CHAMPIONS LEAGUE

Μίλαν - Σέλτικ 2-0, Μπαρτσελόνα - Άγιαξ 4-0

Μίλαν - Σέλτικ 2-0, Μπαρτσελόνα - Άγιαξ 4-0

Με χατ-τρικ του Μέσι η Μπαρτσελόνα επικράτησε με 4-0 του Άγιαξ, ενώ με μεγάλη δόση τύχης η Μίλαν νίκησε με 2-0 την ανώτερη, Σέλτικ (videos)

Ο Λιονέλ Μέσι έγινε ο πρώτος στην ιστορία του Champions League που πετυχαίνει 4η φορά χατ-τρικ (27ο στην καριέρα του), με το οποίο οδήγησε την Μπαρτσελόνα στην άνετη επικράτηση με 4-0 επί του Άγιαξ στο "Καμπ Νόου".

Το άλλο τέρμα των "μπλαουγκράνα" το πέτυχε ο Ζεράρ Πικέ, ενώ αυτή ήταν η πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων στην ιστορία των ευρωπαϊκών διοργανώσεων!

Με νίκη ξεκίνησε και η Μίλαν, επικρατώντας με 2-0 της Σέλτικ στο Μιλάνο, αλλά με μεγάλη δόση τύχης, καθώς οι Σκωτσέζοι ήταν καλύτεροι.

Celtic Glasgow's Greek forward Giogios Samaras reacts during the Champions League football match between AC Milan and Celtic Glasgow,  on September 18, 2013 in San Siro Stadium in Milan. AFP PHOTO / OLIVIER MORIN        (Photo credit should read OLIVIER MORIN/AFP/Getty Images)
Celtic Glasgow's Greek forward Giogios Samaras reacts during the Champions League football match between AC Milan and Celtic Glasgow, on September 18, 2013 in San Siro Stadium in Milan. AFP PHOTO / OLIVIER MORIN (Photo credit should read OLIVIER MORIN/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Μπαρτσελόνα - Άγιαξ 4-0

Σκόρερς: 22', 55' και 75' Μέσι, 69' Πικέ

Γήπεδο: "Καμπ Νόου", Βαρκελώνη

Διαιτητής: Σβέιν Όντβαρ Μόεν (Νορβηγία)

Ο Λιονέλ Μέσι πέτυχε το πρώτο γκολ της βραδιάς (και στα 8 ματς), ανοίγοντας στο 22' το σκορ για την Μπαρτσελόνα με απευθείας εκτέλεση φάουλ, με την μπάλα να χτυπά στο δεξί δοκάρι του Φερμίρ και στην συνέχεια να καταλήγει στα δίχτυα του διεθνή Ολλανδού πορτιέρο.

Ο Αργεντινός άσος σκόραρε για δεύτερη φορά στο 55' και συμπλήρωσε το χατ-τρικ του στο 75' για το 4-0 (62ο γκολ στο Champions League), ενώ στο 69' είχε σκοράρει και ο Ζεράρ Πικέ.

Δύο λεπτά μετά το 4-0 ο Άγιαξ κέρδισε πέναλτι, ο Σίγκθορσον εκτέλεσε και ο Βίκτορ Βαλντές απέκρουσε, διατηρώντας ανέπαφη την εστία του.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βίκτορ Βαλντές, Ντάνι Άλβες, Πικέ (80' Μπάρτρα), Μαστσεράνο, Αντριάνο, Μπουσκέτς, Φάμπρεγκας (72' Τσάβι), Ινιέστα, Αλέξις Σάντσες, Νεϊμάρ (72' Πέδρο), Μέσι.

ΑΓΙΑΞ: Φερμίρ, Φαν Ράιν Ντενσβίλ, Μόισαντερ (73' Φαν ντερ Χουρν), Μπλιντ (78' Σένε), Κρίστιαν Πόουλσεν, Ντουάρτε, Σιμ ντε Γιόνγκ (59' Σερέρο), Μπόγιαν, Μπόιλεσεν, Σίγκθορσον.

*χαμένο πέναλτι 77' Σίγκθορσον

Μίλαν - Σέλτικ 2-0, Μπαρτσελόνα - Άγιαξ 4-0

Μίλαν - Σέλτικ 2-0

Σκόρερς: 82' αυτ. Ισαγκίρε, 86' Μουντάρι

Γήπεδο: "Σαν Σίρο", Μιλάνο

Διαιτητής: Βόλφγκανγκ Σταρκ (Γερμανία)

Η Σέλτικ δεν εκμεταλλεύτηκε την ανωτερότητά της (μία καλή ευκαιρία ο Σαμαράς και πολλά κόρνερ για τους φιλοξενούμενους) και στο 82' η Μίλαν με ένα τυχερό γκολ κατάφερε να ανοίξει το σκορ.

Ο Κριστιάν Σαπάτα σούταρε από μακριά, η μπάλα πήγαινε σίγουρα άουτ, αλλά έβαλε την κόντρα ο Ισαγκίρε και τελικά κατέληξε στα δίχτυα του Φόρστερ (χρεώθηκε αυτογκόλ του Ισαγκίρε).

Στο 86' ο Άγγλος πορτιέρο απέκρουσε εκτέλεση φάουλ του Μπαλοτέλι, αλλά ο Μουντάρι πήρε το... ριμπάουντ και σκόραρε για το τελικό 2-0.

ΜΙΛΑΝ: Αμπιάτι, Τζακάρντο, Σαπάτα, Μεξές, Κονστάν (76' Ρομπίνιο), Νάιτζελ ντε Γιόνγκ, Νοτσερίνο, Μουντάρι, Μπίρσα (63' Εμάνιουελσον), Μάτρι (87' Πόλι), Μπαλοτέλι.

ΣΕΛΤΙΚ: Φόρστερ, Φαν Ντάικ, Λούστιγκ, Άμπροουζ, Ισαγκίρε, Μάθιους (75' Μπούριχτερ), Μουλγκρού (89' Μπιτόν), Σκοτ Μπράουν, Κόμονς (77' Πούκι), Στόουκς, Σαμαράς.

Μίλαν - Σέλτικ 2-0, Μπαρτσελόνα - Άγιαξ 4-0

Μπαρτσελόνα - Άγιαξ 4-0

Μίλαν - Σέλτικ 2-0

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ