CHAMPIONS LEAGUE

Μπαρτσελόνα - ΜΠΑΤΕ 4-0, Πλζεν - Μίλαν 2-2

Barcelona's forward Andreu Fontas (R) vies with Bate's midfielder Dmitri Baga (L) during the Champions League football match between FC Barcelona and Bate Borissov at the Camp Nou stadium in Barcelona on December 6, 2011. AFP PHOTO/LLUIS GENE (Photo credit should read LLUIS GENE/AFP/Getty Images)
Barcelona's forward Andreu Fontas (R) vies with Bate's midfielder Dmitri Baga (L) during the Champions League football match between FC Barcelona and Bate Borissov at the Camp Nou stadium in Barcelona on December 6, 2011. AFP PHOTO/LLUIS GENE (Photo credit should read LLUIS GENE/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Η Μπαρτσελόνα νίκησε με 4-0 την ΜΠΑΤΕ, ενώ η Μίλαν έμεινε στο 2-2 με την Βικτόρια στο Πλζεν (videos)

Η Μπαρτσελόνα με τα... δεύτερα, νίκησε με 4-0 την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ στο "Καμπ Νόου", ενώ η Μίλαν έμεινε στο 2-2 με την Βικτόρια στο Πλζεν.

Αλεσάντρε Πάτο και Ρομπίνιο σκόραραν για τους "ροσονέρι", αλλά οι Ιταλοί δέχτηκαν δύο γκολ στα τελευταία λεπτά, ενώ για τους "μπλαουγκράνα" σκόραραν οι Σέρχιο Ρομπέρτο, Μοντόγια και Πέδρο (2).

Μπαρτσελόνα - ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ 4-0

Σκόρερς: 35' Σέρχι Ρομπέρτο, 60' Μοντόγια, 63' και 89' Πέδρο

Γήπεδο: "Καμπ Νόου", Βαρκελώνη

Διαιτητής: Ίστβαν Βαντ (Ουγγαρία)

Στην 2η εμφάνισή του στο Champions League και την πρώτη του ως βασικός, ο Σέρχι Ρομπέρτο σκόραρε, κάνοντας το 1-0 την Μπαρτσελόνα στο 35', με το πρώτο γκολ της καριέρας του.

Ο 19άχρονος Ισπανός μέσος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κοντινό πλασέ, έπειτα από πάσα του Τιάγκο Αλκάνταρα στον Πέδρο, την οποία έκοψαν οι αμυντικοί, αλλά στρώθηκε στον Σέρχι Ρομπέρτο.

Το δεύτερο γκολ ήρθε στο 60' με το σουτ του Μαρτίν Μοντόγια μέσα από την περιοχή, με τον 20άχρονο Ισπανό δεξιό μπακ να σκοράρει επίσης για πρώτη φορά με την φανέλα της "Μπάρτσα".

Τρία λεπτά αργότερα ο Μοντόγια έκανε την ασίστ για το 3-0, το οποίο έκανε ο Πέδρο σκοράροντας με καταπληκτικό "τακουνάκι", ενώ ο τελευταίος στο 89' με πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό 4-0.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Χοσέ Πίντο, Μοντόγια, Μπάρτρα, Φοντάς, Μάξουελ, Χόναταν ντος Σάντος (58' Μουνιέσα), Τιάγκο Αλκάνταρα, Σέρχι Ρομπέρτο (79' Ριβερόλα), Ραφίνια (70' Ζεράρ Ντεουλοφέου), Πέδρο, Κουένκα.

ΜΠΑΤΕ: Γκούτορ, Γιούρεβιτς, Φιλιπένκο, Σίμιτς, Μπορντάτσεβ, Παβλόβ (64' Γκορντεϊτσούκ), Βολόντκο, Λιχταρόβιτς (67' Ολεχνόβιτς), Μπάγκα, Κοντσεβόι, Ρενάν Μπρεσάν (77' Κέζμαν).

Βικτόρια Πλζεν - Μίλαν 2-2

Σκόρερς: 89' Μπίστρον, 93' Ντούρις / 47' Πάτο, 48' Ρομπίνιο

Γήπεδο: "Σίνοτ Τιπ Αρένα", Πράγα

Διαιτητής: Γουΐλιαμ Κόλουμ (Σκωτία)

Μετά το 0-0 στο πρώτο ημίχρονο, η Μίλαν έδειξε να "καθαρίζει" το ματς στα πρώτα λεπτά του δευτέρου, με το βραζιλιάνικο επιθετικό δίδυμο να σκοράρει.

Ο Πάτο άνοιξε το σκορ στο 47' περνώντας και τον αντίπαλο τερματοφύλακα, Μάρεκ Τσεχ, μετά από την πάσα του Ρομπίνιο με το στήθος, ενώ στο 48' οι ρόλοι άλλαξαν και σε αντεπίθεση σκόραρε ο Ρομπίνιο από ασίστ του Πάτο.

Οι γηπεδούχοι όμως μείωσαν στο 89' με τον Ντάβιντ Μπίστρον και ισοφάρισαν στο 93' με τον Ντούρις, έτσι ολοκλήρωσαν χαρούμενοι το CL και πλέον θα συνεχίσουν στο Europa League.

ΠΛΖΕΝ: Μάρεκ Τσεχ, Ράιτοραλ, Μπιστρόν, Τσιζόβσκι, Λιμπέρσκι, Γιράτσεκ (28' Γιράτσεκ), Χόρβατ, Κόλαρ (67' Ντούρις), Πετρζέλα, Πίλαρ (84' Χόρα), Μπάκος.

ΜΙΛΑΝ: Αμέλια, Ντε Στσίλιο, Μεξές, Μπονέρα, Ταΐβο (90' Τζαμπρότα), Αμπροζίνι, Εμάνιουελσον, Νοτσερίνο (40' Τιάγκο Σίλβα), Ζέεντορφ, Πάτο, Ρομπίνιο (81' Κριστάντε).

Η τελική βαθμολογία

1. Μπαρτσελόνα 16 (20-4)

2. Μίλαν 9 (11-8)

4. Βικτόρια Πλζεν 5 (4-11)

3. ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ 2 (2-14)

Ο πίνακας των σκόρερς

6 γκολ

Μάριο Γκόμεθ (Μπάγερν)

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

5 γκολ

Ρομπέρτο Σολδάδο (Βαλένθια)

4 γκολ

Σεϊντού Ντουμπιά (ΤΣΣΚΑ)

Αλεξάντερ Φράι (Βασιλεία)

Πέδρο (Μπαρτσελόνα)

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Μίλαν)

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

Έντισον Καβάνι (Νάπολι)

Χουλκ (Πόρτο)

3 γκολ

Ντιντιέ Ντρογκμπά (Τσέλσι)

Ρόμπιν φαν Πέρσι (Άρσεναλ)

Νταβίντ Βίγια (Μπαρτσελόνα)

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

Ζόνας (Βαλένθια)

Μουσά Σο (Λιλ)

Αΐλτον (ΑΠΟΕΛ)

Φάμπιαν Φράι (Βασιλεία)

Αντρέ Αγιού (Μαρσέιγ)

Ρομάν Σιροκόβ (Ζενίτ)

Λουΐζ Αντριάνο (Σαχτάρ)

Μπαρτσελόνα - ΜΠΑΤΕ 4-0

Πλζεν - Μίλαν 2-2

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ