CHAMPIONS LEAGUE

Σπαρτάκ - Μπαρτσελόνα 0-3, Μπενφίκα - Σέλτικ 2-1

Σπαρτάκ - Μπαρτσελόνα 0-3, Μπενφίκα - Σέλτικ 2-1

Η Μπαρτσελόνα εξασφάλισε την πρόκριση στους "16" νικώντας 3-0 την Σπαρτάκ στην Μόσχα με δύο γκολ του Μέσι που έφτασε τα 80. Η Μπενφίκα νίκησε 2-1 την Σέλτικ και έμεινε ζωντανή, ενώ ο Σαμαράς σκόραρε και στο 3ο εκτός έδρας ματς (videos)

Απογευματινός περίπατος για την Μπαρτσελόνα στην Μόσχα, καθώς νίκησε με 3-0 την Σπαρτάκ μέσα στο "Λουζνίκι".

Με αυτήν την νίκη η "Μπάρτσα" εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκριση στους "16" του Champoions League, ενώ εξασφάλισε αργότερα και την πρώτη θέση μετά την νίκη της Μπενφίκα (2-1) επί της Σέλτικ.

Ο Γιώργος Σαμαράς ισοφάρισε σκοράροντας και στο 3ο εκτός έδρας ματς της ομάδας του, αλλά αυτή δεν κατάφερε να πάρει ισοπαλία που θα σήμαινε πρόκριση.

Η Μπενφίκα έφτασε την Σέλτικ στους 7 βαθμούς, έχοντας πλεονέκτημα πλέον στην ισοβαθμία, αλλά παίζει στην Βαρκελώνη την τελευταία αγωνιστική.

Όσον αφορά στον Λιονέλ Μέσι, έφτασε τα 80 γκολ στο 2012 και θέλει άλλα 5 για να πιάσει τον Γκερτ Μίλερ, ο οποίος έχει το... παγκόσμιο ρεκόρ με 85 τέρματα.

Σπαρτάκ Μ. - Μπαρτσελόνα 0-3

Σκόρερς: 16' Ντάνι Άλβες, 27' και 39' Μέσι

Γήπεδο: "Λουζνίκι", Μόσχα

Διαιτητής: Ίβαν Μπέμπεκ (Κροατία)

Στο 16ο λεπτό ο Ντάνι Άλβες άνοιξε το σκορ στην Μόσχα με εξαιρετικό διαγώνιο σουτ στην κίνηση, ενώ ανέλαβε δράση από εκεί και έπειτα ο Λιονέλ Μέσι.

Ο Αργεντινός πριν το ημίχρονο σκόραρε δύο φορές και διαμόρφωσε το τελικό 0-3. Στο 27' μετά από κόντρα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ντίκαν με "σκαστό" πλασέ και στο 39' αφού πέρασε και τον Ρώσο πορτιέρο από πάσα του Πέδρο.

ΣΠΑΡΤΑΚ: Ντίκαν, Μακέεβ, Ινσαουράλδε, Σούχι, Ντμίτρι Κουμπαρόβ, Ραφαέλ Καριόκα (75' Μπριζγκάλοβ), Σέλστρεμ, Χουράδο, Κιρίλ Κομπαρόβ (63' Ουελίτον), Άρι, Εμενίκε (64' Ανανίτζε).

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βίκτορ Βαλντές, Ντάνι Άλβες, Πικέ, Μαστσεράνο, Τζόρντι Άλμπα (87' Μαρτίν Μοντόγια), Μπουσκέτς, Τσάβι (81' Σονγκ), Φάμπρεγκας, Πέδρο (85' Ντεουλοφέου), Ινιέστα, Μέσι.

Σπαρτάκ - Μπαρτσελόνα 0-3, Μπενφίκα - Σέλτικ 2-1

Μπενφίκα - Σέλτικ 2-1

Σκόρερς: 7' Όλα Τζον, 71' Γκαράι / 32' Σαμαράς

Γήπεδο: "Εστάντιο ντα Λουζ", Λισαβόνα

Διαιτητής: Βίκτορ Κασάι (Ουγγαρία)

Μόλις στο 7ο λεπτό η Μπενφίκα άνοιξε το σκορ με το πλασέ του Όλα Τζον μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να φτάνει στα πόδια του μετά από κόντρες στην σέντρα του Σάλβιο από δεξιά.

Ο Γιώργος Σαμαράς απάντησε για την Σέλτικ με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι από εκτέλεση κόρνερ, με τον Έλληνα άσο να σκοράρει και στο 3ο εκτός έδρας ματς της ομάδας του στην διοργάνωση.

Η Σέλτικ με ισοπαλία εξασφάλιζε πρόκριση, αλλά τελικά δεν άντεξε και στο 71' ο Εσεκιέλ Γκαράι με κοντινό σουτ στην κίνηση χάρισε την νίκη στους Πορτογάλους.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Αρτούρ, Αντρέ Αλμέιδα, Λουιζάο, Γκαράι, Μελγκαρέχο, Μάτιτς (78' Μάξι Περέιρα), Ντιέγκο Πέρες, Όλα Τζον, Σάλβιο (92' Ζαρντέλ), Λίμα (75' Γκαϊτάν), Όσκαρ Καρντόσο.

ΣΕΛΤΙΚ: Φόρστερ, Λούστιγκ, Γουίλσον, Άμπροουζ, Μάθιους, Λέντλεϊ (80' Γουάτ), Βανιάμα, Σκοτ Μπράουν (64' Κόμονς), Μαλγκρού (46' Καγιάλ), Σαμαράς, Χούπερ.

LISBON, PORTUGAL - NOVEMBER 20:  Georgios Samaras of Celtic celebrates scoring his goal to make it 1-1 during the UEFA Champions League, Group G match between SL Benfica and Celtic FC at Estadio da Luz on November 20, 2012 in Lisbon, Portugal.  (Photo by Julian Finney/Getty Images)
LISBON, PORTUGAL - NOVEMBER 20: Georgios Samaras of Celtic celebrates scoring his goal to make it 1-1 during the UEFA Champions League, Group G match between SL Benfica and Celtic FC at Estadio da Luz on November 20, 2012 in Lisbon, Portugal. (Photo by Julian Finney/Getty Images) GETTY IMAGES

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Μπαρτσελόνα 12 (11-5)

2. Μπενφίκα 7 (5-5)

3. Σέλτικ 7 (7-7)

4. Σπαρτάκ Μόσχας 3 (6-12)

Τελευταία αγωνιστική (5/12)

Μπαρτσελόνα - Μπενφίκα

Σέλτικ - Σπαρτάκ Μόσχας

Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΡΕΡΣ

5 γκολ

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

Αλάν (Μπράγκα)

Μπουράκ Γιλμάζ (Γαλατάσαράι)

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

4 γκολ

Κλάας-Γιαν Χούντελααρ (Σάλκε)

Ρομπέρτο Σολδάδο (Βαλένθια)

Οσκάρ (Τσέλσι)

Ουίλιαν (Σαχτάρ)

3 γκολ

Ρουί Πέδρο (Κλουζ)

Φάμπιο Κουαλιαρέλα (Γιουβέντους)

Κώστας Μήτρογλου (Ολυμπιακός)

Κλαούντιο Πισάρο (Μπάγερν)

Ζόνας (Βαλένθια)

Ρόμπιν φαν Πέρσι (ManUtd)

Γιώργος Σαμαράς (Σέλτικ)

Χαβιέρ Ερνάντες (ManUtd)

Ελιζέου (Μάλαγα)

Σιμ ντε Γιόνγκ (Άγιαξ)

Αρτούρο Βιντάλ (Γιουβέντους)

Λουίζ Αντριάνο (Σαχτάρ)

Σοφιάν Φεγκουλί (Βαλένθια)

Σπαρτάκ Μ. - Μπαρτσελόνα 0-3

Μπενφίκα - Σέλτικ 2-1

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ