CHAMPIONS LEAGUE

Champions League: Η κάτοχος μπαίνει στην "αρένα"

Champions League: Η κάτοχος μπαίνει στην "αρένα"
COPYRIGHT 2018 THE ASSOCIATED PRESS. ALL RIGHTS RESERVED

Το Champions League κάνει πρεμιέρα με δυνατές μονομαχίες. Η κάτοχος του τίτλου Λίβερπουλ φιλοξενείται από τη Νάπολι, η Μπαρτσελόνα με τον Μέσι έτοιμο, έχει επικίνδυνη αποστολή στη Ντόρτμουντ και η νεανική Τσέλσι υποδέχεται την Βαλένθια.

Η μέρα που περίμενε ολόκληρος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης έφτασε. Το Champions League κάνει πρεμιέρα και υπόσχεται να χαρίσει συγκινήσεις και να αφήσει το στίγμα του για μία ακόμη χρονιά. Γκολ, φάσεις, όμορφες ιστορίες και πολλά άλλα θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον και φέτος στο μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό ραντεβού της σεζόν.

Ε ΟΜΙΛΟΣ:

Σε έναν όμιλο δύο ταχυτήτων που ξεχωρίζουν η πρωταθλήτρια Ευρώπης Λίβερπουλ με την Νάπολι θέλουν να μπουν σφήνα η δυναμική Ζάλτσμουργκ και η Γκενκ. Ενδιαφέρον όμιλος με ένα δυνατό ζευγάρι και την τριπλέτα Μανέ, Σαλάχ και Φιρμίνο να είναι διψασμένη, θέλοντας να επαναλάβει τον περσινό θρίαμβο. Μένει να δούμε εάν φέτος ο Κώστας Μανωλάς και η παρέα του θα μπορέσουν να τους σταματήσουν.

Νάπολι - Λίβερπουλ

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Λίβερπουλ ταξιδεύει στο Νότο για να αντιμετωπίσει την Νάπολι του Κάρλο Αντσελότι για τον 5ο όμιλο, με τις δύο ομάδες να έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς από πέρσι. Η φοβερή πορεία της Λίβερπουλ μέχρι την κατάκτηση του τροπαίου ξεκίνησε από το μεταξύ τους παιχνίδι στο Άνφιλντ την τελευταία αγωνιστική, με τον Άλισον να σώζει στο 90' την κάκιστη Λίβερπουλ και να της δίνει το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έχει δύσκολο έργο κάτι που παραδέχθηκε ο ίδιος σε δηλώσεις του.

" Είπαμε πολλά για την ένταση του περσινού παιχνιδιού, όμως το θέμα ήταν οργανωτικό και όχι η ένταση. Όλα όσα κάναμε όλα όσα είπαμε στα παιδιά είναι σχετικά με την ένταση και στο πόσο πρέπει να επενδύσουμε σε αυτό το κομμάτι. Για να το κάνουμε απλό, στο περσινό παιχνίδι παίξαμε αμυντικά απέναντί τους και ήταν σαν να μην μπορούσαμε να το κάνουμε. Νιώθαμε χαμένοι. Προσπαθήσαμε να το αλλάξουμε, όμως ήταν σαν κανείς να μην άκουγε και σταθήκαμε τυχεροί που δεν σκόραραν."

Πάντως ο Κάρλο Αντσελότι επεσήμανε πως η Λίβερπουλ παραμένει φαβορί για το φετινό τρόπαιο.

Πιθανές ενδεκάδες:

Νάπολι: Μέρετ, Ντι Λορέντσο, Μανωλάς, Κουλιμπαλί, Γκουλάμ, Καγιεχόν, Άλαν, Φάμπιαν Ρουίς, Ινσίνιε, Μέρτενς, Γιορέντε.

Εκτός ο Αρκάντιους Μίλικ, ενώ αμφίβολος είναι ο Χισάϊ.

Λίβερπουλ: Άντριαν, Άρνολντ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνο, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ, Σαλάχ, Μανέ , Φιρμίνο.

Εκτός οι Άλισον, Κεϊτά. Αμφίβολος ο Ντιβόκ Οριγκί.

Σάλτσμπουργκ - Γκενκ

Στο άλλο ματς του ομίλου η πρωτάρα Σάλτσμουργκ υποδέχεται την Γκένκ. Οι δύο ομάδες αναμένεται να παλέψουν για την τρίτη θέση του ομίλου που οδηγεί στο Europa League.

Πιθανές ενδεκάδες:

Σάλτσμουργκ: Στάνκοβιτς, Κρίστενσεν, Ραμάλιο, Βέμπερ, Ούλμερ, Μιναμίνο, Γιουνούζοβιτς, Μπερνέντ, Χουάνγκι, Χάλανγκ.

Γκενκ: Κούκε, Ούρονεν, Ντεβέστ, Κουέστα, Ντε Νορ, Χροσόφσκι, Μπέργκε, Χέινεν, Πέιντσιλ, Ονουάχου, Ν' Ντογκαλά.

ΣΤ ΟΜΙΛΟΣ

Μπορούσια Ντόρτμουντ - Μπαρτσελόνα

Στον 6ο όμιλο συναντάμε τρεις ομάδες που θα κονταροχτυπηθούν για την είσοδο στους "16" και μία σταχτοπούτα. Η Μπαρτσελόνα ταξιδεύει στην Βεστφαλία για να αντιμετωπίσει την Μπορούσια Ντόρτμουντ, με τον Λιονέλ Μέσι να είναι στην αποστολή, χωρίς να γνωρίζουμε όμως εάν θα βρίσκεται στην αρχική ενδεκάδα. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε ψάχνει τα πατήματα της στο ξεκίνημα της σεζόν με τους τραυματισμούς να της έχουν κοστίσει, σε αντίθεση με την Ντόρτμουντ που παίζει θελκτικό ποδόσφαιρο, ενώ ο Λουσιέν Φαβρ δεν αντιμετωπίζει προβλήματα.

Πιθανές ενδεκάδες:

Μπορούσια Ντόρτμουντ: Μέρκι, Χακίμι, Ακάνζι, Χούμελς, Γκερέιρο, Ντιλέινι, Βίτσελ, Σάντσο, Ρόις, Μπραντ, Αλκάθερ.

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Ρομπέρο, Πικέ , Λενγκλέ, Άλμπα, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς, Ντςε Γιόνγκ, Γκριεζμάν, Σουάρεζ, Φατί.

Εκτός οι Ουμτιτί και Νέτο.

Ίντερ - Σλάβια Πράγας

Στο άλλο ματς του ομίλου η Ίντερ, με τον Αντόνιο Κόντε στον πάγκο της κάνει μία καινούργια και άκρως ελπιδοφόρα αρχή και με τον Λουκάκου στην αιχμή του δόρατος, έχοντας πραγματοποιήσει εξαιρετικό ξεκίνημα στην Serie A και υποδέχεται την αδύναμη Σλάβια Πράγας στο Τζουζέπε Μεάτσα.

Πιθανές ενδεκάδες:

Ίντερ: Χαντάνοβιτς, Γοδίν, Ντε Φράϊ, Σκρίνιαρ, Λαζάρο, Βετσίνο, Μπρόζοβιτς, Σένσι, Ασαμόα , Μαρτίνεζ , Λουκάκου.

Σλάβια Πράγας: Κόλαρ, Κουφάλ, Κούντελα , Χόβορκα, Μπορίλ, Τραορέ, Σούτσεκ, Μάσοπουστ ,Στάνκιου, Ολαγινκά, Φαν Μπιούρεν.

Ζ ΟΜΙΛΟΣ

Τον πιο αμφίρροπο όμιλο συναντάμε στο 7ο γκρουπ, με τέσσερις ομάδες να κυνηγούν πρόκριση στην επόμενη φάση. Κανένα προβάδισμα και καμία πρόβλεψη δεν μπορεί να γίνει καθώς όλες τους είναι ικανές, με πολύ ταλέντο, ειδικά μεσοεπιθετικά.

Λιόν - Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης

Η πρωταθλήτρια Ρωσίας Ζενίτ, ταξιδεύει στην Γαλλία για να αντιμετωπίσει την νεανική και άκρως ταλαντούχα Λιόν, με την παρέα του Μέμφις Ντεπάϊ να επενδύει πολλά στην επίθεση της. Η Ζενίτ, μετά από μία τριετία μακριά από τίτλους, επανήλθε σε υψηλά στάνταρ κατακτώντας τον τίτλο στην Ρωσία και έχει βάλει στόχο να πρωταγωνιστήσει.

Πιθανές ενδεκάδες:

Λιόν: Λόπες, Ντουμπουά, Άντερσεν, Ντεναγιέρ, Κονέ, Τιάγκο Μέντες, Τουσάρ, Αουάρ, Τραορέ, Ντεμπελέ , Ντεπάϊ.

Ζενίτ: Λουνέφ, Σμόλινκοφ, Ιβάνοβιτς, Ρακίτσκι, Ζιρκόφ, Κουζιάεφ, Μπάριος, Ντάγκλας Σάντος, Σατόφ, Ατσμούν, Τζούμπα.

Μπενφίκα - Λειψία

Με ελληνικό ενδιαφέρον αυτή η αναμέτρηση, αφού στην Μπενφίκα αγωνίζονται ο Οδυσσέας Βλαχοδίμος και ο Ανδρέας Σάμαρης. Δύο φύσει επιθετικές ομάδες που βρίσκονται σε καλό μομέντουμ, με την Λειψία να φέρνει ισοπαλία με την Μπάγερν μεσοβδόμαδα, αλλά και τους Πορτογάλους να κάνουν καλό ξεκίνημα στην Πριμέιρα Λίγκα.

Πιθανές ενδεκάδες:

Μπενφίκα: Βλαχοδίμος, Αλμέιδα, Φέρο, Ντίας, Γριμάλδο, Φέισα, Τάαραμπτ, Πίτσι, Ράφα Σίλβα, Ντε Τομάς, Σεφέροβιτς.

Λειψία: Γκουλάσι, Μουκιέλε, Κονατέ, Όρμπαν, Κλόστερμαν, Ντέμε, Χάλστενμεργκ, Σάμπιτζερ, Φόρσμπεργκ, Βέρνερ, Πόουλσεν.

Η ΟΜΙΛΟΣ

Δυνατός όμιλος και ο 8ος με την Τσέλσι να ξεχωρίζει και τις Βαλένθια, Λιλ και Άγιαξ να κλείνουν το μάτι στην δεύτερη θέση που δίνει την πρόκριση, αφού όλες φαντάζουν ικανές να προχωρήσουν.

Τσέλσι - Βαλένθια

Η νεανική Τσέλσι, με τα φοβερά πιτσιρίκια του Φρανκ Λάμπαρντ, επιστρέφει στο Champions League ως νικήτρια του περσινού Europa League και υποδέχεται την ακέφαλη Βαλένθια, μετά την αποχώρηση του Μαρθελίνο από τον πάγκο της ομάδας. Θέλει να δώσει απαντήσεις και να συνεχίσει στην επόμενη φάση η Τσέλσι, αφού έχει το πιο δυνατό όνομα στο γκρουπ, αλλά και καλό ρόστερ σε σχέση με τις αντιπάλους της.

Πιθανές ενδεκάδες:

Τσέλσι: Κέπα, Κρίστενσεν, Ζουμά, Τομόρι, Αθπιλικουέτα, Κόβασιτς, Ζορζίνιο, Αλόνσο, Πούλισιτς, Άμπραχαμ, Μάουντ.

Βαλένθια: Σίλεσεν, Βας, Γκαράι, Παουλίστα, Γκαγιά, Γκέντες, Γκοντογκπιά, Παρέχο, Τόρες, Γκαμειρό, Ροδρίγο.

Άγιαξ - Λιλ

Πιθανές ενδεκάδες:

Η φοβερή ομάδα του Άγιαξ που έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του περσινού Champions League υποδέχεται την δευτεραθλήτρια Λιλ που έκανε εξαιρετικά πράγματα στην Γαλλία την περσινή σεζόν. Ο Αίαντας μπορεί να έχασε δύο βασικά γρανάζια από την μηχανή του όμως υπό τις οδηγίες του Έρικ Τεν Χάαγκ παραμένει φαβορί για να πρωταγωνιστήσει και την φετινή σεζόν.

Άγιαξ: Ονάνα, Ντεστ, Βέλτμαν, Μπλιντ, Ταγκλιαφίκο, Μαρτίνεζ, Ζίγιες, Άλβαρεζ, Νέρες, Τάντιτς, Πρόμες.

Λιλ: Μαινάν, Τσελίκ, Φόντε, Γκάμπριελ, Μπράνταριτς, Αραούχο, Αντρέ, Ρενάτο Σάντσες, Μπαμπά, Ικονέ, Όσιμεν.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ώρα Αγώνας Κανάλι
19:55 Λιόν - Ζενίτ COSMOTE SPORT 5 HD
19:55 Ιντερ - Σλάβια Πράγας COSMOTE SPORT 4 HD
22:00 Νάπολι - Λίβερπουλ COSMOTE SPORT 3 HD
22:00 Ντόρτμουντ - Μπαρτσελόνα COSMOTE SPORT 2 HD
22:00 Τσέλσι - Βαλένθια COSMOTE SPORT 6 HD
22:00 Ζάλτσμπουργκ - Γκενκ COSMOTE SPORT 9 HD
22:00 Μπενφίκα - Λειψία COSMOTE SPORT 7 HD

Champions Fantasy League τουρνουά στο Stoiximan.gr με εγγυημένο χρηματικό έπαθλο 100.000€! *(*Ισχυουν Όροι & Προϋποθέσεις. Αφορά το συνολικό ποσό επάθλων του τουρνουά.)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ