ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Δεν θέλουν το VAR στη Βραζιλία

FILE - In this July 11, 2017, still image from video, review screens are displayed before a video replay soccer scrimmage in Park City, Utah. Major League Soccers implementation of video replay got use its first weekend, as fans and other leagues around the world were watching to see how it would go. (AP Photo/Rick Bowmer, File)
FILE - In this July 11, 2017, still image from video, review screens are displayed before a video replay soccer scrimmage in Park City, Utah. Major League Soccers implementation of video replay got use its first weekend, as fans and other leagues around the world were watching to see how it would go. (AP Photo/Rick Bowmer, File) AP PHOTO/RICK BOWMER

Οι σύλλογοι της πρώτης κατηγορίας της Βραζιλίας, ψήφισαν κατά του VAR, πέντε μήνες μετά την ανακοίνωση από την Ομοσπονδία ότι θα φέρει το σύστημα στο πρωτάθλημα.

Όσο και αν η Ομοσπονδία της Βραζιλίας είχε αποφασίσει να υιοθετήσει το VAR στους αγώνες πρωταθλήματος, οι σύλλογοι της πρώτης κατηγορίας ψήφισαν αντίθετα. Η CBF δεν εξήγησε για ποιο λόγο οι ομάδες δεν το ήθελαν, με τα ΜΜΕ της χώρας να αναφέρουν πως οι ψήφοι ήταν 12-7. Πιθανολογείται ότι οικονομικοί λόγοι οδήγησαν σε αυτή την απόφαση από την πλειοψηφία.

Η CBF θα πληρώσει για την εγκατάσταση του συστήματος για χρήση σε κάποιους αγώνες του Κυπέλλου και μένει να δούμε αν θα αλλάξουν άποψη οι ομάδες και θα μπει κάποια στιγμή και στο πρωτάθλημα.

Η αφορμή που η Ομοσπονδία ήθελε να μπει το VAR στο πρωτάθλημα, ήταν η περσινή νίκη της Κορίνθιανς επί της Βάσκο με 1-0 χάρη σε γκολ με το χέρι. Εντούτοις, φαίνεται πως θα μείνει απλή υπόσχεση και δεν θα υλοποιηθεί.

Οι σύλλογοι ψήφισαν για τη χρήση συνθετικών γηπέδων στη μεγάλη κατηγορία, αλλά και για το δικαίωμα τους να παίξουν μέχρι πέντε εντός έδρας ματς σε άλλες πόλεις. Αυτό μπορεί να φαντάζει παράξενο, αλλά συνηθίζεται στη Βραζιλία κάποιες ομάδες να δίνουν εντός έδρας ματς σε άλλες πόλεις για περισσότερα έσοδα. Αυτό βέβαια δεν θα γίνεται στα πέντε τελευταία ματς.

TAGS ΒΡΑΖΙΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ