπεδούχους τον Έρλινγκ Χάαλαντ.

Ο Νορβηγός επθετικός παραβίασε τρεις φορές την εστία των Βέλγων και έγινε σε ηλικία 19 ετών και 58 ημερών ο τρίτος νεότερος που πέτυχε χατ-τρικ σε αγώνα Champions League, πίσω από τους Ραούλ (18 ετών και 113 ημερών) και Γουέιν Ρούνι (18 ετών και 340 ημερών), ενώ με το γκολ που σημείωσε στα 102'' του αγώνα έγινε παράλληλα ο τρίτος ποδοσφαιριστής που σκόραρε μέσα στα δύο πρώτα λεπτά αγώνα Champions League στο ντεμπούτο του στη διοργάνωση!

Νάπολι - Λίβερπουλ 2-0 (82' πεν. Μέρτενς, 90+2' Γιορέντε)

Ζάλτσμπουργκ - Γκενκ 6-2 (2' 34' 45' Χάαλαντ, 35' Κβανγκ, 45+2' Ζομπονζάι, 66' Ούλμερ / 40' Λουκουμί, 52' Σαματά)

6ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Μετά την ισοπαλία στο "Μεάτσα" μεταξύ της Ίντερ και της Σλάβια Πράγας (1-1), χωρίς νικήτρια ολοκληρώθηκε και η σπουδαία μάχη της Ντόρτμουντ με την Μπαρτσελόνα στο "Βεστφάλεν Στάντιον", με αποτέλεσμα όλες οι ομάδες του 6ου ομίλου να έχουν από έναν 1 βαθμό. Μεγάλος πρωταγωνιστής στο ματς ήταν ο Μαρκ-Αντρέ Τερ Στέγκεν, με τον γκολκίπερ της "Μπάρτσα" να είναι εξαιρετικός καθόλη τη διάρκεια του αγώνα και να έχει ως κορυφαία στιγμή του την απόκρουση του πέναλτι του Μάρκο Ρόις στο 57ο λεπτό.

Ο Λιονέλ Μέσι βρέθηκε στον πάγκο στην αρχή του αγώνα προερχόμενος από τραυματισμό και πέρασε αλλαγή στο 59' αντί του Ανσού Φατί, με τον φορ από την Γουινέα-Μπισάου να γίνεται σε ηλικία 16 ετών και 321 ημερών ο νεότερος παίκτης στην ιστορία του Champions League που έπαιξε για τους μπλαουγκράνα (εσπασε το ρεκόρ του Μπόγιαν που είχε παίξει πρώτη φορά σε ηλικία 17 ετών και 22 ημερών).

Ίντερ - Σλάβια Πράγας 1-1 (90+2' Μπαρέλα / 63' Ολαγίνκα)

Ντόρτμουντ - Μπαρτσελόνα 0-0

7ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Σε έναν άκρως αμφίρροπο όμιλο εξ αρχής, η Λειψία απέκτησε σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων της από την πρεμιέρα καθώς μετά την ισοπαλία στο Λιόν-Ζενίτ (1-1), εκείνη πήρε το τρίποντο στην Λισσαβώνα κόντρα στην Μπενφίκα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου.

Η πρωτοπόρος της Bundesliga μετά από τέσσερις αγωνιστικές, εξασφάλισε τη νίκη χάρη στον επιθετικό οίστρο του γκολτζή της Τίμο Βέρνερ που σκόραρε δις μέσα σε δέκα λεπτά (69' 79'), με τους γηπεδούχους από την πλευρά τους να καταφέρνουν απλά να μειώσουν στο 84' με τον Σεφέροβιτς.

Λιόν - Ζενίτ 1-1 (51' πεν. Ντεπάι / 41' Αζμούν)

Μπενφίκα - Λειψία 1-2 (84' Σεφέροβιτς / 69' 79' Βέρνερ)

8ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Τεράστια εκτός έδρας νίκη στην πρεμιέρα της στον 8ο όμιλο πανηγύρισε η πληγωμενη Βαλένθια (οι παικτες της αντιδρούν στην πρόσφατη απόφαση της διοίκησης να απολύσει τον Μαρθελίνο και να φέρει στη θέση του στην άκρη του πάγκου τον Θελάδες) καθώς επικράτησε 1-0 της Τσέλσι στο "Στάμφορντ Μπριτζ" με νικητήριο γκολ του Ροντρίγκο στο 74'. Οι μπλε έχασαν μάλιστα τεράστια ευκαιρία να φέρουν το ματς στα ίσα στο 88', με τον διαιτητή Τσακίρ να καταλογίζει υπέρ τους πέναλτι κάνοντας χρήση του VAR αλλά τον Ρος Μπάρκλεϊ να γίνεται μοιραίος, στέλνοντας τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο άλλο ματς του ομίλου εφαρμοστηκε ο νόμος του ισχυρού, με τον Άγιαξ να επικρατεί 3-0 της Λιλ με τα γκολ των Πρόμες, Άλβαρες και Ταγλιαφίκο και να δείχνει πως μπορεί και φέτος να πρωταγωνιστήσει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, όπου πέρυσι έφτασε μέχρι τα ημιτελικά και δεν έπαιξε στον τελικό για λίγα... δευτερόλεπτα.

Άγιαξ - Λιλ 3-0 (18' Πρόμες, 50' Άλβαρες, 62' Ταγλιαφίκο)

Τσέλσι - Βαλένθια 0-1 (74' Ροντρίγκο)

Photo Credits: AP Photo/Gregorio Borgia

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ