ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Η πρώτη γυναίκα επαγγελματίας διαιτητής παλεύει για να ζήσει

Η πρώτη γυναίκα επαγγελματίας διαιτητής παλεύει για να ζήσει

Η Λέα Κάμπος, η πρώτη γυναίκα που έγινε επαγγελματίας διαιτητής, ζει κάτω από το όριο της φτώχειας και μένει με τον άρρωστο σύζυγό της σε σπίτι οικογενειακών φίλων, το οποίο θα πρέπει όμως να αφήσουν.

H πανδημία του κορονοϊού έφερε τα πάνω κάτω στον πλανήτη. Περισσότερα από πέντε εκατομμύρια κρούσματα και σχεδόν 350.000 θάνατοι. Επιπλέον, ο ιός προκάλεσε τεράστιες επιπτώσεις στην οικονομία όλων των χωρών, ενώ η ανεργία σε πολλές χώρες ανεβαίνει σε πολύ μεγάλο ποσοστό.

Η πρώτη γυναίκα που έγινε επαγγελματίας διαιτητής, η Λέα Κάμπος, ζει στη Νέα Υόρκη με τον σύζυγό της και από το ξεκίνημα του 2020 η ζωή της έχει αλλάξει ριζικά. Η 75χρονη Βραζιλιάνα ανέφερε: "Δεν μπορούμε να φύγουμε, πρέπει να απολυμαίνουμε τα πάντα, χρησιμοποιώντας σαπούνι και αλκοόλ. Πραγματικά δεν είναι εύκολο".

Και οικονομικά, όμως, η κατάστασή της με τον Κολομβιανό σύζυγό της Λουίς Εντουάρντο Μεντίνα, είναι πολύ δύσκολη. Εκείνος έχει καρκίνο στον προστάτη, έχασε τη δουλειά του και τώρα ζουν στο σπίτι ενός οικογενειακού φίλου. "Μένουμε εκεί για λίγο, διότι όταν ο γιος της οικογένειας επιστρέψει, θα πρέπει να φύγουμε. Ήμουν πάντα μια γυναίκα που εργαζόταν σκληρά. Το ίδιο και ο σύζυγός μου. Τώρα ζητάω γιατί υπάρχει ανάγκη" δήλωσε.

Η Άνα Πάουλα Ολιβέιρα, ο Λεονάρντο Κασίμπα και άλλοι Βραζιλιάνοι διαιτητές δημιούργησαν ένα κίνημα για να υποστηρίξουν την Λέα Κάμπος. "Για εμάς τις γυναίκες η Λέα αποτελεί ορόσημο στον αγώνα κατά της δικτατορίας, η οποία εμπόδισε τις γυναίκες να συμμετέχουν σε αθλήματα τη δεκαετία του '70. Ήταν από τις ηγέτες σε αυτόν τον αγώνα για το χώρο των γυναικών. Είναι ένα ορόσημο για τις γυναίκες διαιτητές στη χώρα" δήλωσε η Άνα Πάουλα Ολιβέιρα, πρώην βοηθός και σήμερα επικεφαλής της Επιτροπής Διαιτησίας της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου του Σάο Πάουλο.

Έχει ήδη συγκεντρωθεί ένα σεβαστό ποσό για να βγει από τη δύσκολη κατάσταση η 75χρονη Βραζιλιάνα. "Όσοι με βοηθούν το κάνουν από την καρδιά τους και δεν μπορώ παρά μόνο να σας ευχαριστήσω" ανέφερε η Λέα Κάμπος.

TAGS ΒΡΑΖΙΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ