ΒΕΛΓΙΟ

Βέλγιο: Τέλος η σεζόν, ανοιχτό να γίνει ο τελικός του Κυπέλλου

Brugge players walk on the pitch at the end of the round of 32 second leg Europa League soccer match between Manchester United and Brugge at Old Trafford in Manchester, England, Thursday, Feb. 27, 2020. (AP Photo/Dave Thompson)
Brugge players walk on the pitch at the end of the round of 32 second leg Europa League soccer match between Manchester United and Brugge at Old Trafford in Manchester, England, Thursday, Feb. 27, 2020. (AP Photo/Dave Thompson) AP

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας στο Βέλγιο απαγόρευσε τη δράση μέχρι τις 31 Ιουλίου. Η σεζόν, με άλλα λόγια, έχει τελειώσει, κάτι που θα επισημοποιηθεί στις 15 Μαΐου. Ανοικτό ενδεχόμενο να γίνει ο τελικός του Κυπέλλου.

Την Τετάρτη (6/5) το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας στο Βέλγιο πήρε την απόφαση να απαγορεύσει τη δράση μέχρι τις 31 Ιουλίου. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το πρωτάθλημα στη χώρα έχει ήδη τελειώσει και δεν πρόκειται να υπάρξει συνέχεια στη σεζόν.

Αυτό θα επισημοποιηθεί στις 15 Μαΐου, ενώ ανοικτό είναι το ενδεχόμενο διεξαγωγής του τελικού Κυπέλλου ανάμεσα στη Μπριζ και την Άνβερπ. Από εκεί και πέρα, μένει να φανεί τι αποφάσεις θα πάρουν επισήμως οι αρχές σχετικά με την ανάδειξη του πρωταθλητή, τις ευρωπαϊκές θέσεις καθώς και αυτές του υποβιβασμού και του προβιβασμού.

Το Βέλγιο ήταν η πρώτη χώρα που είχε αρχικά αποφασίσει να δώσει τέλος στη φετινή σεζόν, με αποτέλεσμα η UEFA να απειλήσει τις ομοσπονδίες και τις λίγκες, αναφέροντας ότι οι ομάδες τους δεν θα συμμετάσχουν στα κύπελλα Ευρώπης τη σεζόν 2020-2021.

Αργότερα, βέβαια, η στάση της έγινε πιο ελαστική και προέτρεψε τις ενώσεις - μέλη της να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια προτού πάρουν την απόφαση για stop. Η Μπριζ στο Βέλγιο είναι πρώτη με 70 βαθμούς, στο +15 από τη Γάνδη, έπειτα απο 29 αγωνιστικές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Μπουντεσλίγκα: "Πράσινο φως" για επανέναρξη
TAGS ΒΕΛΓΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ