Ρομπέρτο Κάρλος: "Στο φάουλ του 1997 ο αέρας γύρισε την μπάλα στην εστία"

Ρομπέρτο Κάρλος: "Στο φάουλ του 1997 ο αέρας γύρισε την μπάλα στην εστία"

Ο Ρομπέρτο Κάρλος περιέγραψε για πρώτη φορά τη θρυλική εκτέλεση φάουλ με την οποία σκόραρε απέναντι στη Γαλλία και παραδέχθηκε ότι ο αέρας έπαιξε τον ρόλο του στην εκπληκτική τροχιά (video).

Απομυθοποίηση ή απλά αποκάλυψη όλης της αλήθειας; Ο Ρομπέρτο Κάρλος προχώρησε πιθανόν και στα δύο, αφού περιέγραψε για πρώτη φορά το πώς κατάφερε να σκοράρει με εκείνο το περίφημο φάουλ από τα 35 μέτρα, στη φιλική αναμέτρηση της Βραζιλίας με τη Γαλλία στο "Ζερλάν" το 1997.

Ο Βραζιλιάνος συμμετείχε σε ένα εντυπωσιακό αφιέρωμα της "Equipe" για τις εκτελέσεις φάουλ στο ποδόσφαιρο, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων δηλώσεις από μερικούς εκ των κορυφαίων του είδους, όπως ο Ζουνίνιο Περναμπουκάνο, ο Αντρέα Πίρλο, ο Μισέλ Πλατινί και ο Σίνισα Μιχάιλοβιτς.

 

Ο Ρομπέρτο Κάρλος κι εκείνο το φάουλ της 3ης Ιουνίου 1997 αποτέλεσε ξεχωριστή ενότητα στο αφιέρωμα, με video και συνεντεύξεις.

"Πιστεύω ότι ήταν ένα θαύμα, γιατί δεν ξαναείδα κάτι τέτοιο. Ένα θαύμα, γιατί υπάρχει μόνο ένα στον κόσμο. Θα δούμε τέρματα που είναι παρόμοια με αυτό, αλλά όχι ίδια. Αυτά είναι πράγματα που συμβαίνουν μόνο μια φορά στη ζωή και συνέβη σε μένα", τόνισε αρχικά ο 44χρονος βετεράνος. "Ο κόσμος με ρωτάει πώς το έκανα. Έκανα πολύ προπόνηση και όλα αυτά τα χρόνια προπόνησης έφεραν αυτό το γκολ. Δεν υπάρχει μυστικό. Εάν υπήρχε θα σας το έλεγα".

Στη συνέχεια, κλήθηκε να περιγράψει τη διαδικασία της εκτέλεσης και το πώς κατάφερε να δώσει τέτοια τροχιά στην μπάλα, αποκαλύπτοντας ότι είχε την αρωγή των ανέμων.

"Ο κόσμος ήταν λίγο σκεπτικός, εξαιτίας της απόστασης. Μεταξύ της μπάλας και του Μπαρτέζ υπήρχαν 35 μέτρα απόσταση ή και παραπάνω και ο κόσμος δεν το πίστευε. Έπρεπε να βλέπω πώς έστησε το τείχος ο Μπαρτέζ. Το είχε τοποθετήσει αρκετά έξω. Στήθηκα μπροστά από την μπάλα, ώστε ο Μπαρτέζ να μην καταλάβει και να θεωρήσει ότι θα στείλω την μπάλα πάνω από το τείχος".

"Παρότι είχα αρχίσει να παίρνω φόρα, όταν είδα ότι δεν κινούταν (σ.σ. ο Μπαρτέζ) άλλαξα απόφαση και είπα να τη χτυπήσω με το εξωτερικό. Ναι, τη χτύπησα άσχημα, αλλά αυτή κατέληξε στην άκρη του δοκαριού.

"Στο στάδιο υπήρχε ένα κενό, μέσα από το οποίο ερχόταν αέρας από τα δεξιά. Το μόνο πράγμα που με ενδιέφερε ήταν να βρω εστία. Τη δύναμη την είχα. Ήθελα να βάλω σωστά το πόδι μου, ώστε να τη χτυπήσω κατάλληλα. Ήταν το μόνο που σκεφτόμουν. Όταν κλότσησα, είδα την μπάλα να πηγαίνει τελείως έξω, αλλά ο αέρας, αυτός ο περιβόητος αέρας, επανέφερε την μπάλα προς την εστία".

 

Όπως ήταν φυσικό, το συγκεκριμένο γκολ εξελίχθηκε σε μέγα θέμα συζήτησης μετά από το τέλος του ματς που βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες 1-1 (ισοφάρισε ο Μαρκ Κελέρ): "Μετά από τον αγώνα, μίλησα με τον Ζαγκάλο, τον προπονητή μας και δεν το πίστευε. Στα αποδυτήρια, μου είπαν πολλά για το γκολ. Ήρθαν και μου είπαν 'τι έκανες; Τι φανταστικό γκολ; Τι υπέροχο γκολ;' Το θεωρώ πιο σημαντικό γκολ της καριέρας μου. Σημαντικό για όλα όσα ειπώθηκαν στη συνέχεια. Υπήρξε τεράστια συζήτηση. Ήταν πραγματικά το γκολ της καριέρας μου".

 

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

8 ακραίες θεραπείες για τη φαλάκρα

Δεν μπορείς να φανταστείς τι κάνουν μερικοί άνθρωποι για να μη χάσουν τα μαλλιά τους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24