ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Πουλά τρία χρυσά μετάλλια και ρέπλικα ο Πελέ

Πουλά τρία χρυσά μετάλλια και ρέπλικα ο Πελέ

Όσοι κατηγορούν τον Πελέ ως φιλοχρήματο αποκτούν ακόμη ένα επιχείρημα, καθώς ο "Βασιλιάς" πουλά κειμήλια της ποδοσφαιρικής του καριέρας, ανάμεσα σε αυτά τα τρία μετάλλια από τα Μουντιάλ και τη ρέπλικα.

Σε δημοπρασία η οποία θα λάβει χώρα στο Λονδίνο (7-9 Ιουνίου) και της οποίας θα προηγηθεί έκθεση από την πρώτη ημέρα του μηνός, ο Πελέ θα πουλήσει 2.000 αντικείμενα, σπάνια κειμήλια της ποδοσφαιρικής του καριέρας σε Σάντος, New York Cosmos κι εθνική Βραζιλίας.

Ανάμεσα σε αυτά, τα τρία χρυσά μετάλλια από τις αντίστοιχες κατακτήσεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου με τη "σελεσάο" (1958,1962,1970), και η ρέπλικα του τροπαίου Ζιλ Ριμέ ειδικά κατασκευασμένη για τον ίδιο, τα οποία μαζί μπορούν να αποφέρουν στον Πελέ, 912.000 ευρώ σύμφωνα με ειδικό εκτιμητή του πρακτορείου Reuters.

Ανάμεσα στα άλλα αντικείμενα του "Βασιλιά", τα οποία θα τεθούν προς δημοπρασία, είναι φανέλες που φόρεσε με τη Σάντος, τη New York Cosmos και την εθνική Βραζιλίας αλλά και η μπάλα με την οποία πέτυχε το 1000ό του γκολ.

"Δίνω την ευκαιρία στους φίλους και τους συλλέκτες να κατέχουν ένα κομμάτι της ιστορίας μου. Ελπίζω ότι θα αγαπήσουν αυτά τα αντικείμενα και θα μοιραστούν την ιστορία μου με τις επόμενες γενιές", υποστήριξε.

Μόνον ένα μικρό μέρος των εσόδων - το οποίο δεν έχει γίνει γνωστό - θα δεσμευτεί από το παιδικό νοσοκομείο "Μικρός Πρίγκηπας", το οποίο εδράζεται στην Κουριτίμπα.

TAGS ΒΡΑΖΙΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ