ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Ο Ρικάρντο Ολιβέιρα νίκησε το χρόνο

Ο Ρικάρντο Ολιβέιρα νίκησε το χρόνο
Ρικάρντο Ολιβέιρα

Ο Ρικάρντο Ολιβέιρα είναι ένας επιθετικός πολυτελείας. Κοστίζει πολλά, σκοράρει ακατάπαυστα και το καλύτερο απ όλα είναι πως δεν χρειάζεται... διαφήμιση παραμένοντας ποιοτικός στα 35 του χρόνια (VIDEO).

Όλοι είδαμε κάποια στιγμή έναν παίκτη στην τηλεόραση/ίντερνετ και έχουμε σκεφτεί το ίδιο πράγμα. Αν θα μπορούσε να κάνει μεγαλύτερη καριέρα. Ότι αδικήθηκε. Ότι αδίκησε τον εαυτό του. Ότι τον έφαγαν τα κυκλώματα. Ίσως και ότι ήταν επιλογή του τελικά να βάλει... φρένο στην εξέλιξη του.

Για τον Ρικάρντο Ολιβέιρα δεν ισχύει τίποτε από όλα αυτά. Ο Βραζιλιάνος στράικερ γνωρίζει καλά την αξία του και φρόντισε σε όλη την πορεία της καριέρας του να "πουλήσει" σωστά το χάρισμα που του δόθηκε. Ποιο είναι αυτό; Μα φυσικά το γκολ.

Όλοι θέλουν τον Ολιβέιρα

Από το 2000 μέχρι και το 2015 ο Ρικάρντο Ολιβέιρα έχει πετύχει 297 γκολ με εννέα διαφορετικές ομάδες και άλλα τέσσερα με την εθνική Βραζιλίας. Για... πάρτη του έχουν ξοδευτεί 54.4 εκ. ευρώ σε μεταγραφές, ενώ ο ίδιος έχει εξαργυρώσει κάθε του γκολ με "χρυσά" συμβόλαια.

Το 2006 είχε μία τεράστια ευκαιρία να αγγίξει την κορυφή παίρνοντας μεταγραφή στη σπουδαία Μίλαν που μόλις είχε χάσει τον Αντρέι Σεφτένκο, όμως λίγο ο χαρακτήρας, λίγο το γεγονός πως άγνωστοι απήγαγαν την αδερφή του στην Βραζιλία, είχαν ως αποτέλεσμα να επιστρέψει στην ασφάλεια της Ισπανίας που τόσο καλά γνωρίζει.

Παρά τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση και την έλλειψη πάθους (όπως τον κατηγορούσαν) μπόρεσε και πέτυχε πολλά γκολ με το ξεχωριστό του στυλ, φτάνοντας πλέον στα 35 να αποτελεί έναν στράικερ πολυτελείας χωρίς να χάνει σε ποιότητα, με 33 τέρματα μόνο μέσα στο 2015 με τη φανέλα της Σάντος!

Ας δούμε λοιπόν την καριέρα του σπουδαίου αυτού παίκτη που δεν έχει ανάγκη από... διαφήμιση και στη συνέχεια βίντεο με τα κατορθώματα του.

Η πορεία του Ρικάρντο Ολιβέιρα από το 2000 μέχρι και το 2015

Πορτογκέζα --> Σάντος --> Βαλένθια με τη μορφή συνιδιοκτησίας --> Μπέτις με 4 εκ. ευρώ --> δανεικός στην Σάο Πάουλο --> Μίλαν με 17.5 εκ. ευρώ --> Ζαραγόσα δανεικός και στη συνέχεια μεταγραφή 10 εκ. ευρώ --> επιστροφή στην Μπέτις με 8.9 εκ. ευρώ --> Αλ Τζαζίρα με 14 εκ. ευρώ --> δανεικός στην Σάο Πάουλο --> ελεύθερος στην Αλ Γουάλς --> ελεύθερος στην Σάντος.

Σύνολο μεταγραφών: 54.4 εκ. ευρώ





TAGS ΒΡΑΖΙΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ