ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Η Σάο Πάουλο έδιωξε τον Ροζέριο Σένι μετά από 27 χρόνια

Coach Rogerio Ceni of Brazil's Sao Paulo leaves the field at the end of a Copa Sudamericana soccer match against Argentina's Defensa y Justicia , in Sao Paulo, Brazil, Thursday, May 11, 2017. The match ended 1-1 on aggregate and Defensa y Justicia classified for the next round due to an away goal. (AP Photo/Andre Penner)
Coach Rogerio Ceni of Brazil's Sao Paulo leaves the field at the end of a Copa Sudamericana soccer match against Argentina's Defensa y Justicia , in Sao Paulo, Brazil, Thursday, May 11, 2017. The match ended 1-1 on aggregate and Defensa y Justicia classified for the next round due to an away goal. (AP Photo/Andre Penner) AP

Μετά από 27 χρόνια ως πιστός στρατιώτης της Σάο Πάουλο, ο Ροζέριο Σένι απολύθηκε από τον σύλλογο λόγω της κακής πορείας στο πρωτάθλημα.

Άδοξα ολοκληρώθηκε η σχέση του Ροζέριο Σένι με τη Σάο Πάουλο. Ο Βραζιλιάνος απολύθηκε από την τεχνική ηγεσία της ομάδας, μετά από έξι αγώνες δίχως νίκη στο Brasileirão.

Ο 44χρονος έμεινε στην ιστορία του συλλόγου λόγω των 1.257 αγώνων του στην εστία, ενώ με τα 131 τέρματα σε επίσημους αγώνες αποτελεί τον κορυφαίο σκόρερ - τερματοφύλακα του ποδοσφαίρου.

Το 1990 εντάχθηκε στις ακαδημίες της "τρικολόρ" και μετά από τρία χρόνια έκανε το ντεμπούτο του στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο με τη Σάο Πάουλο. Από το 1997 ήταν βασικός και την ίδια χρονιά έγινε και διεθνής, πανηγυρίζοντας το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002.

Η καριέρα του ολοκληρώθηκε το 2015, ωστόσο από τον φετινό Ιανουάριο είχε αναλάβει πρώτος προπονητής της ομάδας, αντικαθιστώντας τον Ρικάρντο Γκόμες. Η πορεία δεν ήταν επιτυχημένη, αφού έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του πρωταθλήματος Παουλίστα, τη φάση των 32 του Κυπέλλου Βραζιλίας, ενώ στο πρωτάθλημα μετά από 11 αγωνιστικές η Σάο Πάουλο βρίσκεται στη 17η θέση.

Η εκτός έδρας ήττα από τη Φλαμένγκο αποτέλεσε το "κύκνειο άσμα" του στον σύλλογο, ο οποίος τον ευχαρίστησε για την προσφορά του και για το ότι "επέδειξε την αφοσίωση που τον χαρακτήριζε ως αθλητή".

Photo credits: AP Photo/Andre Penner

TAGS ΒΡΑΖΙΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ