ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Ρομάριο: "Είμαι 100% άπιστος, είμαι γυναικάς"

Senator Romario Faria, a former Barcelona soccer star, attends a parliamentary commission investigating allegations of corruption in the Brazilian football confederation (CBF), at the Senate in Brasilia, Brazil, Wednesday, Dec. 16, 2015. An investigation by American and Swiss officials has snared the last three presidents of the CBF, all of whom have been indicted: Marco Polo del Nero and his predecessors Jose Maria Marin and Ricardo Teixeira. (AP Photo/Eraldo Peres)
Senator Romario Faria, a former Barcelona soccer star, attends a parliamentary commission investigating allegations of corruption in the Brazilian football confederation (CBF), at the Senate in Brasilia, Brazil, Wednesday, Dec. 16, 2015. An investigation by American and Swiss officials has snared the last three presidents of the CBF, all of whom have been indicted: Marco Polo del Nero and his predecessors Jose Maria Marin and Ricardo Teixeira. (AP Photo/Eraldo Peres) AP

Η ισπανική εφημερίδα "Marca" έφερε στο φως μερικές πικάντικες ιστορίες και προκλητικές εξομολογήσεις του Ρομάριο, ενός εκ των καλύτερων επιθετικών στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Σε καιρούς κατά τους οποίους το ποδόσφαιρο περνάει σε δεύτερη μοίρα και δεν υπάρχει δράση, η ισπανική εφημερίδα Marca φέρνει στο φως ανέκδοτες ιστορίες με ποδοσφαιριστές που πέρασαν από ομάδες της χώρας.

Τώρα που λόγω κορονοϊού όλες οι αθλητικές δραστηριότητες έχουν διακοπεί, ήρθε η ώρα για μερικές πικάντικες ιστορίες με πρωταγωνιστή τον Ρομάριο, που έγραψε ιστορία στο ποδόσφαιρο τη δεκαετία του '80 και στις αρχές της δεκαετίας του '90. Ένας από τους καλύτερους Βραζιλιάνους ποδοσφαιριστών όλων των εποχών, ο 54χρονος πια προχώρησε σε μια σειρά από εξομολογήσεις.

Ο Μπαϊσίνιο, όπως είναι το παρατσούκλι του (σημαίνει κοντούλης), ανέφερε: "Είμαι 100% άπιστος. Θεωρώ τον εαυτό μου γυναικά και παλιότερα πήγαινε και με τρεις διααφορετικές γυναίκες την ίδια μέρα". Η νυν σύντροφός του, είναι 31 χρόνια μικρότερη από αυτόν.

Το 2007 ήταν η χρονιά κατά την οποία ο Ρομάριο φέρεται να έφτασε τα 1000 γκολ, αριθμό βέβαια που η FIFA ποτέ δεν αναγνώρισε. Ο ίδιος υποστήριξε: " Ήμουν μόλις 22 ετών και ήμουν πεπεισμένος πως θα φτάσω να βάλω 1000 γκολ".

Η πρώτη του ευρωπαϊκή ομάδα ήταν η Αϊντχόφεν. Στην Ολλανδία έμεινε πέντε σεζόν, αλλά η χώρα δεν του ταίριαζε, όπως επεσήμανε: " Για να πιεις ένα καφέ με ένα φίλο σου, έπρεπε να τον καλέσεις τρεις μέρες νωρίτερα για να κανονίσεις ραντεβού. Όσο για την PSV, εξαρτούνταν από εμένα. Δεν μπορούσε να παίξει χωρίς εμένα".

Ακολούθησε η Μπαρτσελόνα και η σχέση αγάπης - μίσους με τον Κρόιφ. Ο Ρομάριο δεν μπορούσε αν δεν έβγαινε τη νύχτα. " Αν δεν έβγαινα, δεν θα έβαζα γκολ" ανέφερε ο Βραζιλιάνος προς τον ντετέκτιβ που είχε πληρώσει η Μπάρτσα για να κατασκοπεύει τον νεαρό τότε επιθετικό. Ο Κρόιφ μάλιστα είχε πει το φοβερό: " Μια φορά ο Ρομάριο με είχε ρωτήσει αν μπορώ να του δώσω δυο μέρες άδεια για να πάει στο καρναβάλι του Ρίο. Του απάντησα πως αν βάλει αύριο δύο γκολ, θα του έδινα δύο μέρες περισσότερες σε σχέση με τους άλλους".

Στον Ρομάριο άρεσε να βάζει γκολ. Όχι να τρέχει ιδιαίτερα. Όταν μάλιστα ο συμπαίκτης του Κίκε Εστεμπαράνθ του ζήτησε να τρέξει για να βοηθήσει, του απάντησε: " Εσύ να τρέχεις, γι' αυτό πληρώνεσαι. Εγώ για να βάζω γκολ όχι για να τρέχω".

Το 2009 έμεινε για ένα βράδυ στη φυλακή επειδή δεν πλήρωσε για τη διατροφή δύο παιδιών του. Μερικούς μήνες αργότερα καταδικάστηκε για τρία χρόνια για φοροδιαφυγή. Για πολλούς ρομαντικούς του ποδοσφαίρου, ήταν ο καλύτερος επιθετικός που είχαν δει ποτέ. Παγκόσμιος Πρωταθλητής με τη Βραζιλία, που κυνηγούσε να περάσει τον Πελέ. Η άποψη του ίδιου του Ρομάριο; " Επιθετικός; Ποτέ στην ιστορία δεν θα υπάρξει καλύτερος. Εγώ θα παραμείνω ο καλύτερος στην αιωνιότητα".

TAGS ΒΡΑΖΙΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ