CHAMPIONS LEAGUE

Μπαρτσελόνα - Μίλαν 2-2, Πλζεν - ΜΠΑΤΕ 1-1

AC Milan's Brazilian defender Thiago Silva (R) celebrates with AC Milan's Brazilian forward Pato (L) after scoring during their Champions League football match Barcelona vs AC Milan on September 13, 2011 at the Camp Nou stadium in Barcelona. AFP PHOTO/ JOSEP LAGO (Photo credit should read JOSEP LAGO/AFP/Getty Images)
AC Milan's Brazilian defender Thiago Silva (R) celebrates with AC Milan's Brazilian forward Pato (L) after scoring during their Champions League football match Barcelona vs AC Milan on September 13, 2011 at the Camp Nou stadium in Barcelona. AFP PHOTO/ JOSEP LAGO (Photo credit should read JOSEP LAGO/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Η Μίλαν προηγήθηκε με τον Πάτο στο 1', η Μπαρτσελόνα έκανε ανατροπή, αλλά οι Ιταλοί πήραν ισοπαλία με 2-2 χάρη σε γκολ του Τιάγκο Σίλβα στο 92' (videos)

Με γκολ του Τιάγκο Σίλβα ΣΤΟ 92' η Μίλαν πήρε ισοπαλία με 2-2 από την Μπαρτσελόνα μέσα στο "Καμπ Νόου", ενώ στο άλλο ματς του ομίλου Βικτόρια Πλζεν και ΜΠΑΤΕ έμειναν στο 1-1.

Ο Αλεσάντρε Πάτο πέτυχε το πρώτο γκολ του Champions League ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 1ο λεπτό, η ανατροπή ήρθε με τέρματα των Πέδρο και Βίγια για τους "μπλαουγκράνα", αλλά ο Τιάγκο Σίλβα στο 92' διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Μπαρτσελόνα - Μίλαν 2-2

Σκόρερς: 36' Πέδρο, 50' Βίγια / 1' Πάτο, 92' Τιάγκο Σίλβα

Γήπεδο: "Καμπ Νόου", Βαρκελώνη

Διαιτητής: Μάρτιν Άτκινσον (Αγγλία)

Μόλις 24'' χρειάστηκε ο Αλεσάντρε Πάτο για να ανοίξει το σκορ στο "Κάμπ Νόου" για την Μίλαν και πετύχει το πρώτο γκολ της φετινής διοργάνωσης.

Ο Βραζιλιάνος βγήκε στην αντεπίθεση με εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια και νίκησε στο "τετ-α-τετ" τον Βίκτορ Βαλντές, περνώντας την μπάλα κάτω από τα πόδια του Ισπανού πορτιέρο για το 0-1.

Αυτό είναι το 5ο πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία του Champions League, με πρώτο αυτό του Μακάι μετά από 11'' το 2007 για την Μπάγερν κόντρα στην Ρεάλ (του Πάτο το γρήγορο σε πρεμιέρα).

Η απάντηση της Μπαρτσελόνα ήρθε στο 36' με τον Πέδρο να πλασάρει ουσιαστικά σε κενό τέρμα, έπειτα από προσπάθεια και ασίστ του Μέσι από αριστερά, με την άμυνα της Μίλαν να... κοιμάται.

Λίγο νωρίτερα ο Αργεντινός είχε δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ, ενώ ο Αντρές Ινιέστα λίγο μετά το 1-1 τραυματίστηκε (μπήκε ο Φάμπρεγκας) και θα μείνει σχεδόν έναν μήνα εκτός.

Στο 50' με εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ ο Νταβίντ Βίγια ολοκλήρωσε την ανατροπή για την Μπαρτσελόνα, στέλνοντας την μπάλα στο δεξί "παραθυράκι" του Αμπιάτι για το 2-1.

Η Μίλαν τελικά κατάφερε να φύγει με τον βαθμό από το "Καμπ Νόου", καθώς ισοφάρισε σε 2-2 στο 92' ο Τιάγκο Σίλβα με κεφαλιά από κόρνερ του Ζέεντορφ.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βίκτορ Βαλντές, Ντανιέλ Άλβες, Μπουσκέτς, Μαστσεράνο, Αμπιντάλ, Κεϊτά (67' Πουγιόλ), Τσάβι, Ινιέστα (39' Φάμπρεγκας), Πέδρο, Μέσι, Βίγια (84' Άφελαϊ).

ΜΙΛΑΝ: Αμπιάτι, Αμπάτε, Τιάγκο Σίλβα, Νέστα, Τζαμπρότα, Φαν Μπόμελ (77' Ακουϊλάνι), Νοτσερίνο, Μπόατενγκ (33' Αμπροζίνι), Ζέεντορφ, Κασάνο (62' Εμάνιουελσον), Πάτο.

Βικτόρια Πλζεν - ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ 1-1

Σκόρερς: 45'+1 Μπάκος / 69' Ρενάν Μπρεσάν

Γήπεδο: "Σίνοτ Τιπ Αρένα", Πράγα

Διαιτητής: Λοράν Ντουαμέλ (Γαλλία)

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου η Βικτόρια Πλζεν πέτυχε το παρθενικό της γκολ στο Champions League με τον Μάρεκ Μπάκος.

Ο 28άχρονος Τσέχος επιθετικός άνοιξε το σκορ με κοντινό πλασέ, έπειτα από την έξυπνη πάσα του Πετρ Γιράτσεκ.

Η ισοφάριση για τους Λευκορώσους ήρθε στο 69' με τον Ρενάν Μπρεσάν να βγαίνει τετ-α-τετ με τον Μάρεκ Τσεχ και να τον νικά για το 1-1.

ΠΛΖΕΝ: Μάρεκ Τσεχ, Ραϊτόραλ, Μπίστρον, Τσισόβσκι, Λιμπέρσκι (78' Τραπ), Γιράτσεκ, Περτσέλα (69' Ντούρις), Κόλαρ, Χόρβατ, Πίλαρ (88' Χόρα), Μπάκος.

ΜΠΑΤΕ: Γκούτορ, Μπάγκα, Φιλιπένκο, Σίμιτς, Μπορντάτσεβ, Ολεχνόβιτς, Ρούντικ, Α. Βολόντκο, Ρενάν Μπρεσάν (71' Κοντσεβόι), Γκορντέιτσουκ (83' Μ. Βολόντκο), Κέζμαν (75' Άλεξ).

Μπαρτσελόνα - Μίλαν 2-2 (highlights)

Μπαρτσελόνα - Μίλαν 2-2 (extended highlights)

Βικτόρια Πλζεν - ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ 1-1 (highlights)

Μπαρτσελόνα - Μίλαν 2-2 (goals)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ