CHAMPIONS LEAGUE

Champions League: Αναβλήθηκε το Ντρίτα - Λίνφιλντ λόγω κορονοϊού

A ball catcher wearing plastic gloves and a face mask amid the new coronavirus pandemic, disinfects the ball during a local championship soccer match between Nacional and Penarol in Montevideo, Uruguay, Sunday, Aug. 9, 2020. (AP Photo/Matilde Campodonico)
A ball catcher wearing plastic gloves and a face mask amid the new coronavirus pandemic, disinfects the ball during a local championship soccer match between Nacional and Penarol in Montevideo, Uruguay, Sunday, Aug. 9, 2020. (AP Photo/Matilde Campodonico) AP

Το προγραμματισμένο για την Τρίτη (11/8) ματς του προκριματικού γύρου Champions League ανάμεσα σε Ντίτρα και Λίνφιλντ αναβλήθηκε λόγω δεύτερου κρούσματος παίκτη των γηπεδούχων στον κορονοϊό. Όλη η ομάδα σε καραντίνα, εάν δεν βρεθεί νέα ημερομηνία προκρίνονται οι Βορειοϊρλανδοί.

Το απόγευμα της Τρίτης (11/8, 19:00) ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί η αναμέτρηση της Ντρίτα με τη Λίνφιλντ για τον προκριματικό γύρο του Champions League της επόμενης σεζόν.

Το ματς αναβλήθηκε καθώς βρέθηκε και δεύτερο θετικό κρούσμα σε κορονοϊό από την ομάδα του Κοσόβου. Όπως είναι φυσιολογικό όλη η ομάδα τέθηκε σε καραντίνα. Εάν δεν βρεθεί ημερομηνία νέας διεξαγωγής του παιχνιδιού - λόγω της εξέλιξης της πανδημίας στην Ντρίτα, αλλά και του πιεσμένου προγράμματος - και τελικά δεν γίνει τότε θα προκριθεί η ομάδα της Βόρειας Ιρλανδίας άνευ αγώνα σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς της UEFA.

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ψάχνει νέα ημερομηνία εντός της εβδομάδας (πιθανότατα την Παρασκευή 14 Αυγούστου). Σύμφωνα με τους κανονισμούς της UEFA αν μια ομάδα έχει μέχρι δέκα κρούσματα κορονοϊού, τότε είναι υποχρεωμένη να κατέβει. Θα παίξει με τους 13 δηλωμένους στη λίστα Α.

Αν από την άλλη δεν συμπληρώνει 13άδα, τότε θα μπορέσει να συμπεριλάβει παίκτες που δεν ήταν αρχικά δηλωμένοι στη λίστα για αγώνα Champions League ή Europa League. Αν καταστεί ανέφικτο να συμπληρωθεί 13άδα, τότε η ομάδα αυτή χάνει τον αγώνα με 3-0.

Από εκεί και πέρα, στην περίπτωση που ένας διαιτητής που έχει οριστεί να διευθύνει μια αναμέτρηση κολλήσει κορονοϊό και δεν μπορέσει να δώσει το παρών σε αυτή, τότε ο νέος διαιτητής μπορεί να κατάγεται είτε από τη χώρα της γηπεδούχου ομάδας είτε της φιλοξενούμενης. Μπορούν επίσης να οριστούν και διαιτητές που δεν έχουν το σήμα της FIFA.

Η UEFA ξεκαθάρισε πως αυτοί οι κανονισμοί θα ισχύσουν για την προκριματική φάση και τα playoffs των δύο διοργανώσεων.

Photo credits: AP Images

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ