CHAMPIONS LEAGUE

Πρώτη η Τότεναμ, δεύτερη η Ίντερ

Tottenham Hotspur's Gareth Bale (L), Jermain Defoe and Jermaine Jenas (8) celebrate FC Twente's Peter Wisgerhof (R) own goal during their Champions League Group A soccer match in Enschede December 7, 2010. REUTERS/Michael Kooren (NETHERLANDS - Tags: SPORT SOCCER)
Tottenham Hotspur's Gareth Bale (L), Jermain Defoe and Jermaine Jenas (8) celebrate FC Twente's Peter Wisgerhof (R) own goal during their Champions League Group A soccer match in Enschede December 7, 2010. REUTERS/Michael Kooren (NETHERLANDS - Tags: SPORT SOCCER) REUTERS

Η Τότεναμ πήρε την πρώτη θέση μετά το 3-3 με την Τβέντε στην Ολλανδία, ενώ η Ίντερ αρκέστηκε στην δεύτερη μετά την ήττα της με 0-3 από την Βέρντερ.

Πρεντλ, Αρναούτοβιτς και Πισάρο σκόραραν για τους Γερμανούς που είχαν ήδη αποκλειστεί μένοντας στην 4η θέση, ενώ η Τότεναμ προηγήθηκε 3 φορές, όμως η Τβέντε είχε ισάριθμες απαντήσεις.

Τβέντε - Τότεναμ 3-3

Σκόρερς: 22' πέν. Λάντζαατ, 56' Ροσάλες, 64' Σαντλί / 12' αυτ. Βίσγκερχοφ, 47' και 59' Ντεφόε
Γήπεδο: "Ντε Χρολσχ Φέστε", Ένχεντε
Διαιτητής: Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο (Ισπανία)

Η Τότεναμ δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να ανοίξει το σκορ στο Ένσχεντε, καθώς το σκορ άνοιξε στο 12' για τους Άγγλους με αυτογκόλ του Πέτερ Βίγκερχοφ.

Ο αρχηγός της πρωταθλήτριας Ολλανδίας σε μία ανύποπτη φάση γύρισε την μπάλα στον τερματοφύλακά του, ο Σάντερ Μπόσχκερ επιχείρησε να διώξει με βολέ, αλλά δεν βρήκε την μπάλα και αυτή κατέληξε στα δίχτυα του.

Η ισοφάριση πάντως δεν άργησε να έρθει, καθώς ο Ντένι Λάντζαατ έκανε το 1-1 νικώντας τον Εουρέλιο Γκόμες με εκτέλεση πέναλτι στο 22'.

Πολύ γρήγορα στο δεύτερο ημίχρονο η Τότεναμ πήρε ξανά προβάδισμα, με τον Άαρον Λένον να κάνει εξαιρετική μπαλιά στον Τζερμέιν Ντεφόε και τον τελευταίο με πλασέ μέσα από την περιοχή να κάνει το 1-2 στο 47'.

Εννέα λεπτά αργότερα ήρθε το 2-2, με εξαιρετική κεφαλιά του Ροσάλες, έπειτα από την σέντρα του Τέο Γιάνσεν από αριστερά, όμως από λάθος του τελευταίου οι "σπερς" πήραν για τρίτη φορά το προβάδισμα με το δεύτερο γκολ του Ντεφόε.

Ο Τέο Γιάνσεν έχασε την μπάλα από τον Ουΐλσον Παλάσιος, αυτός πλάσαρε για να αποκρούσει ο Μπόσχκερ, όμως εν συνεχεία ο Ντεφόε από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Το 3-3 έκανε ο Νασέρ Σαντλί στο 64' με εξαιρετικό σουτ και τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με τις δύο ομάδες να φεύγουν ικανοποιημένες.

ΤΒΕΝΤΕ: Μπόσχκερ, Ροσάλες, Βίσγκερχοφ, Ντόουγκλας, Τιεντάλι, Λάντζαατ, Μπράμα, Τέο Γιάνσεν, Σιμ ντε Γιονγκ, Σαντλί, Γιάνκο (72' Βουΐτσεβιτς).
ΤΟΤΕΝΑΜ: Εουρέλιο Γκόμες, Τσόρλουκα, Γκαλάς, Μπασόνγκ, Ασού-Εκοτό, Ουΐλσον Παλάσιος, Τζίνας (34' Τζίνας), Κράνιτσαρ (86' Κράουτς), Μπέιλ, Παβλιουτσένκο (72' Ρόμπι Κιν), Ντεφόε.

Βέρντερ - Ίντερ 3-0

Σκόρερς: 39' Πρεντλ, 49' Αρναούτοβιτς, 88' Πισάρο
Γήπεδο: "Βέζερσταντιον", Βρέμη
Διαιτητής: Τσιουνεΐτ Τσακίρ (Τουρκία)

Ο κεντρικός αμυντικός της Βέρντερ, Σεμπάστιαν Πρεντλ, προωθήθηκε στο 39' και με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ άνοιξε το σκορ.

Στο 49' ήρθε και το δεύτερο γκολ για τους Γερμανούς, τέρμα πραγματικά όμορφο με τον Μάρκο Αρναούτοβιτς να σκοράρει με εξαιρετικό αριστερό σουτ στην κίνηση, έπειτα από την σέντρα του Ούγκο Αλμέιδα, στέλνοντας την μπάλα στην κλειστή γωνία του Ορλαντόνι.

Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Κλαούντιο Πισάρο στο 88', ολοκληρώνοντας τον θρίαμβο των Γερμανών, αν και επιστρέφουν σπίτι τους.

ΒΕΡΝΤΕΡ: Βίζε, Σμιντ, Μέρτεζακερ, Πρεντλ, Πάσανεν (83' Σιλβέστρ), Φριτζ, Φρινγκς (78' Μπάργκφρεντε), Μαρίν, Χαντ, Αρναούτοβιτς, Ούγκο Αλμέιδα (76' Πισάρο).
ΙΝΤΕΡ: Ορλαντόνι, Σανέτι (54' Ναταλίνο), Κόρντομπα, Ματεράτσι, Μπιράγκι, Νουάνκουο, Μουντάρι, Τιάγκο Μότα (76' Μαριγκά), Σαντόν (50' Μπιαμπιανί), Πάντεβ, Ετο'ό.

Η τελική βαθμολογία

1. Τότεναμ 11 (18-11)
2. Ίντερ 10 (12-11)
3. Τβέντε 6 (9-11)
4. Βέρντερ 5 (6-12)

Τβέντε - Τότεναμ 3-3



Βέρντερ - Ίντερ 3-0






TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ