CHAMPIONS LEAGUE

Ατλέτικο - Ζενίτ 3-1, Αούστρια - Πόρτο 0-1

MADRID, SPAIN - SEPTEMBER 18:  Joao Miranda (unseen) of Club Atletico de Madrid celebrates with team-mates after scoring his team's opening goal during the UEFA Champions League Group G match between Club Atletico de Madrid and FC Zenit at Vicente Calderon Stadium on September 18, 2013 in Madrid, Spain.  (Photo by Denis Doyle/Getty Images)
MADRID, SPAIN - SEPTEMBER 18: Joao Miranda (unseen) of Club Atletico de Madrid celebrates with team-mates after scoring his team's opening goal during the UEFA Champions League Group G match between Club Atletico de Madrid and FC Zenit at Vicente Calderon Stadium on September 18, 2013 in Madrid, Spain. (Photo by Denis Doyle/Getty Images) GETTY IMAGES

Η Ατλέτικο ξεκίνησε το Champions League νικώντας με 3-1 την Ζενίτ, ενώ η Πόρτο επικράτησε με 1-0 της Αούστρια μέσα στην Βιέννη (videos)

Η Ατλέτικο νίκησε με 3-1 την Ζενίτ στην Μαδρίτη, ενώ η Πόρτο ξεκίνησε και αυτή με νίκη τον όμιλο, επικρατώντας με 1-0 της Αούστρια στην Βιέννη.

Ο Λούτσο Γκονσάλες πέτυχε το μοναδικό τέρμα στην Αυστρία, ενώ ο Χουλκ έβαλε το ομορφότερο στην Ισπανία, όμως οι "ροχιμπλάνκος" πήραν τους τρεις βαθμούς χάρη στα γκολ των Μιράντα, Αρντά Τουράν και Λέο Μπαπτιστάο.

Ατλέτικο - Ζενίτ 3-1, Αούστρια - Πόρτο 0-1

Ατλέτικο - Ζενίτ 3-1

Σκόρερς: 40' Μιράντα, 64' Αντά Τουράν, 80' Λέο Μπαπτιστάο / 58' Χουλκ

Γήπεδο: "Βιθέντε Καλντερόν", Μαδρίτη

Διαιτητής: Γουίλιαμ Κόλουμ (Σκωτία)

Ο πυρετός του Μιράντα έπεσε και ξεκίνησε στην 11άδα της Ατλέτικο, με τον Βραζιλιάνο κεντρικό αμυντικό στο 40' να ανοίγει το σκορ με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι από εκτέλεση κόρνερ του Κόκε και έγινε ο 1ος αμυντικός στην ιστορία των "ροχιμπλάνκος" στο Champions League που σκοράρει.

Από Βραζιλιάνο ήρθε η απάντηση της Ζενίτ, με τον Χουλκ στο 58' να κάνει το 1-1, νικώντας τον Κουρτουά με φοβερό σουτ έξω από την περιοχή, με το... θανατηφόρο αριστερό του πόδι.

Η ομάδα της Αγίας Πετρούπολης περίπου 4 λεπτά μετά την ισοφάριση έφτασε κοντά σε δεύτερο γκολ, με τον Κερζακόβ να εκτελεί φάουλ απευθείας και την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι.

Στην επόμενη μόλις φάση (64') στην απέναντι εστία η Ατλέτικο ήταν αυτή που έφτασε σε δεύτερο γκολ, με τον Αρντά Τουράν να κάνει το 2-1 με σουτ από κοντά, έπειτα από φάση διαρκείας και απόκρουση αρχικά του Γιούρι Λοντίγκιν.

Οι Μαδριλένοι έφτασαν και σε τρίτο γκολ με τον Λέο Μπαπτιστάο στο 80' να κάνει το 3-1 με πλασέ μέσα από την περιοχή, από ασίστ του Αρντά Τουράν, αν και η πάσα του Τούρκου είχε στόχο τον Βίγια.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Κουρτουά, Χουανφράν, Μιράντα, Γκοντίν, Φιλίπε Λουίς, Μάριο Σουάρεθ, Γκάμπι, Κόκε (89' Κριστιάν Ροντρίγκες), Αρντά Τουράν (86' Ραούλ Γκαρθία), Αντριάν Λόπεθ (79' Λέο Μπαπτιστάο), Βίγια.

ΖΕΝΙΤ (5-4-1): Λοντίγκιν, Σμολνίκοβ, Λόμπαρτς, Λουίς Νέτο (46' Σατόβ), Χουμπότσαν, Ανσάλντι, Ζιριάνοβ (74' Αρσάβιν), Βιτσέλ, Χουλκ (85' Μπιστρόβ), Ντάνι, Κερζακόβ.

Ατλέτικο - Ζενίτ 3-1, Αούστρια - Πόρτο 0-1

Αούστρια Βιέννης - Πόρτο 0-1

Σκόρερ: 55' Λούτσο Γκονσάλες

Γήπεδο: "Ερνστ-Χάπελ", Βιέννη

Διαιτητής: Κρεγκ Τόμπσον (Σκωτία)

Στο 55ο λεπτό ο αρχηγός της Πόρτο, Λούτσο Γκονσάλες, άνοιξε το σκορ στην Βιέννη για τους "δράκους" με πλασέ μέσα από την περιοχή, έπειτα από καλή ομαδική προσπάθεια και ασίστ του Ντανίλο από αριστερά.

Δύο μόλις λεπτά αργότερα λίγο έλειψε να απαντήσει η Αούστρια, αλλά δεν το κατόρθωσε, καθώς η κοντινή κεφαλιά του Στάνκοβιτς χτύπησε στο αριστερό δοκάρι του Έλτον, ο οποίος απλά κοιτούσε.

ΑΟΥΣΤΡΙΑ: Λίντερ, Κοχ, Ρόγκουλ, Όρτλεχνερ, Σούτνερ, Χόλαντ (84' Οκότιε), Στάνκοβιτς, Μάντερ, Ρόιερ, Γιουν (68' Σίμκοβιτς), Χόζινερ (84' Κίναστ).

ΠΟΡΤΟ: Έλτον, Αλέξ Σάντρο, Μανγκαλά, Οταμέντι, Ντανίλο, Φερνάντο, Λούτσο Γκονσάλες (87' Κιντέρο), Ζοζουέ, Λικά (67' Ιζμάιλοβ), Βαρέλα (79' Έκτορ Ερέρα), Τζάκσον Μαρτίνες.

Ατλέτικο - Ζενίτ 3-1, Αούστρια - Πόρτο 0-1

Ατλέτικο - Ζενίτ 3-1

Αούστρια - Πόρτο 0-1

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ