ΒΡΑΖΙΛΙΑ

"Όχι" Ραφίνια στη Βραζιλία για... Γερμανία

"Όχι" Ραφίνια στη Βραζιλία για... Γερμανία

Ο 31χρόνος δεξιός μπακ της Μπάγερν Μονάχου, Ραφίνια, απέρριψε την κλήση από την εθνική Βραζιλίας για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018. Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να παίξει με τη Γερμανία.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Βραζιλίας, Ντούνγκα, κάλεσε τον 31χρονο δεξιό μπακ της Μπάγερν Μονάχου, Ραφίνια, για τα πρώτα ματς της "σελεσάο" στα προκριματικά του Μουντιάλ του 2018, η τελική φάση του οποίου θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Ρωσίας.

Ωστόσο η κλήση απερρίφθη από τον αμυντικό της αντιπάλου του Ολυμπιακού, στους ομίλους του Champions League, με την απόρριψη να γίνεται αποδεκτή από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Βραζιλίας.

"Δεν καλούμαι τακτικά, ούτε είμαι από τις πρώτες επιλογές στη θέση μου, από τη στιγμή που υπάρχουν άλλοι επαγγελματίες μπροστά μου", εξήγησε ο Ραφίνια στην επίσημη ιστοσελίδα της βραζιλιάνικης ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

"Ο Ραφίνια είναι στη Γερμανία 11 χρόνια και θέλει να αποκτήσει τη γερμανική εθνικότητα. Σεβόμαστε την επιλογή του ποδοσφαιριστή, σεβόμαστε την ειλικρίνειά του, κι εκτελούμε την ακύρωση της κλήσης του. Η ομοσπονδία αντιλαμβάνεται ότι μόνον οι παίκτες που δεσμεύονται με τη φιλοσοφία της δουλειάς που γίνεται, μπορούν να εκπροσωπήσουν τη Βραζιλία στα γήπεδα του κόσμου", ήταν η επίσημη απάντηση της "σελεσάο".

Ο Ραφίνια γεννήθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου του 1985 στη Λοντρίνα της Βραζιλίας κι έχει φορέσει τη φανέλα της "καναρίνια" από τις μικρές εθνικές ομάδες (Κ20 και Κ23) έως κι αυτή της Ανδρών, με την οποία όμως μετρά μόλις δύο συμμετοχές.

Την κλήση τους στην εθνική Βραζιλίας έχουν απορρίψει στο παρελθόν οι Ντιέγκο Κόστα (προτίμησε εθνική Ισπανίας), Μάριο Φερνάντες (επικαλέστηκε προσωπικά προβλήματα), Μάουρο Σίλβα (δεν πήγε στο Copa America του 2001 φοβούμενος την κατάσταση στην Κολομβία), μεταξύ άλλων.

Με το μυαλό στη Γερμανία

Ο Ραφίνια, σύμφωνα με βραζιλιάνικα και γερμανικά ΜΜΕ, εξετάζει την περίπτωση να αγωνιστεί με την εθνική ομάδας της χώρας στην οποία ζει κι εργάζεται. Οι δύο συμμετοχές του 31χρονου δεξιού μπακ με τη "σελεσάο" ήταν σε φιλικά ματς, με Σουηδία και Νότιο Αφρική αντίστοιχα. Η "Lance" επικοινώνησε με τον μπακ της Μπάγερν, κι εκείνος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αποδεχτεί ενδεχόμενη κλήση από τη γερμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Στο παρελθόν οι Ντιέγκο Κόστα (Ισπανία), Πέπε (Πορτογαλία), Τιάγκο Μότα (Ιταλία), Ντέκο (Πορτογαλία), Εντέρ (Ιταλία), Σάντος (Τυνησία), Κατάνια (Ισπανία), Ρόζερ Γκερέιρο (Πολωνία), Αμάουρι (Ιταλία), Σένα (Ισπανία), Σαμίρ (Κροατία), Κακάου (Γερμανία), Εντουάρντο (Κροατία), Τανάκα (Ιαπωνία), Μάρκος Γκονζάλεζ (Χιλή), Έμερσον Σέικ (Κατάρ), Κουράνι (Γερμανία) και Ρινκ (Γερμανία) αν και είχαν βραζιλιάνικη υπηκοότητα προτίμησαν να αγωνιστούν σε διαφορετική εθνική ομάδα.

TAGS ΒΡΑΖΙΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ