CHAMPIONS LEAGUE

Αταλάντα - Παρί 1-2: Με ανατροπή στις καθυστερήσεις προκρίθηκε στα ημιτελικά

PSG's Marquinhos, centre, celebrates with teammate Thilo Kehrer, left, after scoring his team's first goal during the Champions League quarterfinal match between Atalanta and PSG at Luz stadium, Lisbon, Portugal, Wednesday, Aug. 12, 2020. (David Ramos/Pool Photo via AP)
PSG's Marquinhos, centre, celebrates with teammate Thilo Kehrer, left, after scoring his team's first goal during the Champions League quarterfinal match between Atalanta and PSG at Luz stadium, Lisbon, Portugal, Wednesday, Aug. 12, 2020. (David Ramos/Pool Photo via AP) DAVID RAMOS/POOL PHOTO VIA AP

Η Παρί Σεν Ζερμέν πήρε μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League αποκλείοντας με 2-1 την Αταλάντα πετυχαίνοντας δύο γκολ στο 90' και το τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. (VIDEOS)

Τι κι αν μέχρι το 90΄η Παρί Σεν Ζερμέν ήταν πίσω στο σκορ στον προημιτελικό του Champions League κόντρα στην Αταλάντα. Η ομάδα του Τούχελ πήρε τελικά την πρόκριση επικρατώντας 2-1 της ιταλικής ομάδας μέ δύο γκολ στις καθυστερήσεις του αγώνα. Ήρωες του παιχνιδιού ο Μαρκίνιος (90') και ο Τσούπο Μοτίνγκ (90+3').

Με αυτόν τον τρόπο η Παρί πέρασε στον ημιτελικό της κορυφαίας διασυλλογικής ευρωπαϊκής διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει μία εκ των Λειψίας ή Ατλέτικο Μαδρίτης. Οι Παριζιάνοι βρίσκονται στην τελική τετράδα του Champions League, έπειτα από 25 ολόκληρα χρόνια.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Από την αρχή της αναμέτρησης, το ματς έδειξε ότι θα είναι ανοιχτό με αρκετές ευκαιρίες. Σε μόλις τρία λεπτά αγώνα η Αταλάντα απείλησε με ένα σουτ του Παπού Γκόμεζ που κατέληξε στην αγκαλιά του Κέιλορ Νάβας. Δευτερόλεπτα αργότερα ήταν σειρά της Παρί να απαντήσει. Ο Νεϊμάρ βρέθηκε απέναντι από τον Σπορτιέλο, αλλά το τελείωμά του κατέληξε άουτ.

Στο 11' ο τερματοφύλακας της Παρί χρειάστηκε ξανά να επέμβει σε μία κεφαλιά του Χάτεμπορ. Εκεί που η Αταλάντα προσπαθούσε να κρατήσει την μπάλα, η Παρί έφυγε στην αντεπίθεση με τον Νεϊμάρ, αλλά ο Βραζιλιάνος στο 19ο λεπτό έκανε άσχημη επιλογή ψάχνοντας τον Ικάρντι μέσα στην περιοχή.

Στο 27ο λεπτό η Αταλάντα απέκτησε το προβάδισμα. Ο Πάσαλιτς έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή, έπειτα από κόντρες και με ωραίο σουτ κέρδισε τον Κέιλορ Νάβας γράφοντας το 1-0. Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου η Παρί είχε τις ευκαιρίες να ισοφαρίσει.

Στο 41' ο Σαράμπια σε μία κόντρα επίθεση έψαξε τον Ικάρντι στην περιοχή, αλλά ο Τζιμσίτι παρενέβη και ο Αργεντινός δεν κατάφερε να σουτάρει. Στο 42ο λεπτό ο Χάτεμποερ έκανε ένα λάθος γύρισμα, ο Νεϊμάρ βγήκε μόνος του απέναντι στον Σαράμπια, αλλά δεν κατάφερε ξανά να ευστοχήσει.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Αταλάντα ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά κρατώντας μπάλα και προσπαθώντας να δημιουργήσει προϋποθέσεις για ένα δεύτερο γκολ. Στο 58' οι Μπεργκαμάσκι έχασαν μία μεγάλη ευκαιρία. Ο Τολόι πήρε την κεφαλιά στην περιοχή, ο Τζιμσίτι στη συνέχεια έκανε το γυριστό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Όσο κυλούσαν τα λεπτά η Παρί έπαιρνε την κατοχή και προσπαθούσε να φτιάξει παιχνίδι. Η είσοδος του Εμπαπέ στο 59ο λεπτό ενίσχυσε την ομαδα του Τούχελ, με τον Γάλλο να προσπαθεί να συνδυαστεί με τον Νεϊμάρ. Ωστόσο, οι Ιταλοί απορροφούσαν την πίεση.

Στο 74' η Παρί έχασε μία σπουδαία ευκαιρία. Ο Εμπαπέ πάτησε περιοχή από τα αριστερά, έκανε ένα πλασέ, αλλά ο Σπορτιέλο απέκρουσε με τα πόδια αποσοβώντας τον κίνδυνο. Δύο λεπτά αργότερα οι Παριζιάνοι ξαναχτύπησαν την "πόρτα" του γκολκίπερ της Αταλάντα. Ο Νεϊμάρ ντρίμπλαρε, πλάσαρε από κοντά, αλλά ο Σπορτιέλο μπλόκαρε ξανά.

Η ομάδα του Τούχελ συνέχιζε να πιέζει, αλλά όταν χρειαζόταν ο γκολκίπερ της Αταλάντα δήλωνε παρών. Στο 80' ο Εμπαπέ σούταρε από τα όρια της περιοχής αποτυχημένα, ενώ ο Γάλλος ένα λεπτό αργότερα δεν ευστόχησε από θέση τετ α τετ.

Ενώ όλα έδειχναν ότι η Αταλάντα θα πάρει την πρόκριση, η Παρί γύρισε το ματς τούμπα. Στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας, ο Μαρκίνιος έφερε την αναμέτρηση στα ίσα. Ο Νεϊμάρ γύρισε μέσα από την περιοχή και ο Βραζιλιάνος από κοντά έγραψε το 1-1.

Τρία λεπτά αργότερα, οι Παριζιάνοι πέτυχαν την ολική ανατροπή. Ο Εμπαπέ κινήθηκε από τα αριστερά και ο Τσούπο Μοτίνγκ με πλάσε έκανε το 2-1 στέλνοντας την ομάδα του στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Ο Μουριέλ είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει για την Αταλάντα στο 90+6, αλλά αν και βρέθηκε μέσα στην περιοχή δεν είχε την απαιτούμενη ψυχραιμία να τελειώσει τη φάση.

Αταλάντα (Γκασπερίνι):Σπορτιέλο, Τζιμσίτι (60' Παλομίνο), Καλδάρα, Τολόι, Γκοζένς (82' Καστάν), Φρόιλερ, ντε Ρουν, Χάτεμποερ, Πάσαλιτς (70' Μουριέλ), Γκόμεζ (59' Μαλινόβσκι), Ζαπάτα (82' Ντα Ρίβα)

Παρί (Τούχελ): Νάβας, Κέρερ, Τιάγκο Σίλβα, Κιμπεπέ, Μπερνάτ, Ερέρα (72' Ντράξλερ), Μαρκίνιος, Γκουέιγ (72' Παρέδες), Σαράμπια (60' Εμπαπέ), Ικάρντι (79' Τσούπο-Μοτίνγκ), Νεϊμάρ

TA AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ CHAMPIONS LEAGUE

Παρασκευή 7 Αυγούστου

Σίτι - Ρεάλ 2-1 [2-1] (9', 69' Στέρλινγκ / 28' Μπενζεμά)

Γιουβέντους - Λιόν 2-1 [0-1] (43' πεν., 60' Κριστιάνο / 12' Ντεπάι)

Σάββατο 8 Αυγούστου

Μπάγερν - Τσέλσι 4-1 (10' πεν., 84' Λεβαντόβσκι, 24' Πέρισιτς, 76' Τολισό / 44' Έιμπραχαμ) [3-0]

Μπαρτσελόνα - Νάπολι 3-1 (10' Λανγκλέ, 23' Μέσι, 45+1' πεν. Σουάρες / 45+5' πεν. Ινσίνιε) [1-1]

Σε [] τα αποτελέσματα των πρώτων ματς

ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΤΟΥ FINAL 8

Αταλάντα - Παρί -Σεν-Ζερμέν 1-2 (27' Πάσαλιτς / 90' Μαρκίνιος, 90+3' Τσούπο Μότινγκ)

Λειψία - Ατλέτικο (13/8)

Μπαρτσελόνα - Μπάγερν (14/8)

Μάντσεστερ Σίτι - Λιόν (15/8)

ΟΙ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

Λειψία ή Ατλέτικο - Παρί Σεν-Ζερμέν (18/8)

Μάντσεστερ Σίτι ή Λιόν - Μπαρτσελόνα ή Μπάγερν (19/8)

Ο ΤΕΛΙΚΟΣ (23/8)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ