ΒΕΛΓΙΟ

Βέλγιο: Τα... γυρίζουν αναφορικά με τη διακοπή του πρωταθλήματος

Club Brugge's Jelle Vossen, left, celebrates after scoring a goal during the Group D Europa League soccer match against FC Midtjylland at Arena Herning, Denmark, Thursday Dec. 10, 2015.  (Jens Dresling/POLFOTO via AP) DENMARK OUT
Club Brugge's Jelle Vossen, left, celebrates after scoring a goal during the Group D Europa League soccer match against FC Midtjylland at Arena Herning, Denmark, Thursday Dec. 10, 2015. (Jens Dresling/POLFOTO via AP) DENMARK OUT JENS DRESLING/POLFOTO VIA AP

Στο Βέλγιο μετά από συζητήσεις του προέδρου της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας Μεχτί Μπαγιάτ συμφώνησαν να παρουσιάσουν το σχέδιο τους στην αρμόδια επιτροπή της UEFA και εν συνεχεία να πάρουν την οριστική τους απόφαση.

Στο Βέλγιο πήραν την απόφαση να βάλουν τέλος στο πρωτάθλημα αλλά η απόφαση τους αυτή έφερε αντιδράσεις από την UEFA ανεπίσημα και επίσημα δια στόματος του προέδρου της, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Για αυτό και η ομοσπονδία του Βελγίου το σκέφτεται ξανά σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα του Sky sports που τονίζει πως η ομοσπονδία του Βελγίου θα περιμένει την τελική έγκριση της UEFA.

Συγκεκριμένα το δημοσίευμα αναφέρει:

«Η ομοσπονδία του Βελγίου περιμένει την έγκριση της UEFA πριν αποφασίσει το οριστικό τέλος της Pro League για να αποφύγει τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό. Την Πέμπτη ανακοινώθηκε ότι το διοικητικό συμβούλιο της Pro League αποφάσισε τη διακοπή της σεζόν με την Μπριζ να είναι η πρωταθλήτρια αλλά η απόφαση αυτή πρέπει να περάσει από έγκριση του συμβουλίου τις 15 Απριλίου.

Επίσης την Πέμπτη η UEFA τόνισε στις ευρωπαϊκές ομοσπονδίες να μην εγκαταλείψουν τα πρωταθλήματα τους και να σκεφτούν τα ματς τον Ιούλιο, απειλώντας με ευρωπαϊκό αποκλεισμό από όσους προχωρήσουν σε αυτά τα μέτρα.

Η Βελγική ομοσπονδία απάντησε στην UEFA λέγοντας πως θα προχωρήσει στην απόφαση της. Τελικά μετά από νέες διεξοδικές συζητήσεις μετά του προέδρου της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν και του επικεφαλής της ομοσπονδίας Μεχτί Μπαγιάτ, οι δύο πλευρές έφτασαν σε μια κοινή απόφαση.

Σε αυτή αποφάσισαν πως η απόφαση των ανθρώπων της Pro League θα παρουσιαστεί στην επιτροπή της UEFA πριν παρθεί η όποια οριστική απόφαση για το τι θα γίνει με το πρωτάθλημα του Βελγίου ώστε να αποτραπεί η μη συμμετοχή των ομάδων στα ευρωπαϊκά κύπελλα τη σεζόν 2020-21.

Σε δηλώσεις του εκπρόσωπος της ομοσπονδίας του Βελγίου αναφέρει: «Την Πέμπτη το συμβούλιο των ιδιοκτητών της Pro League αποφάσισε πως δεν ήταν σωστό να συνεχιστεί το πρωτάθλημα μετά τις 30 Ιουνίου. Αυτό ήταν μια φόρμουλα που απευθύνθηκε προς το διοικητικό συμβούλιο για την ολοκλήρωση της σεζόν 2019-20. Από τότε έγιναν πολλά βήματα. Υπήρξε μια συζήτηση μεταξύ του προέδρου της UEFA και του προέδρου της ομοσπονδίας του Βελγίου. Αυτή η συζήτηση ήταν εποικοδομητική και με σκοπό μια κοινή λύση. Μετά από αυτή τη σύσταση η απόφαση να διακοπεί η σεζόν θα παρουσιαστεί στην αρμόδια επιτροπή της UEFA και εν συνεχεία η όποια πρόταση θα πάει στο συμβούλιο της Pro League. Ο σκοπός που γίνεται αυτό είναι για να αποτρέψουμε τη μη συμμετοχή των ομάδων στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τη σεζόν 2020-21. Η ομοσπονδία θα ήθελε να εκφράσει για ακόμη μια φορά τη στήριξη της στην UEFA ώστε να υπάρξει μια κοινή λύση για να βγούμε απ’ αυτή την πανδημία»".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo credits: AP Images

TAGS ΒΕΛΓΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ