CHAMPIONS LEAGUE

Βαλένθια - Λεβερκούζεν 3-1, Τσέλσι - Γκενκ 1-1

Chelsea's Ramires (L) and Chelsea's David Luiz (R) celebrate after scoring during the the UEFA Champions League Group E football match between Krc Genk and Chelsea at the Cristal Arena stadium in Genk on November 1, 2011. AFP PHOTO / JOHN THYS (Photo credit should read JOHN THYS/AFP/Getty Images)
Chelsea's Ramires (L) and Chelsea's David Luiz (R) celebrate after scoring during the the UEFA Champions League Group E football match between Krc Genk and Chelsea at the Cristal Arena stadium in Genk on November 1, 2011. AFP PHOTO / JOHN THYS (Photo credit should read JOHN THYS/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Η Βαλένθια έμεινε ζωντανή νικώντας με 3-1 την Λεβερκούζεν, ενώ η Γκενκ πήρε ισοπαλία με 1-1 από την Τσέλσι. Το 2ο πιο γρήγορο γκολ του CL ο Ζόνας (videos)

Όλα ανοικτά παραμένουν στον 5ο όμιλο, μετά την νίκη της Βαλένθια με 3-1 επί της Λεβερκούζεν και την ισοπαλία της Τσέλσι στο Γκενκ (1-1).

Εντυπωσιακό στοιχείο ότι ο Ζόνας άνοιξε το σκορ για Βαλένθια στα 11 δευτερόλεπτα, τέρμα που είναι το δεύτερο γρήγορο στην ιστορία του Champions League.

Πιο γρήγορο είναι αυτό του Ρόι Μακάι για την Μπάγερν κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης το 2007, με τον Ολλανδό να έχει σκοράρει σε 10.2!

Βαλένθια - Λεβερκούζεν 3-1

Σκόρερς: 1' Ζόνας, 65' Σολδάδο, 75' Ραμί / 31' Κίσλινγκ

Γήπεδο: "Μεστάγια", Βαλένθια

Διαιτητής: Γιόνας Έρικσον (Σουηδία)

Μόλις στο 1ο λεπτό και συγκεκριμένα μετά από 11 δευτερόλεπτα η Βαλένθια άνοιξε το σκορ με τον Ζόνας, μετά το τραγικό λάθος του τερματοφύλακα της Μπάγερ, Μπερντ Λένο.

Μετά την σέντρα η μπάλα γύρισε στον Λένο, ο οποίος απέτυχε να κάνει βολέ και έδωσε την μπάλα στον Ζόνας λίγο έξω από την περιοχή, ο Βραζιλιάνος στράικερ έκανε εξαιρετικό πλασέ με το αριστερό και έκανε το 1-0 για τις "νυχτερίδες".

Η απάντηση από την ομάδα της Λεβερκούζεν ήρθε στο 31', με την καρφωτή κεφαλιά του Στέφαν Κίσλινγκ έπειτα από την σέντρα από αριστερά του Μίχαελ Μπάλακ.

Ο Ρομπέρτο Σολδάδο έδωσε εκ νέου προβάδισμα στους Ισπανούς στο 65' με φανταστικό "τακουνάκι", έπειτα από σέντρα του Ζερεμί Ματιέ από αριστερά, ενώ ο Αντίλ Ραμί στο 75' με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 3-1 για την Βαλένθια.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Ντιέγκο Άλβες, Μιγκέλ, Βίκτορ Ρουΐθ, Ραμί, Ματιέ, Μεχμέτ Τοπάλ, Μπανέγκα (24' Αλμέρτο Κόστα), Πάμπλο Ερνάντεθ, Φεγκουλί (59' Φεγκουλί), Ζόνας (74' Χόρντι Άλμπα), Σολδάδο.

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Λένο, Κάστρο, Τοπράκ, Μίρνε Φρίντριχ, Κάντλετς, Λαρς Μπέντερ (79' Ράιναρτς), Ρόλφες, Μπάλακ, Σαμ (74' Γιόργκενσεν), Κίσλινγκ (77' Ντερντιγιόκ), Σέρλε.

Γκενκ - Τσέλσι 1-1

Σκόρερς: 61' Βόσεν / 26' Ραμίρες

Γήπεδο: "Κρίσταλ Αρένα", Γκενκ

Διαιτητής: Σβέιν Όντβαρ Μόεν (Νορβηγία)

Η Τσέλσι άνοιξε το σκορ στο 26' με το εξαιρετικό γκολ Ραμίρες, ο οποίος άλλαξε άψογα την μπάλα με τον Φερνάντο Τόρες, σούταρε στην κίνηση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κέτελες για το 0-1.

Ο Ραμίρες πανηγύρισε χορεύοντας με τον Νταβίντ Λουΐζ, ο οποίος είχε την μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τις επιτυχίες των Άγγλων στο 40', καθώς εκτέλεσε πέναλτι (χέρι του Μπάφελ), αλλά ο Κέτελες απέκρουσε.

Η απόκρουση αυτού του πέναλτι αποδείχθηκε πολύ σημαντική, καθώς κράτησε την Γκενκ στο ματς και η πρωταθλήτρια Βελγιού κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση.

Στο 61' ο Γέλε Βόσεν ήταν αυτός που έκανε το 1-1, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Πετρ Τσεχ με κοντινό πλασέ, έπειτα από την σέντρα του Φαμπιάν Καμούς από αριστερά.

ΓΚΕΝΚ: Κέτελες, Βάντεν Μπόρε, Χάιλαντ, Νάντσον, Νγκόνγκσα, Τόζερ, Καμούς, Μπάφελ (69' Νταμπασίνζε), Ντε Μπράινε, Βόσεν (87' Μπαρντά), Κένεντι Νουάνγκανγκα (82' Λιμπόμπ).

ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Μποζίνγκουα, Ιβάνοβιτς, Νταβίντ Λουΐζ, Άσλεϊ Κόουλ, Οριόλ Ρομέου (77' Μάτα), Ραμίρες (66' Λάμπαρντ), Ραούλ Μεϊρέλες, Μαλουντά, Ανελκά (66' Στάριντζ), Τόρες.

Η βαθμολογία

1. Τσέλσι 8 (9-2)

2. Λεβερκούζεν 6 (5-6)

3. Βαλένθια 5 (5-4)

4. Γκενκ 2 (1-8)

Ο πίνακας των σκόρερς

5 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

4 γκολ

Σεϊντού Ντουμπιά (ΤΣΣΚΑ)

3 γκολ

Νταβίντ Βίγια (Μπαρτσελόνα)

Αλεξάντερ Φράι (Βασιλεία)

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Μίλαν)

Αΐλτον (ΑΠΟΕΛ)

Ρομάν Σιροκόβ (Ζενίτ)

Χουλκ (Πόρτο)

Γκενκ - Τσέλσι 1-1

Βαλένθια - Λεβερκούζεν 3-1

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ