CHAMPIONS LEAGUE

Αγγλικός τελικός στο Champions League μετά από 11 χρόνια!

Liverpool's Mohamed Salah, front left, duels for the ball with Tottenham's Dele Alli during the English Premier League soccer match between Liverpool and Tottenham Hotspur at Anfield stadium in Liverpool, England, Sunday, March 31, 2019. (AP Photo/Rui Vieira)
Liverpool's Mohamed Salah, front left, duels for the ball with Tottenham's Dele Alli during the English Premier League soccer match between Liverpool and Tottenham Hotspur at Anfield stadium in Liverpool, England, Sunday, March 31, 2019. (AP Photo/Rui Vieira) AP

Τότεναμ και Λίβερπουλ θα διεκδικήσουν το Champions League στον πρώτο αγγλικό εμφύλιο σε τελικό μετά από 11 χρόνια. (VIDEO)

Δύο μεγάλες ποδοσφαιρικές βραδιές ζήσαμε τα βράδια της Τρίτης (08/05) και της Τετάρτης (09/05) στο Champions League. Την πρώτη βραδιά η Λίβερπουλ κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος της 3-0 του πρώτου αγώνα και μετά τη νίκη με 4-0 να περάσει εκείνη στον τελικό της διοργάνωσης αποκλείοντας την Μπαρτσελόνα.

Την Τετάρτη ήταν η σειρά της Τότεναμ να κάνει μία μυθική ανατροπή. Ο Άγιαξ προηγήθηκε με 2-0, όμως με τρία γκολ του Λούκας Μόουρα οι "Spurs" πήραν μία τεράστια πρόκριση.

Έτσι, το βράδυ της 1ης Ιουνίου η Λίβερπουλ και η Τότεναμ θα διεκδικήσουν το τρόπαιο σε έναν αγγλικό εμφύλιο. Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά στην ιστορία του θεσμού όπου δύο ομάδες της Αγγλίας θα βρεθούν στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η προηγούμενη ήταν τη σεζόν 2007-08 όταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε αντιμετωπίσει την Τσέλσι. Τότε εκείνοι που είχαν πανηγυρίσει ήταν οι κόκκινοι του Μάντσεστερ. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε ανοίξει το σκορ στο 26' και ο Λάμπαρντ είχε φέρει το ματς στα ίσα στο 45'.

Οι ομάδες δεν έλυσαν τις διαφορές τους στην κανονική διάρκεια, αλλά ούτε και στην παράταση και έτσι χρειαστήκαμε τη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί ο Τέρι έχασε την ευκαιρία να δώσει τον τίτλο στην Τσέλσι αφού γλίστρησε στο πέμπτο πέναλτι και τελικά ο τίτλος κατέληξε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ η οποία επικράτησε με 6-5 με τον Γκιγκς να ευστοχεί και τον Φαν Ντερ Σαρ να αποκρούει το πέναλτι του Ανελκά.

Θυμηθείτε εκείνον τον τελικό

ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΓΙΑ ΔΙΠΛΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΤΕΛΙΚΟ

Την ίδια ώρα οι Άγγλοι είναι εξαιρετικά πιθανό να έχουν διπλό εμφύλιο. Φυσικά, αναφερόμαστε στον τελικό του Europa League εκεί όπου είναι εξαιρετικά πιθανό να έχουμε τελικό ανάμεσα στην Άρσεναλ και την Τσέλσι.

Η Άρσεναλ επικράτησε με 3-1 επί της Βαλένθια στον πρώτο ημιτελικό και φαντάζει ως το φαβορί για την πρόκριση, ενώ στο άλλο ζευγάρι η Τσέλσι θα φιλοξενήσει την Άιντραχτ έχοντας για όπλο της το 1-1 του πρώτου αγώνα.

Αν οι δύο αγγλικές ομάδες επιβεβαιώσουν το τίτλο του φαβορί που έχουν μετά τους πρώτους ημιτελικούς τότε θα έχουμε εμφύλιο και στο Europa League. Για την ακρίβεια θα έχουμε ένα λονδρέζικο ντέρμπι.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ