CHAMPIONS LEAGUE

ΑΠΟΕΛ - Σαχτάρ 0-2, Πόρτο - Ζενίτ 0-0

Apoel FC's Gustavo Manduca (R) challenges Darijo Srna of FC Shakhtar Donetsk during their UEFA Champions League group G football match in the Cypriot capital Nicosia on December 6, 2011. AFP PHOTO/SAKIS SAVVIDES (Photo credit should read SAKIS SAVVIDES/AFP/Getty Images)
Apoel FC's Gustavo Manduca (R) challenges Darijo Srna of FC Shakhtar Donetsk during their UEFA Champions League group G football match in the Cypriot capital Nicosia on December 6, 2011. AFP PHOTO/SAKIS SAVVIDES (Photo credit should read SAKIS SAVVIDES/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Το ΑΠΟΕΛ έχασε με 0-2 από την Σαχτάρ στην Κύπρο, αλλά πήρε την πρώτη θέση, μετά το 0-0 στο Πόρτο - Ζενίτ, με τους Ρώσους να αποκλείουν τους Πορτογάλους (videos)

Το ΑΠΟΕΛ γνώρισε την πρώτη του ήττα στο Championjs League, χάνοντας με 0-2 από την Σαχτάρ στην Κύπρο, αλλά πήρε την πρόκριση ως πρώτη!

Η Ζενίτ πήρε ισοπαλία χωρίς σκορ από την Πόρτο στο "Ντραγκάο" και κατέκτησε την 2η θέση (μειονεκτεί σε ισοβαθμία με ΑΠΟΕΛ), ενώ η Πόρτο έμεινε 3η και θα παίξει στο Europa League.

ΑΠΟΕΛ - Σαχτάρ 0-2

Σκόρερς: 62' Λουΐζ Αντριάνο, 78' Σελεζνιόβ

Γήπεδο: "ΓΣΠ", Λευκωσία

Διαιτητής: Οβίντιου Αλίν Χατέγκαν (Ρουμανία)

Στο 11ο λεπτό ο Αλεξάντρου ανέτρεψε στην περιοχή του ΑΠΟΕΛ τον Φερναντίνιο και η Σαχτάρ κέρδισε πέναλτι. Ο Λουΐζ Αντριάνο ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Ούρκο Πάρντο απέκρουσε.

Ο Λουΐζ Αντριάνο τελικά κατάφερε να σκοράρει, ανοίγοντας το σκορ στο 62' για την ομάδα του Ντόνετσκ, από πάσα του Βλατσέσλαβ Σεβτσούκ.

Το δεύτερο γκολ για τους Ουκρανούς πέτυχε ο Γεβγέν Σελεζνιόβ, παίρνοντας... το ριμπάουντ από το σουτ του Φερναντίνιο και την απόκρουση του Πάρντο.

ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Πουρσαϊτίδης, Πάουλο Ζόρζε, Μαρσέλο Ολιβέιρα, Αλεξάνδρου, Νούνο Μοράις, Γιάχιτς, Χαραλαμπίδης (77' Αντόρνο), Μαντούκα (60' Εστέμπαν Σολάρι), Μαρσίνιο (60' Μπελέντ), Τσίτσκοβσκι.

ΣΑΧΤΑΡ: Ρίμπκα, Σρνα, Κούτσερ, Ρακίτσκι, Σεβτσούκ, Φερναντίνιο, Χούμπσμαν, Ντόουγκλας Κόστα (78' Εντουάρντο), Ουΐλιαν (84' Μαρσέλο Μάρτινς), Μχιταριάν, Λουΐζ Αντριάνο (73' Σελέζνεβ).

*δείτε videos από το ΑΠΟΕΛ - Σαχτάρ από το balla.com.cy

Πόρτο - Ζενίτ 0-0

Γήπεδο: "Ντραγκάο", Πόρτο

Διαιτητής: Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο (Ισπανία)

Η Πόρτο ήταν καλύτερη, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει, με τον Μαλαφέεβ να κρατάει το 0-0 και να στέλνει την Ζενίτ στους "16".

ΠΟΡΤΟ: Έλτον, Μάικον, Ρολάντο, Οταμέντι (82' Μπελούστσι), Άλβαρο Περέιρα, Φερνάντο, Ντεφούρ (46' Κλέμπερ), Ζοάο Μοουτίνιο, Ντζαλμά (68' Σιλβέστρε Βαρέλα), Χάμες Ροντρίγκες, Χουλκ.

ΖΕΝΙΤ: Μαλααφέεβ, Ανιουκόβ, Χουμπότσαν, Λόμπερτς, Κρίσιτο, Ντενισόβ, Σιροκόβ (46' Ζιριανόβ), Σεμάκ, Φαϊζούλιν (57' Μπιστρόβ), Ντάνι, Λάζοβιτς (82' Μπρούνο Άλβες).

Η τελική βαθμολογία

1. ΑΠΟΕΛ 9 (6-6)

2. Ζενίτ 9 (7-5)

3. Πόρτο 8 (7-7)

4. Σαχτάρ 5 (6-8)

Ο πίνακας των σκόρερς

6 γκολ

Μάριο Γκόμεθ (Μπάγερν)

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

5 γκολ

Ρομπέρτο Σολδάδο (Βαλένθια)

4 γκολ

Σεϊντού Ντουμπιά (ΤΣΣΚΑ)

Αλεξάντερ Φράι (Βασιλεία)

Πέδρο (Μπαρτσελόνα)

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Μίλαν)

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

Έντισον Καβάνι (Νάπολι)

Χουλκ (Πόρτο)

3 γκολ

Ντιντιέ Ντρογκμπά (Τσέλσι)

Ρόμπιν φαν Πέρσι (Άρσεναλ)

Νταβίντ Βίγια (Μπαρτσελόνα)

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

Ζόνας (Βαλένθια)

Μουσά Σο (Λιλ)

Αΐλτον (ΑΠΟΕΛ)

Φάμπιαν Φράι (Βασιλεία)

Αντρέ Αγιού (Μαρσέιγ)

Ρομάν Σιροκόβ (Ζενίτ)

Λουΐζ Αντριάνο (Σαχτάρ)

ΑΠΟΕΛ - Σαχτάρ 0-2

Πόρτο - Ζενίτ 0-0

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ