CHAMPIONS LEAGUE

Champions League: Η αδιάφορη Μπαρτσελόνα πέταξε έξω την Ίντερ, πέρασε η Ντόρτμουντ!

Inter Milan's Romelu Lukaku, right, controls the ball in front Barcelona's Jean-Clair Todibo during the Champions League, group F soccer match between Inter Milan and F.C. Barcelona, at the San Siro stadium in Milan, Italy, Tuesday, Dec. 10, 2019. (AP Photo/Luca Bruno)
Inter Milan's Romelu Lukaku, right, controls the ball in front Barcelona's Jean-Clair Todibo during the Champions League, group F soccer match between Inter Milan and F.C. Barcelona, at the San Siro stadium in Milan, Italy, Tuesday, Dec. 10, 2019. (AP Photo/Luca Bruno) AP

Η Ίντερ ηττήθηκε εντός (1-2) με την αδιάφορη και με πολλές αλλαγές Μπαρτσελόνα, έμεινε εκτός Champions League και την πρόκριση πήρε η Ντόρτμουντ. Σόκαρε τον Άγιαξ (0-1) η Βαλένθια και πέρασε (πρώτη) μαζί με την Τσέλσι στους 16. Εισιτήριο στο 82' η Λιόν!

Μετά την Παρί Σεν-Ζερμέν, την Μπάγερν, τη Μάντσεστερ Σίτι, τη Γιουβέντους, την Μπαρτσελόνα, τη Ρεάλ, την Τότεναμ και τη Λίβερπουλ και τη Νάπολι οι Ντόρτμουντ, Λιόν, Βαλένθια και Τσέλσι έκλεισαν θέση για τους 16 του Champions League.

Στους 32 του Europa League συνεχίζουν οι Ίντερ, Μπενφίκα και Άγιαξ. Η Μπαρτσελόνα πήγε στο Μιλάνο ως πρώτη (ό,τι και να γινόταν την τελευταία αγωνιστική του ομίλου) και με τον Ερνέστο Βαλβέρδε να παρατάσσει μια ενδεκάδα με αρκετές εκπλήξεις, όπως η η συμμετοχή των Νέτο, Ουαγκέ, Τοντιμπό, Αλενιά και Κάρλες Πέρεθ στο αρχικό σχήμα.

Ο τελευταίος ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ. Ο Γκριεζμάν έκανε την κάθετη για τον Βιδάλ, ο Γκοδίν άθελά του την έστρωσε στον Πέρεθ κι αυτός νίκησε τον Χαντάνοβιτς. Οι νερατζούρι βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα και την ισοφάριση λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Λαουτάρο τράβηξε πάνω του τον Τοντιμπό, αντιστάθηκε στο μαρκάρισμά του και ο Βέλγος με εξαιρετικό σουτ νίκησε τον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα και έκανε το 1-1. Κι ενώ η Ίντερ πάλευε για το δεύτερο γκολ, αντίθετα το δέχθηκε.

Από τον 16χρονο Άνσου Φάτι, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή και πέτυχε το πρώτο του γκολ στο Champions League - ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης - σφραγίζοντας τη νίκη (1-2) της Μπάρτσα, τον αποκλεισμό των Μιλανέζων από το Champions League και τη συνέχισή τους στους 32 του Europa League.

Η Ντόρτμουντ άνοιξε το σκορ στο Ζίγκναλ Ιντούνα Παρκ στο 10ό λεπτό με τον Σάντσο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Ρόις. Το γήπεδο της Βεστφαλίας πάγωσε στο 43' με τη Σλάβια ν' αναπτύσσεται ταχύτατα και τον Σούτσεκ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Η Μπορούσια, όμως, βρήκε και δεύτερο γκολ. Στο 61ο λεπτό ο Μπραντ με ωραίο σουτ με το αριστερό έστειλε την μπάλα στην κλειστή γωνία του Κόλαρ, ο οποίος αιφνιδιάστηκε. Οι Γερμανοί εκμεταλλεύτηκαν το δώρο από το Μιλάνο, έκαναν το χρέος τους, νίκησαν τη Σλάβια και συνεχίζουν. Μπαρτσελόνα ως πρώτη, Ντόρτμουντ ως δεύτερη στους 16 και Ίντερ στους 32 του Europa League.

6ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Ίντερ - Μπαρτσελόνα 1-2 (44' Λουκακού / 23' Πέρεθ, 87' Φάτι)

Ντόρτμουντ - Σλάβια 2-1 (10' Σάντσο, 61' Μπραντ / 43' Σούτσεκ)

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Η Λειψία είχε ήδη προκριθεί στους 16 της διοργάνωσης από την πέμπτη αγωνιστική, αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να πάει στη Λιόν και να βάλει δύσκολα στους Γάλλους. Η ομάδα της Red Bull προηγήθηκε με τις εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι του Φόρσμπεργκ στο 9ο λεπτό και του Τίμο Βέρνερ στο 33ο.

Οι γκον μείωσαν με τον Αουάρ, ο οποίος με εξαιρετικό πλασέ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Γκουλάσι. Βρήκαν το πολυπόθητο γκολ της ισοφάρισης με τον Ντεπάι, ο οποίος με κοντινή προβολή έκανε το 2-2 στο 82ο λεπτό. Γκολ που σήμανε και πρόκριση!

Η Μπενφίκα υποδέχθηκε στο Ντα Λουζ τη Ζενίτ με τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο να υπερασπίζεται την εστία και τον Ανδρέα Σάμαρη να κάθετα στον πάγκο των αετών (πέρασε ως αλλαγή αργότερα). Η ομάδα της πορτογαλικής πρωτεύουσας βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα στο 47ο λεπτό με τον Σέρβι μετά από ασίστ του Πίζι.

Στο 57ο λεπτό ο Ντόουγκλας Σάντος έκοψε με το χέρι στην μπάλα, ο Πίζι ανέλαβε την εκτέλεση πέναλτι, ήταν εύστοχος και έκανε το 2-0. Το τελικό σκορ (3-0) διαμορφώθηκε από το αυτογκόλ του Αζμούν στο 79'!

Η Λειψία (πρώτη), η Λιόν (δεύτερη) στους 16, η Μπενφίκα τρίτη στους 32 του Europa League, η Ζενίτ εκτός Ευρώπης.

7ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Λιόν - Λειψία 2-2 (50' Αουάρ, 82' Ντεπάι / 9' πεν. Φόρσμπεργκ, 33' πεν. Βέρνερ)

Μπενφίκα - Ζενίτ 3-0 (47' Σέρβι, 58' Πίζι, 79' αυτ. Αζμούν)

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Η Τσέλσι υποδέχθηκκε στο Λονδίνο την αδιάφορη Λιλ, η οποία εκ των προτέρων δεν είχε ελπίδες να συνεχίσει στην Ευρώπη. Οι μπλε άνοιξαν το σκορ στο 11ο λεπτό με τον Έιμπραχαμ να ολοκληρώνει ιδανικά την εξαιρετική ομαδική προσπάθεια και να εκμεταλλεύεται την ασίστ του Ουίλιαν.

Οι μπλε διεύρυναν το προβάδισμά τους στο 35ο λεπτό με Αθπιλικουέτα να νικά με κεφαλιά τον Μενιάν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Έμερσον Παλμιέρι. Οι ντογκ μείωσαν στο 78ο λεπτό με τον Λοΐκ Ρεμί. Η ομάδα του Λονδίνου προκρίθηκε ως δεύτερη από τον όγδοο όμιλο στους 16 του Champions League.

Ως πρώτη προκρίθηκε η Βαλένθια, η οποία έκανε την έκπληξη και νίκησε τον Άγιαξ στη Γιόχαν Κρόιφ Αρένα. O Ροντρίγκο στο 24ο λεπτό εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική συρτή διαγώνια πάσα του Φεράν Τόρες, νίκησε τον Ονανά κι άνοιξε το σκορ για τις νυχτερίδες.

Η Βαλένθια πήρε την πρόκριση και την πρωτιά του ομίλου, η Τσέλσι την ακολουθεί ως δεύτερη και ο Άγιαξ θα συνεχίσει στους 32 του Europa League.

8ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Άγιαξ - Βαλένθια 0-1 (24' Ροντρίγκο)

Τσέλσι - Λιλ 2-1 (19' Έιμπραχαμ, 35' Αθπιλικουέτα / 78' )

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ