CHAMPIONS LEAGUE

Champions League: Απόδραση με Μπατσουαγί στο 86' η Τσέλσι

Chelsea's Michy Batshuayi celebrates after scoring his side's opening goal during the group H Champions League soccer match between Ajax and Chelsea at the Johan Cruyff ArenA in Amsterdam, Netherlands, Wednesday, Oct. 23, 2019. (AP Photo/Peter Dejong)
Chelsea's Michy Batshuayi celebrates after scoring his side's opening goal during the group H Champions League soccer match between Ajax and Chelsea at the Johan Cruyff ArenA in Amsterdam, Netherlands, Wednesday, Oct. 23, 2019. (AP Photo/Peter Dejong) AP

Το γκολ του Μισί Μπατσουαγί οδήγησε την Τσέλσι στη νίκη (0-1) επί του Άγιαξ στο Άμστερνταμ κι έτσι οι μπλε έπιασαν τον Αίαντα στην κορυφή του ομίλου. Νίκη (2-1) με ανατροπή χάρη στην γκολάρα του Ζάμπιτσερ επί της Ζενίτ η Λειψία. (VIDEO)

Τι κι αν έχασε απίθανη ευκαιρία στο 73ο λεπτό; Στο 86ο ο Μισί Μπατσουαγί βρήκε δίχτυα και χάρισε στην καλύτερη Τσέλσι τη δίκαια εκτός έδρας νίκη (0-1) επί του Άγιαξ με τις δυο ομάδες να ισοβαθμούν στην πρώτη θέση πλέον μετά από τρία ματς στη φάση των ομίλων του Champions League.

8ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Ο Άγιαξ υποδέχθηκε στο Άμστερνταμ την Τσέλσι και η ολλανδική ομάδα μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι. Οκτώ λεπτά μετά από την έναρξη του ματς ο Φέλτμαν έκανε το σουτ, η μπάλα όμως πέρασε λίγο έξω από την εστία του Κέπα.

Οι μπλε απάντησαν με το σουτ του Μάουντ, το οποίο απομάκρυνε ο Ονανά σε κόρνερ. Στο 31ο λεπτό ο Ζιγές έκανε τη σέντρα ο Πρόμες πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι και με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, ωστόσο από έλεγχο του VAR το γκολ ακυρώθηκε σωστά.

Στο 43' ο Αθπιλικουέτα βγήκε στην επίθεση από τα δεξιά έκανε και το σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Οι Λονδρέζοι άγγιξαν το γκολ στο 73ο λεπτό. Ο Μπατσουαγί βρέθηκε ανενόχλητος στο ύψος του πέναλτι, γύρισε, έκανε το σουτ και έστειλε τη μπάνα πάνω από την εστία του Ονανά.

Ο Βέλγος όμως πήρε προσωπική εκδίκηση για τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία και στο 86ο λεπτό νίκησε τον Καμερουνέζο γκολκίπερ κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η Τσέλσι έγινε η πρώτη ομάδα μετά από την Τότεναμ (στην πρόκριση των σπερς στον τελικό του Champions League) που νικά στην Γιόχαν Κρόιφ Αρένα, ενώ έπιασε τον Άγιαξ στους έξι βαθμούς και την κορυφή του ομίλου.

Η 3Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Άγιαξ - Τσέλσι 0-1 (86' Μπατσουαγί)

Λιλ - Βαλένθια (22:00)

7ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

H Λειψία υποδέχθηκε τη Ζενίτ και άγγιξε το γκολ δυο λεπτά μετά από την έναρξη του ματς. Ο Λάιμερ έκανε το σουτ, η μπάλα όμως σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας που υπερασπίστηκε ο Κερζάκοβ. Η ομάδα της Αγίας Πετρούπολης ήταν όμως αυτή που άνοιξε το σκορ στη Red Bull Arena με την οβίδα του Ρακίτσκι.

Οι ταύροι έφθασαν στην ισοφάριση στο 50ό λεπτό, όταν ο Λάιμερ εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική κάθετη κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Οι Γερμανοί έφθασαν στην ανατροπή και τη νίκη με το απίθανο γκολ του Ζάμπιτσερ.

Η Λειψία είναι στην πρώτη θέση με έξι βαθμούς, ενώ στη δεύτερη θέση ακολουθούν ισόβαθμες στους τέσσερις η Ζενίτ με τη Λιόν, η οποία δοκιμάζεται στην έδρα της ουραγού Μπενφίκα.

3Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Λειψία - Ζενίτ 2-1 (49' Λάιμερ, 59' Ζάμπιτσερ / 25' Ρακίτσκι)

Μπενφίκα - Λιόν (22:00)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ