CHAMPIONS LEAGUE

Ανατροπή α λα Ντεπορτίβο και Μπαρτσελόνα η Ρόμα

Roma players celebrate with teammate Kostas Manolas, second right, after he scored his side's third goal during the Champions League quarterfinal second leg soccer match between between Roma and FC Barcelona, at Rome's Olympic Stadium, Tuesday, April 10, 2018. (AP Photo/Gregorio Borgia)
Roma players celebrate with teammate Kostas Manolas, second right, after he scored his side's third goal during the Champions League quarterfinal second leg soccer match between between Roma and FC Barcelona, at Rome's Olympic Stadium, Tuesday, April 10, 2018. (AP Photo/Gregorio Borgia) AP PHOTO/GREGORIO BORGIA

Η Ρόμα ανέτρεψε ντεσαβαντάζ τριών ή περισσοτέρων γκολ από πρώτο ματς νοκ-άουτ και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Champions League, βαδίζοντας στο δρόμο που χάραξαν οι Ντεπορτίβο και... Μπαρτσελόνα. (videos)

Ο Ρόμα νίκησε 3-0 την Μπαρτσελόνα με τον Κώστα Μανωλά να πετυχαίνει το τρίτο γκολ των "τζαλορόσι", έτσι απέκλεισε την Μπαρτσελόνα και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Το έκανε μάλιστα με επιβλητικό τρόπο, καθώς οι "μπλαουγκράνα" είχαν νικήσει 4-1 στο "Camp Nou" και ήταν το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Οι "τζαλορόσι" βάδισαν στο δρόμο που είχαν χαράξει οι Ντεπορτίβο και Μπαρτσελόνα. Το δρόμο, δηλαδή, της ανατροπής και πρόκρισης από ντεσαβαντάζ διαφοράς τριών ή περισσοτέρων γκολ σε πρώτο ματς νοκ-άουτ.

Η ομάδα από την Κορούνια είχε γνωρίσει στα προημιτελικά της σεζόν 2003/2004 την ήττα (4-1) στο Μιλάνο από τους "ροσονέρι". Στο "Riazor", ωστόσο, συνετελέσθη η ολική ανατροπή με τους Γαλιθιάνους να παίρνουν τη νίκη (4-0) με τα γκολ των Παντιάνι, Βαλερόν, Λούκε, Φραν και την επική πρόκριση. Σταμάτησαν στα ημιτελικά, καθώς δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν το εμπόδιο της μετέπειτα τροπαιούχου, Πόρτο.

Την ίδια επική ανατροπή έκανε και η Μπαρτσελόνα, την περυσινή σεζόν, απέναντι στην Παρί Σεν-Ζερμέν. Η ομάδα της γαλλικής πρωτεύουσας είχε νικήσει εντός έδρας 4-0 την αντίστοιχη της Βαρκελώνης στο πρώτο ματς, αλλά στη ρεβάνς επί καταλανικού εδάφους οι "μπλαουγκράνα" πήραν την πρόκριση για τα προημιτελικά με το 6-1! Σταμάτησαν στα προημιτελικά, καθώς δεν κατάφεραν να περάσουν το εμπόδιο της μετέπειτα φιναλίστ, Γιουβέντους.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ