ΑΕΚ - Άγιαξ: Το κατηγορητήριο της UEFA για την Ένωση

Βαρύ είναι το κατηγορητήριο της ΑΕΚ από την UEFA για τα επεισόδια πριν την έναρξη και κατά το ημίχρονο του ματς με την Άγιαξ. Στις 13 Δεκεμβρίου συνεδριάζει η ευρωπαϊκή ομοσπονδία για την υπόθεση.

Σοβαρά επεισόδια, ακόμα και με ρίψη μολότοφ, παρατηρήθηκαν στις εξέδρες του ΟΑΚΑ πριν από την έναρξη αλλά και στο ημίχρονο του αγώνα της ΑΕΚ με τον Άγιαξ, με αποτέλεσμα επτά οπαδοί της Ένωσης και οκτώ Ολλανδοί να τραυματιστούν.

Οι θλιβερές σκηνές έκαναν το γύρο του κόσμου με εκτενείς αναφορές σε όλα τα μεγάλα ΜΜΕ του εξωτερικού.  Μπορεί η ΑΕΚ μέσω επίσημης ανακοίνωσης να καταδίκασε τις σκηνές βίας που εκτυλίχτηκαν την Τρίτη το βράδυ στο ΟΑΚΑ - τονίζοντας πως όσα έγιναν προσβάλουν την κιτρινόμαυρη ιστορία - αλλά δεν απέφυγε το βαρύ κατηγορητήριο από την UEFA.

Συγκεκριμένα στο κατηγορητήριο του "Δικεφάλου" συμπεριλαμβάνονται:

- Συμπλοκές

- Ρίψη αντικειμένων

- Φωτοβολίδες

- Εισβολή οπαδών

- Εμφάνιση παράνομου πανό

- Μπλοκάρισμα διέλευσης από διαδρόμους

Με λίγα λόγια υπάρχουν πολλές και μαζεμένες κατηγορίες, χωρίς ωστόσο να μπορεί να γίνει πρόβλεψη για την τιμωρία. Και αυτό διότι, όπως έλεγαν υψηλόβαθμα στελέχη της ΠΑΕ, "ο πειθαρχικός κώδικας της ΟΥΕΦΑ δεν είναι όπως ο ελληνικός, που η παραπομπή γίνεται για συγκεκριμένα άρθρα που επισείουν συγκεκριμένες τιμωρίες".

Αντίθετα, στο κατηγορητήριο της ομάδας του Άμστερνταμ περιλαμβάνονται ρίψη αντικειμένων και φωτοβολίδων. Παράλληλα,  υπάρχει αναλυτική έκθεση από τον Security Officer της ΟΥΕΦΑ που ήταν παρών στο ΟΑΚΑ. Πρόκειται για επιπρόσθετο του παρατηρητή όργανο, που συνήθως πηγαίνει σε παιχνίδια υψηλού κινδύνου. Η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία αναμένεται να συνεδριάσει για την υπόθεση την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου.

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

HIGHLIGHTS