ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Καντονά: "Καταλαβαίνω γιατί η Βραζιλία ψηφίζει τον ακροδεξιό Μπολσονάρο"

Actor Eric Cantona poses for portraits for the movie Les Rois Du Monde at the Rome Film Festival in Rome, Monday, Oct. 19, 2015. (AP Photo/Domenico Stinellis)
Actor Eric Cantona poses for portraits for the movie Les Rois Du Monde at the Rome Film Festival in Rome, Monday, Oct. 19, 2015. (AP Photo/Domenico Stinellis) AP

Ο Ερίκ Καντονά υποστήριξε ότι η επιλογή της Βραζιλίας να διεξαχθεί το φιλικό με την Αργεντινή στην Τζέντα αντί μεγάλης αμοιβής, δικαιολογεί τη δημοφιλία του ακροδεξιού νικητή του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών, Ζαΐρ Μπολσονάρο.

Οι δυο μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές δυνάμεις της Νοτίου Αμερικής, Βραζιλία κι Αργεντινή, κοντράρονται σε φιλική αναμέτρηση (16/10, 21:00) στο "King Abdullah Sport City" της Τζέντα (Σαουδική Αραβία).

Οι αντίστοιχες ομοσπονδίες των δύο χωρών θα λάβουν αρκετά χρήματα (δεν έχει γίνει γνωστό ακόμη το ποσό) από τους Σαουδάραβες, αλλά και τους χορηγούς. Αυτός είναι ο λόγος που το ματς δεν διεξάγεται σε Βραζιλία ή Αργεντινή, αλλά στη Σαουδική Αραβία.

Ο 52χρονος Γάλλος παλαίμαχος πρώην επιθετικός των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λιντς, Νιμ, Μονπελιέ, Μπορντό, Μαρσέιγ, Οσέρ και Μαρτίγκ, Ερίκ Καντονά, ξέσπασε κατά των Βραζιλιάνων.

Υποστήριξε ότι η επιλογή τους να διεξαχθεί το φιλικό ματς στην ασιατική χώρα αντί πολλών χρημάτων δικαιολογεί τη δημοφιλία του ακροδεξιού νικητή του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών, Ζαΐρ Μπολσονάρο.

"Όταν βλέπω ότι η εθνική Βραζιλίας αποδέχεται να παίξει φιλικό στη Σαουδική Αραβία - αντί πολλών χρημάτων - καταλαβαίνω γιατί εκατομμύρια Βραζιλιάνων ψηφίζουν τον Μπολσονάρο", ανέφερε σε video που δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media ο Ερίκ Καντονά.

Ο πρώην επιθετικός του Ολυμπιακού, Ζιοβάνι, τάχθηκε με δημοσίευσή του στο Instagram υπέρ του 63χρονου ακροδεξιού πολιτικού. Ο επίσης πρώην "ερυθρόλευκος", Ριβάλντο, αλλά κι ο Ροναλντίνιο, έχουν εκφράσει τη στήριξή τους στον νικητή του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών.

Ο Κακά, ο Καφού, ο Λούκας Μόουρα, ο Φελίπε Μέλο στηρίζουν την πολιτική του πρώην στρατιωτικού, ο οποίος πολλάκις στο παρελθόν έχει μιλήσει κολακευτικά για την περίοδο της Χούντας (1964-85) στη χώρα του, έχει ταχθεί κατά του γάμου των ομοφυλοφίλων, των αμβλώσεων, ενώ έχει χρησιμοποιήσει απαξιωτικό λόγο για Ασιάτες, Αφρικανούς και όχι μόνο. Μεταξύ άλλων, είναι και υπέρμαχος της θανατικής ποινής.

Την αντίθεσή του στον νικητή του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών έχει εκφράσει ο πρώην μέσος των Λιόν και Βάσκο, Ζουνίνιο Περναμπουκάνο.

Ο νέος πρόεδρος της χώρας της Νοτίου Αμερικής θα αναδειχθεί την 28η Οκτωβρίου στο δεύτερο γύρο με υποψήφιους τους Ζαΐρ Μπολσονάρο και Φερνάντο Αντάντ.

Photo credits: AP Photo/Domenico Stinellis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ