ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Το τελευταίο ματς της Σαπεκοένσε ήταν ιστορικό

Το τελευταίο ματς της Σαπεκοένσε ήταν ιστορικό

Το τελευταίο παιχνίδι της Σαπεκόνσε πριν την τραγωδία ήταν ιστορικό, καθώς σε αυτό η Παλμέιρας κατέκτησε το πρωτάθλημα μετά από 22 χρόνια. Δείτε highlights από το ματς, 30 ώρες πριν το άδικο θάνατο, αλλά και το φοβερό video που δημιούργησε η Παλμέιρας

Την προηγούμενη Κυριακή γράφαμε για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Βραζιλίας από την Παλμέιρας, η οποία πήρε τον τίτλο για 9η φορά στην ιστορία της και πρώτη μετά από 22 χρόνια.

Η "Verdão" από το 2004 ήταν στην κορυφή στην λίστα των κατακτήσεων μαζί με την Σάντος, έχοντας αμφότερες από 8. Είχε πάρει το πρωτάθλημα τελευταία φορά το 1994, έτσι 22 χρόνια μετά ανέβηκε ξανά στον θρόνο και 12 χρόνια μετά έμεινε ξανά μόνη στην κορυφή των κατακτήσεων.

Την μεγάλη επιτυχία αυτή η Παλμέιρας την πανηγύρισε στο ματς με την Σαπεκοένσε, αυτή η ιστορική αναμέτρηση για την ομάδα από το Σάο Πάουλο ήταν η τελευταία για την ομάδα από το Σαπεκό πριν από την τραγωδία.

Περίπου 30 ώρες μετά την αναμέτρηση με την Παλμέιρας στο "Palestra Itália" συνέβη το αεροπορικό δυστύχημα στην Κολομβία, με την αποστολή της Σαπεκοένσε να είναι στο αεροπλάνο που συνετρίβη διότι έμεινε από καύσιμα!

Από το Σάο Πάουλο η αποστολή έφυγε για Βολιβία από εκεί έφυγε για Κολομβία για τον πρώτο τελικό με την Ατλέτικο Νασιονάλ στο Μεντεγίν. Δυστυχώς το αεροπλάνο δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό του.

Η σύνθεση της Σαπεκοένσε

Η Παλμέιρας νίκησε 1-0 με γκολ του Φαμπιάνο και κατέκτησε το πρωτάθλημα, κάτι που πάντως θα έκανε και μαθηματικά ακόμη και με ισοπαλία, αλλά επειδή την ίδια ώρα η Σάντος ηττήθηκε από την Φλαμένγκο, η "Verdão" θα έπαιρνε τον τίτλο ακόμη και με ήττα. Ήταν η προτελευταία αγωνιστική και η Παλμέιρας ήταν στο +6 από την Σάντος.

Η Σαπεκοένσε έπαιξε με τον Ντανίλο στο τέρμα, στόπερς οι Μαρσέλο και Φιλίπε Μασάντο, δεξιά ο Ζιμένεζ και αριστερά στην άμυνα ο Αλάν Ρουσέλ.

Αμυντικοί μέσοι οι Ματέους Μπιτέκο και Σέρζιο Μανοέλ, με τον Κλέμπερ Σαντάνα λίγο πιο μπροστά, δεξί εξτρέμ ο Τιαγκίνιο, αριστερό εξτρέμ ο Λούκας Γκόμες και στην επίθεση ο Μπρούνο Ρανζέλ.

Στο ημίχρονο ο Ζιλ μπήκε αντί του Κλέμπερ Σαντάνα, στο 73' Κανέλα μπήκε αντί του Τιάγκο και στο 77' ο Κλέμπερ αντί του Μπρούνο Ρανζέλ. Στον πάγκο έμειναν οι Νέτο, Ζοζιμάρ, Ντένερ, Ανανίας, Καραμέλο, Φόλμαν και Αρτούρ Μαΐα.

Οι παραπάνω ήταν 21 παίκτες, δυστυχώς στην αποστολή και υπήρχε 22ος, ο Ουίλιαμ Τιέγκο. Όλοι τους είναι νεκροί, εκτός από τους Νέτο, Φόλμαν και Αλάν Ρουσέλ, οι οποίοι "μάχονται" να μείνουν στην ζωή. Ο Ντανίλο, ο βασικός τερματοφύλακας, βρέθηκε ζωντανός, αλλά υπέκυψε στα τραύματά του.

Το φοβερό video της Παλμέιρας

Η Παλμέιρας δημιούργησε ένα συγκλονιστικό video με στιγμές από την αναμέτρηση, οι τελευταίες ποδοσφαιρικές ενέργειες για του ποδοσφαιριστές της Σαπεκοένσε, αγκαλιές, συγχαρητήρια... ανατριχίλα!

Δείτε παρακάτω τα highlights του Παλμέιρας - Σαπεκοένσε, το τελευταίο παιχνίδι για τους αδικοχαμένους ποδοσφαιριστές...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

VIDEO: Χαμόγελα και χαρά πριν τη μοιραία πτήση
Ανατριχιαστικό: Οι τελευταίοι πανηγυρισμοί της Σαπεκοένσε
Αεροπορικές τραγωδίες: Όταν ο αθλητισμός βίωσε την κόλαση στον αέρα
Σαπεκοένσε: Αυτή είναι η ομάδα που επέβαινε στο μοιραίο αεροπλάνο
Τραγωδία: Συντριβή αεροπλάνου με 81 επιβαίνοντες, μεταξύ των οποίων μέλη της Σαπεκοένσε
Το Copa Sudamericana στην Σαπεκοένσε με συναίνεση της Ατλέτικο Νασιονάλ!
Μοιρασιά του τροπαίου Copa Sudamericana ζητάει η ΠΟ Βραζιλίας
Τα μέτρα αλληλεγγύης για τη Σαπεκοένσε που ψήφισαν οι σύλλογοι της Βραζιλίας
TAGS ΒΡΑΖΙΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ