CHAMPIONS LEAGUE

"1.527 τραυματίες, οι τρεις σοβαρά" από το ποδοπάτημα στο Τορίνο

"1.527 τραυματίες, οι τρεις σοβαρά" από το ποδοπάτημα στο Τορίνο

Πάνω από 1.500 ήταν οι τραυματίες μετά από τον πανικό που προκλήθηκε στο Τορίνο, κατά την προβολή του τελικού Champions League. Τρεις οι σοβαρά τραυματίες, ανάμεσά τους ένα 7χρονο αγόρι.

Οι αρχές στο Τορίνο ανακοίνωσαν ότι 1.527 άτομα χρειάστηκαν ιατρική βοήθεια, μετά από το ποδοπάτημα που σημειώθηκε στην πλατεία Σαν Κάρλο, όπου περίπου 30.000 φίλαθλοι παρακολουθούσαν σε γιγαντοοθόνη τον τελικό Champions League μεταξύ Γιουβέντους και Ρεάλ.

Ένας δυνατός ήχος από κροτίδα προκάλεσε φόβους τρομοκρατικής επίθεσης στον χώρο, με συνέπεια οι χιλιάδες φίλαθλοι να αρχίσουν να τρέχουν προς πάσα κατεύθυνση και να ποδοπατούν ο ένας τον άλλον.

Μεταξύ των τραυματισμών, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι τρία άτομα είναι πιο σοβαρά, ένα εκ των οποίων αγόρι 7 ετών, που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο παίδων με τραύματα στη θωρακική χώρα και στο κρανίο. Οι γιατροί, πάντως, δηλώνουν ότι η ζωή του δεν κινδυνεύει.

Από τους τραυματίες, οι 1.142 δέχθηκαν ιατρική βοήθεια στο Τορίνο και οι υπόλοιποι σε νοσοκομεία από γειτονικές περιοχές.

"1.527 τραυματίες, οι τρεις σοβαρά" από το ποδοπάτημα στο Τορίνο

Σύμφωνα με τις αρχές, πρόκειται για ένα συμβάν που οφείλεται "στον πανικό και στην ψύχωση από τον φόβο της τρομοκρατίας" και τα αίτια "βρίσκονται υπό διερεύνηση".

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, όλα άρχισαν όταν ένας νεαρός έριξε την κροτίδα και φώναξε "βόμβα" αστειευόμενος. Στο άκουσμα της λέξης επικράτησε πανικός και οι φίλαθλοι άρχισαν να τρέχουν, ποδοπατώντας ο ένας τον άλλον. Ο χώρος ήταν περιορισμένος, τα σπασμένα μπουκάλια μπύρας στην άσφαλτο δυσκόλευε τη διέξοδο, με συνέπεια να προκληθούν οι τραυματισμοί.













TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ