CHAMPIONS LEAGUE

Μπράγκα - Γαλατάσαράι 1-2, Μάντσεστερ Γ. - Κλουζ 0-1

MURAT AKBAS
BRAGA-GALATASARY
MURAT AKBAS BRAGA-GALATASARY MURAT AKBAS

Με ανατροπή η Γαλατάσαράι νίκησε την Μπράγκα στην Πορτογαλία και προκρίθηκε στους "16", αφήνοντας 3η στην ισοβαθμία την Κλουζ, η οποία νίκησε την ManUtd μέσα στο "Ολντ Τράφορντ" (videos)

Η Γαλατάσαράι πήρε στο... νήμα την πρόκριση στους "16" του Champions League, νικώντας με 2-1 την Μπράγκα στην Πορτογαλία με ανατροπή.

Οι Τούρκοι άφησαν 3η την Κλουζ στην ισοβαθμία (10 βαθμούς), με τους Ρουμάνους να νικούν με 1-0 την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μέσα στο "Ολντ Τράφορντ".

Ο Μπουράκ Γιλμάζ ήταν αυτός που ισοφάρισε για την "Γαλατά", έτσι με 6 γκολ είναι στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερς μαζί με τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Μπράγκα - Γαλατάσαράι 1-2

Σκόρερς: 32' Μοσορό / 58' Μπουράκ Γιλμάζ,

Γήπεδο: "Estádio Municipal", Μπράγκα

Διαιτητής: Νικόλα Ριτσόλι (Ιταλία)

Η Μπράγκα ξεκίνησε το ματς πολύ καλά, πιέζοντας τους Τούρκους και η υπεροχή της καρποφόρησε στο 32', όταν και άνοιξε το σκορ με το σουτ του Μάρσιο Μοσορό από το ημικύκλιο της περιοχής.

Η ομάδα της Πόλης ισοφάρισε στο 58' με την κεφαλιά του Μπουράκ Γιλμάζ από την σέντρα του Νορντίν Αμραμπάτ.

Ο διεθνής Τούρκος στράικερ σκόραρε για 6η φορά στην διοργάνωση και έφτασε τον Κριστιάνο Ρονάλντο στην κορυφή του πίνακα των σκόρερς.

Η μεγάλη ανατροπή για την "Γαλατά" ολοκληρώθηκε με τον Αϊντίν Γιλμάζ να κάνει το 1-2 με κοντινό πλασέ στο 79', σκοράροντας σε κενό τέρμα μετά το σουτ του Φελίπε Μέλο και την απόκρουση του Κουίμ.

ΜΠΡΑΓΚΑ: Κουίμ, Λεάντρο Σαλίνο, Νούνο Κοέλιο, Πάουλο Βινίσιους, Ετσιετζίλε, Κουστόντιο (79' Ούγκο Βιάνα), Ρούμπεν Αμορίμ, Μοσορό, Αλάν, Ισμαΐλι, Έντερ (86' Καρλάο).

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ: Μουσλέρα, Εμπουέ, Σεμίχ Καγιά, Νουνκέ, Ριέρα, Φελίπε Μέλο, Σελτσούκ Ινάν, Χαμίτ Αλτιντόπ (46' Αϊντίν Γιλμάζ), Εμρέ Τσολάκ (69' Ουμούτ Μπουλούτ), Μπουράκ Γιλμάζ, Ελμάντερ (46' Αμραμπάτ).

Μπράγκα - Γαλατάσαράι 1-2, Μάντσεστερ Γ. - Κλουζ 0-1

Μάντσεστερ Γ. - Κλουζ 0-1

Σκόρερ: 56' Λουίζ Αλμπέρτο

Γήπεδο: "Ολντ Τράφορντ", Μάντσεστερ

Διαιτητής: Ντανιέλε Ορσάτο (Ιταλία)

Με το καταπληκτικό σουτ του Λουίς Αλμπέρτο άνοιξε το σκορ η Κλουζ στο "θέατρο των ονείρων", με τον Ραφαέλ Μπάστος να είναι αυτός που τροφοδότησε τον συμπατριώτη του (Βραζιλιάνοι).

Οι Ρουμάνοι πήραν το "διπλό" στο Μάντσεστερ, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό, καθώς η Γαλατάσαράι του άφησε τρίτους στην ισοβαθμία.

MANUTD: Ντε Χέα, Φιλ Τζόουνς, Γούτον, Σμόλινγκ, Μπούτνερ, Κλέβερλι (45' Σκόουλς), Πάουελ (73' Μακέντα), Γκιγκς (86' Φλέτσερ), Γουέλμπεκ, Ρούνεϊ, Χαβιέρ Ερνάντες.

ΚΛΟΥΖ: Φελγκέιρας, Ίβο Πίντο, Ρικάρντο Καντού, Πίκολο, Ράντα, Λουίς Αλμπέρτο, Ρούι Πέδρο (71' Αγκιρεγκαράι), Μουρεσάν, Καμόρα, Ραφαέλ Μπάστος (78' Μαφτέι), Σουγκού (92' Καπετάνος).

MANCHESTER, ENGLAND - DECEMER 05:  Danny Welbeck of Manchester United competes with Cadu of CFR 1907 Cluj during the UEFA Champions League Group H match between Manchester United and CFR 1907 Cluj at Old Trafford on December 5, 2012 in Manchester, England. (Photo by Laurence Griffiths/Getty Images)
MANCHESTER, ENGLAND - DECEMER 05: Danny Welbeck of Manchester United competes with Cadu of CFR 1907 Cluj during the UEFA Champions League Group H match between Manchester United and CFR 1907 Cluj at Old Trafford on December 5, 2012 in Manchester, England. (Photo by Laurence Griffiths/Getty Images) GETTY IMAGES

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 12 (9-6)

2. Γαλατάσαράι 10 (7-6)

3. Κλουζ 10 (9-7)

4. Μπράγκα 3 (7-13)

Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΡΕΡΣ

6 γκολ

Μπουράκ Γιλμάζ (Γαλατάσαράι)

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

5 γκολ

Οσκάρ (Τσέλσι)

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

Αλάν (Μπράγκα)

4 γκολ

Κώστας Μήτρογλου (Ολυμπιακός)

Ζόνας (Βαλένθια)

Ρομπέρτο Σολδάδο (Βαλένθια)

Κλάας-Γιαν Χούντελααρ (Σάλκε)

Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Ντόρτμουντ)

Ουίλιαν (Σαχτάρ)

3 γκολ

Φάμπιο Κουαλιαρέλα (Γιουβέντους)

Ρουί Πέδρο (Κλουζ)

Κλαούντιο Πισάρο (Μπάγερν)

Εσεκιέλ Λαβέτσι (Παρί ΣΖ)

Ρόμπιν φαν Πέρσι (ManUtd)

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

Γιώργος Σαμαράς (Σέλτικ)

Τόμας Μίλερ (Μπάγερν)

Λουίζ Αντριάνο (Σαχτάρ)

Λούκας Ποντόλσκι (Άρσεναλ)

Χαβιέρ Ερνάντες (ManUtd)

Χουάν Μανουέλ Μάτα (Τσέλσι)

Φερνάντο Τόρες (Τσέλσι)

Μάρκο Ρόις (Ντόρτμουντ)

Αρτούρο Βιντάλ (Γιουβέντους)

Σοφιάν Φεγκουλί (Βαλένθια)

Τζάκσον Μαρτίνες (Πόρτο)

Ελιζέου (Μάλαγα)

Σιμ ντε Γιόνγκ (Άγιαξ)

Μπράγκα - Γαλατάσαράι 1-2

Μάντσεστερ Γ. - Κλουζ 0-1

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ