CHAMPIONS LEAGUE

Μπαρτσελόνα - Μπενφίκα 0-0, Σέλτικ - Σπαρτάκ 2-1

Μπαρτσελόνα - Μπενφίκα 0-0, Σέλτικ - Σπαρτάκ 2-1

Χάρη σε πέναλτι που κέρδισε ο Σαμαράς η Σελτικ νίκησε 2-1 την Σπαρτάκ και προκρίθηκε στους "16" του Champions League, καθώς η Μπενφίκα έμεινε στο 0-0 με την Μπαρτσελόνα. Τραυματίστηκε ο Λιονέλ Μέσι, αλλά όχι σοβαρά (videos)

Η Σέλτικ ήταν αυτή που ακολούθησε την Μπαρτσελόνα στους "16" του Champions League, χάρη σε ένα πέναλτι που κέρδισε ο Γιώργος Σαμαράς.

Ο Κόμονς το εκτέλεσε και χάρισε την νίκη στους Σκωτσέζους με 2-1 επί της Σπαρτάκ Μόσχας στην Γλασκώβη, "τρίποντο" που τους αρκούσε, καθώς η Μπενφίκα έμεινε στο 0-0 με την Μπαρτσελόνα στο "Καμπ Νόου".

Ο Λιονέλ Μέσι δεν ήταν βασικός, μπήκε αλλαγή ψάχνοντας το γκολ με το οποίο θα ισοφάριζε τον Γκερντ Μίλερ, αλλά τελικά αποχώρησε τραυματίας στο δεξί γόνατο, "παγώνοντας" τους φίλους της ομάδας του.

Οι πρώτες εκτιμήσεις ανέφεραν πως δεν είναι σοβαρός ο τραυματισμός και τελικά έτσι είναι, καθώς την γλίτωσε με ένα απλό αιμάτωμα στο γόνατο και μάλιστα ίσως παίξει την Κυριακή κόντρα στην Μπέτις.

Μπαρτσελόνα - Μπενφίκα 0-0

Γήπεδο: "Καμπ Νόου", Βαρκελώνη

Διαιτητής: Σβάιν Όντβαρ Μουν (Νορβηγία)

Στο 12ο λεπτό ο Λίμα έχασε τεράστια ευκαιρία για την Μπενφίκα, καθώς βγήκε τετ-α-τετ με τον Πίντο, αλλά το αριστερό πλασέ ήταν άστοχο, όπως άστοχη ήταν και η κοντινή κεφαλιά του στο 20'.

Την 3η του σπουδαία ευκαιρία έχασε ο Λίμα στο 32', όταν και πλάσαρε από κοντά, ο Πίντο απέκρουσε και εν συνεχεία η μπάλα χτύπησε στην ρίζα του αριστερού δοκαριού του.

Η Μπενφίκα ήταν καλύτερη κόντρα στην αδιάφορη, Μπαρτσελόνα, αλλά δεν κατόρθωσε να φτάσει στο γκολ που θα της έδινε την πρόκριση.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Πίντο, Μαρτίν Μοντόγια, Πουγιόλ, Αντριάνο (66' Πικέ), Πλάνας, Σονγκ, Τιάγκο Αλκάνταρα, Σέρτζι Ρομπέρτο, Τέγιο (79' Ντεουλοφέου), Ραφίνια (58' Μέσι), Βίγια.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Αρτούρ, Μάξι Περέιρα, Λουιζάο, Γκαράι, Μελγκαρέχο, Μάτιτς, Αντρέ Γκόμες, Νολίτο (63' Μπρούνο Σέζαρ), Όλα Τζον, Ροντρίγκο (74' Αντρέ Αλμέιδα), Λίμα (74' Όσκαρ Καρντόσο).

Μπαρτσελόνα - Μπενφίκα 0-0, Σέλτικ - Σπαρτάκ 2-1
Partido de Liga de Campeones entre el Barcelona y el Benfica en el Camp Nou. En la imagen, lesión de Messi. 

Champions League match between Barcelona and Benfica. In this picture, Messi injury.
Partido de Liga de Campeones entre el Barcelona y el Benfica en el Camp Nou. En la imagen, lesión de Messi. Champions League match between Barcelona and Benfica. In this picture, Messi injury. PABLO PUEYO

Σέλτικ - Σπαρτάκ Μόσχας 2-1

Σκόρερς: 21' Χούπερ, 81' πέν. Κόμονς / 39' Άρι

Γήπεδο: "Σέλτικ Παρκ", Γλασκώβη

Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)

Από μπαλιά του Γιώργου Σαμαρά και λάθος του Ινσαουράλδε ο Γκάρι Χούπερ άνοιξε το σκορ για την Σέλτικ στο 21' με δυνατό δεξί σουτ στην κίνηση, λίγο έξω από την περιοχή.

Οι Ρώσοι απάντησαν με τον Άρι στο 39' να ισοφαρίζει σε 1-1 με εξαιρετικό ψηλοκρεμαστό πλασέ, από εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια του Εμενίκε.

Στο 51ο λεπτό ο Γιώργος Σαμαράς έφτασε κοντά σε ένα γκολ, αλλά από το κοντινό πλασέ του η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι του Πεσιακόβ.

Ο Σαμαράς στο 80' κέρδισε πέναλτι από τον Σούχι, ο Κρις Κόμονς ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αφού χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

ΣΕΛΤΙΚ: Φόρστερ, Λούστιγκ (71' Μάθιους), Γουίλσον, Άμπροουζ, Ισαγκίρε, Καγιάλ (74' Νουινουί), Μπράουν (84' Λέντλεϊ), Μαλγκρού, Κόμονς, Σαμαράς, Χούπερ.

ΣΠΑΡΤΑΚ: Πεσιακόβ, Κίριλ Κομπάροβ, Ινσαουράλδε, Σούχι, Ντμίτρι Κομπάροβ, Ραφαέλ Καριόκα, Σέλστρεμ, Χουράδο, Άρι (62' ΜακΓκίτι), Ντζιούμπα, Εμενίκε.

*κόκκινη 88' Σέλστρεμ

Μπαρτσελόνα - Μπενφίκα 0-0, Σέλτικ - Σπαρτάκ 2-1

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Μπαρτσελόνα 13 (11-5)

2. Σέλτικ 10 (9-8)

3. Μπενφίκα 8 (5-5)

4. Σπαρτάκ Μόσχας 3 (7-14)

Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΡΕΡΣ

6 γκολ

Μπουράκ Γιλμάζ (Γαλατάσαράι)

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

5 γκολ

Οσκάρ (Τσέλσι)

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

Αλάν (Μπράγκα)

4 γκολ

Κώστας Μήτρογλου (Ολυμπιακός)

Ζόνας (Βαλένθια)

Ρομπέρτο Σολδάδο (Βαλένθια)

Κλάας-Γιαν Χούντελααρ (Σάλκε)

Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Ντόρτμουντ)

Ουίλιαν (Σαχτάρ)

3 γκολ

Φάμπιο Κουαλιαρέλα (Γιουβέντους)

Ρουί Πέδρο (Κλουζ)

Κλαούντιο Πισάρο (Μπάγερν)

Εσεκιέλ Λαβέτσι (Παρί ΣΖ)

Ρόμπιν φαν Πέρσι (ManUtd)

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

Γιώργος Σαμαράς (Σέλτικ)

Τόμας Μίλερ (Μπάγερν)

Λουίζ Αντριάνο (Σαχτάρ)

Λούκας Ποντόλσκι (Άρσεναλ)

Χαβιέρ Ερνάντες (ManUtd)

Χουάν Μανουέλ Μάτα (Τσέλσι)

Φερνάντο Τόρες (Τσέλσι)

Μάρκο Ρόις (Ντόρτμουντ)

Αρτούρο Βιντάλ (Γιουβέντους)

Σοφιάν Φεγκουλί (Βαλένθια)

Τζάκσον Μαρτίνες (Πόρτο)

Ελιζέου (Μάλαγα)

Σιμ ντε Γιόνγκ (Άγιαξ)

Σέλτικ - Σπαρτάκ 2-1

Μπαρτσελόνα - Μπενφίκα 0-0

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ