CHAMPIONS LEAGUE

"Άλωσαν" το Μόναχο με Μανθάτη οι Νέοι του Ολυμπιακού

"Άλωσαν" το Μόναχο με Μανθάτη οι Νέοι του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός με γκολ του Μανθάτη στο 50ο λεπτό, πέρασε νικηφόρα από το Μόναχο, επικρατώντας για δεύτερη φορά της Μπάγερν με 1-0, φτάνοντας τους επτά βαθμούς.

Ήθελαν μόνο νίκη για να διατηρήσουν τις όποιες ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση του Youth League και την πήραν. Οι Νέοι του Ολυμπιακού πέρασαν από το Μόναχο, επικρατώντας για δεύτερη φορά της Μπάγερν, αυτή την φορά με 1-0 χάρη σε γκολ του Μανθάτη στο 50ο λεπτό του αγώνα.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα από το Sport24.gr

Οι "ερυθρόλευκοι" του Βασίλη Βούζα, μπορεί να μην έβγαλαν μάτια με την απόδοσή τους, όμως εδώ που έχει φτάσει η φάση των ομίλων, μετράει πάνω απ' όλα η ουσία και εν προκειμένω οι τρεις βαθμοί της νίκης. Όπερ και εγένετο, με το μηδέν στην άμυνα να αποτελεί ασφαλή οδηγό για να έρθει το δεύτερο τρίποντο στην φετινή διοργάνωση.

Ο Ολυμπιακός έφτασε τους επτά βαθμούς και όλα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική, όπου παίζουν με την πρωτοπόρο Άρσεναλ, ενώ η Ντίναμο Ζάγκρεμπ αναμετράται με την Μπάγερν. Μία νίκη επί των Άγγλων, πιθανότατα θα δώσει στον Ολυμπιακό τη δεύτερη θέση, καθώς στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση, η Άρσεναλ είχε επικρατήσει με 3-2.

"Άλωσαν" το Μόναχο με Μανθάτη οι Νέοι του Ολυμπιακού

Η ανασκόπηση του αγώνα

Στο αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι, οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο ματς και ήταν πιο δραστήριοι από τους παίκτες του Ολυμπιακού. Στο 15', το σουτ του Τίλμαν βρήκε σε ετοιμότητα τον Κατσιμήτρο, για να έρθει η απάντηση επτά λεπτά με τον Κιρτζιαλίδη, ο οποίος δεν κατάφερε να νικήσει τον Χούντερτμαρκ.

Οι Μαρτίνοβιτς και Τίλμαν είχαν καλές στιγμές για την Μπάγερν, ενώ στο 31' ο Νικολάου είδε τον τερματοφύλακα της Μπάγερν να αποκρούει την προσπάθειά του. Το ίδιο έκανε δυο λεπτά μετά ο Κατσιμήτρος στο φάουλ του Τίλμαν. Λίγο πριν πάνε οι δυο ομάδες στα αποδυτήρια, ο Μαρτίνοβιτς είχε καλή ευκαιρία για να σκοράρει, όμως και πάλι ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού αντέδρασε εξαιρετικά.

Το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν ονειρεμένο για τους Πειραιώτες, αφού μπήκαν μόλις στο 50' σε θέση οδηγού χάρη σε γκολ του Μανθάτη. Ένα τέρμα που αποδείχτηκε καθοριστικό, διότι ήταν και αυτό που χάρισε το τρίποντο στην ελληνική ομάδα. Από 'κει και πέρα, οι φιλοξενούμενοι αμύνθηκαν πολύ καλά, ο Κατσιμήτρος καθάριζε όποιον κίνδυνο πήγαινε να δημιουργηθεί, ενώ ο Σάλιακας είχε καλή φάση στο 90' για να διπλασιάσει τα γκολ της ομάδας του.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

Μπάγερν Μονάχου: Χούντερτμαρκ, Γκσβεντ, Ίσεργουντ, Μίχελι, Στρινγκλ, Λέιμπ, Ντορς, Μπένκο, Τίλμαν, Μαρτίνοβιτς, Στρέιν (78' Ντέλα Σκιάβα).

Ολυμπιακός: Κατσιμήτρος, Νικολάου, Βατουσιάδης, Τόλι, Σάλιακας, Μεγαρίτης, Μανθάτης, Πλέγας (75' Ρέτσος), Λάτσι, Κιρτζιαλίδης (62' Βρουσάι), Χαντζάρας (83' Λάμπρου).

"Άλωσαν" το Μόναχο με Μανθάτη οι Νέοι του Ολυμπιακού
"Άλωσαν" το Μόναχο με Μανθάτη οι Νέοι του Ολυμπιακού

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Βασίλης Βούζας: "Μπράβο στα παιδιά. Έδειξαν χαρακτήρα και πάλεψαν για να κερδίσουν το παιχνίδι. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός κυριάρχησε απόλυτα στο παιχνίδι και είχε ευκαιρίες για να πετύχει και άλλα γκολ. Δεν είναι μικρό πράγμα γι’ αυτά τα παιδιά να κερδίζουν δυο φορές την Μπάγερν Μονάχου. Τα παιχνίδια αυτά τα κέρδισε η τακτική και το πάθος. Η ομάδα έδειξε πως έχει δυνατότητες. Είμαστε ζωντανοί στο κυνήγι της πρόκρισης και θα τα δώσουμε όλα στο τελευταίο παιχνίδι με την Άρσεναλ. Παραμένουμε συγκεντρωμένοι στο στόχο μας που είναι η πρόκριση. Στο Μόναχο ήμασταν ουσιαστικοί και δεν κάναμε σοβαρά λάθη. Ευχαριστούμε και τον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο για να μας στηρίξει έδωσε ώθηση στα παιδιά'.

Γιώργος Μανθάτης: "Δείξαμε πως είμαστε καλύτερη ομάδα από την Μπάγερν Μονάχου. Σε κάθε παιχνίδι αγωνιζόμαστε για τη νίκη και για να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας. Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε πάρα πολύ καλά και δεν αφήσαμε την Μπάγερν που ήθελε πολύ το παιχνίδι να κάνει κάτι ιδιαίτερο. Αυτή τη φορά πήγαμε έως το τέλος και πήραμε αυτό που θέλαμε. Δεν χύσαμε την καρδάρα με το γάλα. Σημασία έχει ότι ο Ολυμπιακός είναι ακόμη ζωντανός. Θα δώσουμε τα πάντα για να περάσουμε κόντρα στην Άρσεναλ. Έχουμε δείξει πως αυτή η ομάδα έχει μέλλον. Σήμερα περίμενα πως θα σκοράρω. Είχα μια προαίσθηση".

Μανώλης Σάλιακας: "Όποιος έβαζε γκολ θα έπαιρνε και το παιχνίδι. Η Μπάγερν είναι μια καλή ομάδα αλλά εμείς παίξαμε καλύτερα σήμερα. Μπράβο σε όλους για τη νίκη. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε και να στοχεύουμε στην πρόκριση. Ευχαριστούμε και τον κόσμο που ήρθε να μας δει και να μας εμψυχώσει".

Δείτε το video με την αποθέωση από τον κόσμο και το ... ευχαριστώ των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού! #olyfcacademy

Posted by Olympiacos FC Academy on Tuesday, November 24, 2015


Δείτε το video από τα πανηγύρια στον πάγκο του Ολυμπιακού μετά από την ολοκλήρωση του αγώνα με την Μπάγερν! #olyfcacademy

Posted by Olympiacos FC Academy on Tuesday, November 24, 2015
TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ