CHAMPIONS LEAGUE

Ανατροπή όπως το 2004 θέλει η Μονακό!

Ανατροπή όπως το 2004 θέλει η Μονακό!

Η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε με 5-3 τη Μονακό και οι Μονεγάσκοι βρίσκονται σε παρόμοια θέση με αυτή του 2004, και τα διπλά ματς με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο βασικός στο "Bernabéu", Άκης Ζήκος, και οι άλλοι "Έλληνες". (videos)

Προηγήθηκε στη Μάντσεστερ, αλλά δεν κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα καθώς τελικά έχασε από τη Σίτι (5-3). Ακόμη κι έτσι, η Μονακό μπορεί στο "Stade Louis II" να ελπίζει σε ανατροπή και πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League.

Άλλωστε, κάτι παρόμοιο είχε πετύχει στο παρελθόν για τα προημιτελικά της σεζόν 2003-2004 (24/3/2004) με αντίπαλο τη Ρεάλ Μαδρίτης. Στο πρώτο ματς, στο "Santiago Bernabéu", η ομάδα της ισπανικής πρωτεύουσας είχε επικρατήσει με 4-2 (Ελγκέρα, Ζιντάν, Φίγκο, Ρονάλντο τα γκολ για τη Ρεάλ, Σκιλασί και Μοριέντες τα γκολ για τη Μονακό).

Στο "Stade Louis II", στις 6 Απρίλη, η γαλλική ομάδα έκανε τη μεγάλη ανατροπή παρά το γεγονός ότι ο Ραούλ άνοιξε το σκορ για τη "βασίλισσα" στο 36ο λεπτό. Ο Ζιουλί με δύο γκολ και ο Μοριέντες (σ.σ αγωνιζόταν ως δανεικός από της Ρεάλ στη Μονακό!) με ένα, οδήγησαν τη Μονακό στη μεγάλη νίκη (3-1) και πρόκριση. Στα ημιτελικά, η Μονακό πέρασε και το εμπόδιο της Τσέλσι, αλλά στον τελικό έχασε το τρόπαιο από την Πόρτο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι βασικός στο πρώτο ματς, στη Μαδρίτη, για τη Μονακό ήταν ο Άκης Ζήκος, ενώ για τη Ρεάλ ο Ραούλ Μπράβο ο οποίος τώρα παίζει στον Άρη. Αντίθετα, ο τότε τεχνικός των "μερένγκες", Κάρλος Κεϊρόζ, είχε αφήσει στον πάγκο τον Αργεντινό νυν μέσο του Ολυμπιακού, Εστέμπαν Καμπιάσο. Βασικός ήταν επίσης για την ομάδα της ισπανικής πρωτεύουσας και ο Άλβαρο Μεχία, ο οποίος το 2013 βρέθηκε στην Κρήτη για λογαριασμό του Εργοτέλη.

Δείτε το video από το Ρεάλ - Μονακό...

Και το Μονακό - Ρεάλ...

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ