CHAMPIONS LEAGUE

Σαχτάρ - ΑΠΟΕΛ 1-1, Ζενίτ - Πόρτο 3-1

Σαχτάρ - ΑΠΟΕΛ 1-1, Ζενίτ - Πόρτο 3-1

Το ΑΠΟΕΛ πήρε ισοπαλία με 1-1 από την Σαχτάρ στο Ντόνετσκ και έμεινε μόνο στην κορυφή, ενώ Ζενίτ νίκησε με 3-1 την Πόρτο στην Αγία Πετρούπολη (videos)

Το ΑΠΟΕΛ προηγήθηκε με τον Τρίτσκοβσκι μέσα στο Ντόνετσκ, αλλά τελικά αρκέστηκε με τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) κόντρα στην Σαχτάρ.

Η Πόρτο βρέθηκε και αυτή μπροστά στο σκορ στην Αγία Πετρούπολη, αλλά η Ζενίτ επικράτησε τελικά με 3-1, έχοντας πρωταγωνιστή τον Ρομάν Σιροκόβ με δύο γκολ.

Οι "δράκοι" προηγήθηκαν με γκολ οφ-σάιντ του Χάμες Ροντρίγκες, αλλά έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Φουσίλε πριν το τέλος του ημιχρόνου και δεν κατάφεραν να αποφύγουν την ήττα.

Σαχτάρ - ΑΠΟΕΛ 1-1

Σκόρερς: 64' Ζάντσον / 61' Τρίτσκοβσκι

Γήπεδο: "Ντόνμπας Αρένα", Ντόνετσκ

Διαιτητής: Ρόμπερτ Σέργκενχοφερ (Αυστρία)

Στο 60' ο Τσιζόβ έχασε καταπληκτική ευκαιρία σε κενό τέρμα και με αυτήν η Σαχτάρ είχε 19 σουτ με το ΑΠΟΕΛ να έχει μόλις 2.

Ένα λεπτό όμως αργότερα ο Τρίτσκοβσκι άνοιξε το σκορ για τους Κύπριους, με τον Σκοπιανό να αλλάζει καταπληκτικά την μπάλα με τον Χαραλαμπίδη, να μπαίνει στην περιοχή και με δεξί πλασέ να κάνει το 0-1.

Η απάντηση όμως των Ουκρανών ήταν άμεση, καθώς στο 64' ο Ζάντσον ισοφάρισε με σουτ μέσα από την περιοχή μετά από φάση διαρκείας.

Η Σαχτάρ γενικά κυριάρχησε στο ματς, χάνοντας πάρα πολλές ευκαιρίες, ενώ 7 επεμβάσεις είχε ο Διονύσης Χιώτης.

ΣΑΧΤΑΡ: Ρίμπκα, Σρνα, Κούτσερ, Τσιζόβ, Ρατ, Χούμπσμαν, Ουΐλιαν, Άλεξ Τεϊσέιρα (65' Ντόουγκλας Κόστα), Μχιταριάν, Ζάντσον (81' Εντουάρντο), Λουΐζ Αντριάνο (76' Σελέζνεβ).

ΑΠΟΕΛ: Χιώτης, Πουρσαϊτίδης, Ολιβέιρα, Γιάχιτς (58' Μαρσίνιο), Πάουλο Ζόρζε, Νούνο Μοράις, Ουΐλιαμ Μποαβεντούρα, Μαντούκα (7' Χαραλαμπίδης), Έλιο Πίντο, Αΐλτον (77' Εστέμπαν Σολάρι), Τρίτσκοβσκι.

Ζενίτ - Πόρτο 3-1

Σκόρερς: 20' και 63' Σιροκόβ, 72' Ντάνι / 10' Χάμες Ροντρίγκες

Γήπεδο: "Πετρόβσκι", Αγία Πετρούπολη

Διαιτητής: Χάουαρντ Γουέμπ (Αγγλία)

Στο 10' η Πόρτο άνοιξε το σκορ με τον Χάμες Ροντρίγκες να πλασάρει από κοντά σε κενό τέρμα, αλλά το γκολ δεν έπρεπε να μετρήσει, καθώς ο Κολομβιανός ήταν σε θέση οφ-σάιντ όταν του έκανε την πάσα ο Χουλκ.

Η φάση ξεκίνησε από την καταπληκτική μπαλιά του Φερνάντο Μπελούστσι, ο οποίος βρήκε τον Χουλκ από δεξιά, ο Βραζιλιάνος μπήκε στην περιοχή και αφού ταλαιπώρησε την άμυνα έδωσε... έτοιμο γκολ στον Χάμες Ροντρίγκες.

Η απάντηση από τους Ρώσους ήρθε στο 20' με τον Ρομάν Σιροκόβ να σκοράρει με σουτ μέσα από την περιοχή, κάνοντας το 1-1 μετά από την σέντρα του Βικτόρ Φαϊζούλιν από δεξιά και την απόκρουση του Έλτον.

Στο 24' ο τερματοφύλακας της Ζενίτ, Ιγκόρ Μαλαφέεβ, απέκρουσε το σουτ του Άλβαρο Περέιρα και πριν καταλήξει κόρνερ η μπάλα χτύπησε και στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 45'+2 η Πόρτο έμεινε με 10 παίκτες, καθώς αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα ο Χόρχε Φουσίλε, καθώς ο Ουρουγουανός χρησιμοποίησε το χέρι για να κοντρολάρει την μπάλα.

Το δεύτερο ημίχρονο

Η Ζενίτ ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με ένα σουτ στο δοκάρι από τον Κερζακόβ στο 49', ενώ ένα λεπτό αργότερα τον Ρώσο στράικερ πρόλαβε ο Έλτον σε τετ-α-τετ.

Στο 60' ο Κερζακόβ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ δεν μέτρησε λανθασμένα, καθώς ο βοηθός διαιτητή έκρινε πως ο σκόρερ ήταν οφ-σάιντ όταν ο Σιροκόβ έκανε την σέντρα σουτ, αλλά δεν ήταν έτσι.

Ο Ρομάν Σιροκόβ όμως στο 63' σκόραρε και το μέτρησε κανονικά, δίνοντας με εξαιρετικό γυριστό σουτ προβάδισμα στην Ζενίτ με 2-1.

Ο Ντάνι στο 72' με πλασέ σχεδόν πάνω στην γραμμή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Πόρτο για το 3-1, έπειτα από προσπάθεια του Κερζακόβ από δεξιά.

ΖΕΝΙΤ: Μαλαφέεβ, Ανιουκόβ, Χουμπότσαν, Λόμπερτς, Κρίσιτο, Ντενισόβ, Ζιριανόβ (86' Χούστι), Σιροκόβ, Φαϊζούλιν, Ντάνι, Κερζακόβ (90' Μπουχαρόβ).

ΠΟΡΤΟ: Έλτον, Φουσίλε, Ρολάντο, Οταμέντι, Άλβαρο Περέιρα, Φερνάντο, Ζοάο Μοουτίνιο, Μπελούστσι (72' Ντεφούρ), Χάμες Ροντρίγκες (46' Σόουζα), Χουλκ, Κλέμπερ (33' Σιλβέστρε Βαρέλα).

*κόκκινη 45'+2 Φουσίλε

Η βαθμολογία

1. ΑΠΟΕΛ 4 (3-2)

2. Ζενίτ 3 (4-3)

3. Πόρτο 3 (3-4)

4. Σαχτάρ 1 (2-3)

Ο πίνακας των σκόρερς

3 γκολ

Αλεξάντερ Φράι (Βασιλεία)

2 γκολ

Αντρέ Αγιού (Μαρσέιγ)

Ντάνι Γουέλμπεκ (ManUtd)

Μάριο Γκόμεθ (Μπάγερν)

Έντισον Καβάνι (Νάπολι)

Πέδρο (Μπαρτσελόνα)

Ρομάν Σιροκόβ (Ζενίτ)

Φάμπιαν Φράι (Βασιλεία)

Νταβίντ Βίγια (Μπαρτσελόνα)

Μουσά Σο (Λιλ)

Σεϊντού Ντουμπιά (ΤΣΣΚΑ)

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

Σαχτάρ - ΑΠΟΕΛ 1-1 (highlights)

Ζενίτ - Πόρτο 3-1 (highlights)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ