ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πελέ: "Αδικεί τον εαυτό του ο Νεϊμάρ, δεν στέκει η σύγκριση του Μέσι μαζί μου"

Brazilian soccer legend Pele attends the 2018 soccer World Cup draw in the Kremlin in Moscow, Friday Dec. 1, 2017. (AP Photo/Alexander Zemlianichenko)
Brazilian soccer legend Pele attends the 2018 soccer World Cup draw in the Kremlin in Moscow, Friday Dec. 1, 2017. (AP Photo/Alexander Zemlianichenko) AP PHOTO/ALEXANDER ZEMLIANICHENKO

Ο Πελέ άφησε αιχμές για τον Νεϊμάρ, εξήγησε ότι δεν "στέκει" η σύγκριση του Λιονέλ Μέσι με τον ίδιον και ξεκαθάρισε ότι αν και δεν ψήφισε, στηρίζει την εκλογή του ακροδεξιού, Ζαΐρ Μπολσονάρο, στην προεδρίας της Βραζιλίας.

Δεν... "χαρίστηκε" σε Νεϊμάρ και Λιονέλ Μέσι ο Πελέ σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ΜΜΕ της πατρίδας του, Βραζιλίας. Ο "Βασιλιάς" άφησε να εννοηθεί ότι ο συμπατριώτης του σταρ της Παρί Σεν-Ζερμέν αδικεί τον εαυτό του με το "θέατρο" στα μαρκαρίσματα που δέχεται.

"Ο Νεϊμάρ ήταν άτυχος γιατί η Βραζιλία δεν κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο. Τον συνάντησα δυο φορές στην Ευρώπη, μιλήσαμε και του εξήγησα ότι έχει μεγάλο ταλέντο, αλλά μερικές φορές ο ίδιος τα κάνει δύσκολα κι αδικεί τον εαυτό του.

Ο Νεϊμάρ είναι πιο πλήρης ποδοσφαιριστής από τον Εμπαπέ, αλλά στην Ευρώπη ο κόσμος περισσότερο μιλά για τον Γάλλο παρά για τον "Νέι" μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ από την εθνική Γαλλίας. Είναι δύσκολο να τον υπερασπιστείς μετά από αυτά που κάνει".

Για τη σύγκριση του Μέσι με τον ίδιον: "Είναι θέμα γούστου. Πώς μπορείς να συγκρίνεις κάποιον που σουτάρει με το δεξί, με το αριστερό, σκοράρει με το κεφάλι με έναν που σουτάρει με το ένα μόνο πόδι και δεν σκοράρει εύκολα με το κεφάλι; Για να συγκριθεί κάποιος με τον Πελέ, πρέπει να σουτάρει καλά με το δεξί, να σουτάρει καλά με το αριστερό, να σκοράρει με το κεφάλι"

Για την εκλογή του Ζαΐρ Μπολσονάρο στην προεδρία της Βραζιλίας: "Δεν ψήφισα γιατί ήμουν εκτός Βραζιλίας. Πιστεύω ότι καλώς εκλέχθηκε. Πρέπει να τον στηρίξουμε και να τον πιστέψουμε".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ